Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky!!!!Chtěla bych se zeptat,zda jsou tady na emiminu taky nějaké maminky z Plzně nebo Nýřan?Jestli jo,tak dejte vědět,moooc bych byla ráda
A už se těším na vaše odpovědi ![]()
Ahoj Kačko, hlásím se z Plzně! Pár nás tady určitě bude, i když o sobě zatím třeba nevíme…
Ahojky Gamo!Jsem ráda,že jsi se ozvala.Snad se tady nás pozdějíc potká trochu víc,a budeme si moct psát o všem-dětech,životě a tak.A jinak jak,mimíska nějakýho máš?My máme doma andílka s dáblem v těle 2,5ročního
Sebastiánka.Nebydlíme přímo v Plzni ale jěště asi 14km od Plzně přesněji řečeno z Nýřan.Aaaaale to nevadí,můžem si psát a diskutovat i tak,nemyslíš?Mně meškají měsíčky,tak už jsem to dneska ráno nevydržela a musela si udělat těhu test-dělala jsem RAPICLEAR,jedna čárka byla tmavá ružová,tá druhá byla slaboulinká,skoro ani nebyla vidět,ale byla tam,tak jsme se s přítelem domluvili,že za pár dní to skusíme znova a uvidíme
![]()
Ahoj,
nejsem sice přímo z Plzně, ale ráda bych se připojila. Mám 19-ti měsíčního kluka Vašíka.
Já mám skoro dvouletou Emičku.
Teda Kačko, tak držím palce, to by bylo super! Teď budeš pořád myslet na čárky, co?
Permo, odkud jsi?
Permi,jasně,že se můžeš připojit
Ani jsem nečekala,že se to takhle rozběhne
Aaaale jsem ráda,že ste se ozvali.A odkud si?Já taky nejsem přímo z Plzně,bydlíme v Nýřanech-t.j.od Plzně jěště 14km.
Gamo,máš pravdu,pořád myslím na ty čárky.Bylo by to chtění a dlouho očekávaný,chtěla jsem přítele potěšit a dát mu pod stromeček tu radostnú novinku,ale nějak to nevyšlo,tak snad alespon ted na Silvestra se to povede
Nechci se těšit brzo,aby jsem pak nebyla sklamaná,s určitostí to budu vědět až z ultrazvuku od dr.To pak budu výskat od radostí
![]()
No dovedu si to představit. Taky bych pomalu už chtěla další, jen manžel se zatím do toho moc nehrne. Ale cítím, že se to začíná lámat, tak třeba v novém roce… A to jsem si já celé těhotenství a až do 1. narozenin Emy říkala, že ROZHODNĚ jen jedno dítě!
A co vám přinesl Ježíšek?
Ještě jednou ahoj,
jsem ze Švihova, což je asi 10 km od Klatov. Jinak co se v mém případě týká počtu plánovaných dětí, zatím o druhém nepřemýšlím. Spíš bych už nejraději šla do práce - ta domácí rutina mi poměrně leze na nervy. A ten náš malý raubíř? Ten zatím slouží jako 100%ní antikoncepce. Takže vám děvčata tak trochu závidím vaše odhodlání co se týká dalších dětí.
Permo, já chodím částečně do práce už od ledna. Je fakt, že než jsem tam nastoupila, trochu mně má práce chyběla, ale tohle mě pomohlo, takže do návratu do své původní práce se nehrnu. A představa, že by to bylo třeba až do důchodu, to jen posiluje. Docela mně ta kombinace domácnosti a přivýdělku vyhovuje. I když víc peněz bych brala, to je fakt. No nemůžu mít všechno
Kdybych měla další mimčo, sice bych počítám tak do 9-12 měsíců dítěte zase byla jen doma, ale když jsem to přežila jednou, přežiju to zas ![]()
Já si celou mateřskou také přivydělávám - jsem účetní, takže dělám po večerech doma. Díky tomu nemáme problém s penězi, ovšem já nemám žádný volný čas - každou volnou chvíli věnuji práci a večer sotva malého vykoupeme, zase sedám k počítači a dělám do 23.00 hod. Protože mě honí měsíční uzávěrky a mám více firem, musím takhle dělat každý den, abych vše stihla. A protože večer dělám účetnictví, snažím se přes den stihnout všechno to uklízení, praní, žehlení. Malý naštěstí každý den spí odpoledne 2 - 3 hodiny, takže si po obědě alespoň vypiju v klidu kafe. Je to těžké - buď mít dost volného času nebo dost peněz.
Jinak co se týče vánočních dárků, samozřejmě si to nejvíc užil malý. Já jsem dostala tlakový hrnec (ten mi totiž před Vánoci odešel), sadu kořenek, kosmetiku a od přítele společný dárek s malým - DVD přehrávač.
Tak to máš teda záhul. Teď už chápu, že návrat do práce by pro tebe mohlo být odlehčení. Obdivuju maminky, které tohle všechno zvládají. U nás je bordel, a to nepracuju do 23 hodin ![]()
Ahoj, tak jsme se před hodinou vrátili z předsilvestrovské rodinné oslavy. Švagr pro děti přichystal ohňostroj a rodina se zase po čase sešla. Bylo to docela fajn. Dopoledne jsem byla s malým nakupovat a běžně dvouhodinový nákup se protáhl na 4 hodiny. Malý má ovšem 2 nové zimní bundy pořízené ve slevě a i já jsem si konečně koupila něco nového na sebe (po půlročním shánění). Už se docela těším, až vyrazím se ségrou na nákupy do Plzně - samozřejmě bez dětí, abychom si to alespoň trochu užili.
Pozoruji, že Kačka, která rozjela tuhle diskuzi, se už dlouho neozvala.
Ahojky, tak pěkný nakupovací výsledek.
Malá potřebuje kombinézu a boty, tak budeme muset taky vyrazit Byla jsi u vás nebo v Plzni? POtřebovala bych tip, kde jsou opradu slevy, ne jen ty „jako“.
A ohňostroj byl taky určitě super. Naše Emina se ale ohňostrojů bojí, když to bouchá, potřebovala by nějaký němý ![]()
A Kačko, jak je?