Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Poradíte mi jestli je v manduce správně?(popruhy by mohli být asi volnější, měla jsem je nastavené z minula když jsem ho měla v novor. vl.), nebo používat ještě novorozeneckou vložku? Teď může mít cca 5kg a 63cm (3,5měs.). Omlouvám se za kvalitu, špatné podmínky a taky synovi se bez chůze v manduce nelíbí ![]()
mrkni na www.manduca.cz , jsou tam videa jak na to. taky ji mam a i novorozeneckou vlozku jsem vyuzila, jsem s ni spokojena ![]()
díky, videa i návody mám už dávno zkouknuté, mě šlo spíše o praxi, jestli má na fotce dostatečně podsazený zadeček.. jak dlouho jsi nosila v novorozenecké vl.? mám totiž huběnourka ![]()
my jsme novor. vlozku pouzivali od 2 mes asi do 4, pak uz na to byla velika, ted je ji 8,5m a je ram porad spokojena, obcas se mi taky zda, ze je na me hodne prilepena, to pak trosicku povolim pasky na zadech a dam ji vetsi prostor
Ahoj,
dneska jsem poprvé zkusila dát dceru (14 dní) do Manducy a strašně se jí tam líbí. Přitulila se ke mně a krásně usnula. Snad jí to vydrží. ![]()
Chci se ale zeptat: Dle návodu ji mám bříškem ke mně. Ale jak má být správně hlavička? Dcera si ji položila na stranu (ouškem na můj hrudník a jakoby kouká do strany). Může tahle hlavičku mít, nebo musí být obličejem „mezi prsa“? Každopádně já mám prsa strašně malý, tak kdyby byla obličejem na mě, tak jí bude chybět měkký polštářek a budou jí tlačit moje žebra. ![]()
@Yarisek synové taky cuci vždy na jednu stranu
obličejem ke mne by se udusili ![]()
Ahojky,
jasný, že ji může mít na stranu - strany by ale měla střídat…
Jinak - já bych takto malé prnďě do Manduci ještě nedávala - preferovala bych, pokud chceš nosit, šátek (s úvazem vhodným pro novorozence) a Manducu až tak od 3 (lépe 6ti) měsíců dál - ona totiž na to ani oficiálně do těch 3 měsíců není stavěná ![]()
@Freya10 nosila jsem oba kluky taky od tech 14 dni
s tou vložkou v poho. Oba ale měli přes čtyři kila při narození.