Manžel a rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1124
10.2.20 10:55
@elpiska píše:
Já měla s našimi velmi pěkný vztah a nikdy jsem si do vztahu s nimi nenechala nikým mluvit. Nech to chvilku uležet, máte mezi sebou moc emocí. A pak jdi za tím, jak to chceš a cítíš ty. Návštěva se dá zkrátit na 3-4 dny, manžel si může v ty dny udělat více svého programu, určitě se nějaké řešení najde, aby se zmírnily ty třecí plochy. K nám jezdila tchyně také na více dnů. Je důležité, aby děti získaly k prarodičům vztah a rodiče by jim to měli umožnit.

Důležité je, aby děti doma neměli dusno, protože se hádají kvůli babičce, která je má u kaďáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
10.2.20 10:56

Zakladatelko, nezlob se, ale takto si we mnou nedovolili rodiče mluvit ani v 18. A aby teď nazvali mého muže nebo mě soplakem, tak to bych s nimi asi vyrazila dveře. To je absolutní drzost, co si u vás doma dovolují. A to podotýkám, že mám s rodiči vztahy luxusní, ale přes toto by nejel vlak! Dej si pozor, aby takové psychické vydírání a trapné poznámky nevytočily tvého muže tak, aby neřekl ještě něco horšího. Můj manžel by tedy v naší domácnosti takové scény nesnesl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.20 11:22

A ted pritvrdili, že chceli malému keď bude mať rok kúpiť nejaky veľký dar, ale nekúpia nič, lebo mysleli, že bude mať oslavu a budú tam aj ONI. A to, vy ste sopliaci a spratkove a my dospelí. To je staré zaužívané, viem že nie správne.

• Citovat
  • Upravit
2932
10.2.20 11:24
@Anonymní píše:
A ted pritvrdili, že chceli malému keď bude mať rok kúpiť nejaky veľký dar, ale nekúpia nič, lebo mysleli, že bude mať oslavu a budú tam aj ONI. A to, vy ste sopliaci a spratkove a my dospelí. To je staré zaužívané, viem že nie správne.

Hele a to si sní pořád volas a nebo ona píše? Prostě bych alespoň na týden utla konverzaci, ať všichni vychladnou a pak to budete řešit ne? Emoce teď jedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
10.2.20 11:29
@Anonymní píše:
Si to vystihla na jednotku. Najprv mňa ovládala (doslova ovládala) mama a teraz si myslí, že manžel. Som taká dosť submisivna, moje slovo - žiadne slovo. Ona o tom musela hovoriť s manželom a bola dosť naštartovana a on si nenechá nič páčiť a už aj bolo. Teraz hovorí, že takú sopliak nemá s ňou tak čo hovorit, nemá na to právo…

Jako hele já být tvým mužem tak si taky nenechám od nikoho rozkazovat jak mám žít, jak často ke mě mají chodit návštěvy a už vůbec se nenechám vydírat člověkem co ke mě nemá žádnou úctu ani respekt. Ty by ses na to měla podívat stejným okem. Měla bys pro ni být jako dospělá dcera rovná a ne pořád to malé dítě co mámu pořád poslouchá. Pokud se naštve tak ok, jinak to bohužel nepůjde. Začni si nastavovat s matkou hranice, tvůj manžel to za tebe neudělá, není její syn a tak ona ho vždycky bude brát jako vetřelce. Podívej já jsem z Moravy, tady jsou také úzké rodinné vazby, moje babička je generál co všem řídí život nebo se o to alespoň snaží a víš co všichni na ni kašlou. To ale neznamená, že ji nemáme rádi, že k ní necítím uctu. Znamená to e máme právo na svůj život na své vyjádření na své štěstí. Taky jsem viděla slzicky, citové vydírání až po hanobeni členů rodiny po dědině jak ji doma tyrame. Vykašlali jsme se na to, řvala, plakala, pomlouvala, dělala naschvály a nakonec zjistila, že tu cesta nevede a jestli chce mít rodinu, ne-li milující rodinu, musí si uvědomit, že máme svoje hlavy a nebudeme za ní všichni chodit jak tupé stádo. Je to povaha takže to není samozřejmě 100%,ale i hodně se uklidnila. Matku nech vyřvat, ať si jede domů, nic s ní neřeš ona má teď svůj ublizenej tunel a až se uklidní zkus to s ní probrat, ale asertivně tak, že má respektovat vaše rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.2.20 11:30
@Anonymní píše:

Přestaň si s máti volat, nech ji trochu vycukat. Napiš jí zprávu ve stylu, že jí i otce máš moc rád, že pevně doufáš, že to vyřešíte jako dopělí lidé, ale že teď se vaří emoce, tak to chce trochu odstup a nevolejte si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
10.2.20 11:31
@Anonymní píše:

No tak jim řekni ať si to strčí někam. Že to jaké dary dávají dítěti nic nevypovídá o tom jací jsou prarodiče. Není třeba si dítě kupovat, stačí mu dát lásku a ukázat, že se všichni umíte respektovat a ne hádat jako malé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.20 11:34

@thalasan
Ešte sú u nás.

• Citovat
  • Upravit
3172
10.2.20 11:41
@Anonymní píše:
@thalasan
Ešte sú u nás.

no tak to nebude tak horký jak to maminka podává..chce být středem pozornosti, dělá jí to dobře, je ve svým živlu. Něco se konečně děje a ona může upustit emoce..Jak odjede, nevolala bych jí, nepsala, vždy, až se ozve ona. Chudák manžel, jestli u tohohle všeho je, a ty taky..no nezávidím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
10.2.20 11:43
@Anonymní píše:
@thalasan
Ešte sú u nás.

Hm to je blbé. Tak buď to vydržíš než odjedou nebo se pořádně postav, že je máš ráda, respektuješ je a to stejné požaduješ od nich a další debaty utnout na začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
10.2.20 12:03
@Lilith_S píše:
Důležité je, aby děti doma neměli dusno, protože se hádají kvůli babičce, která je má u kaďáku.

To jistě, ale je to taky o toleranci. Tatínek nemusí se svou tchýní trávit celé dny. Když nikomu jinému snad? tolik nevadí. Tchyně i tatínek by se sobě mohli vzájemně co nejvíce vyhýbat, což snad v domě jde zařídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
10.2.20 12:07
@Anonymní píše:

Tak to zase ne. Pokud se máma takto chová, tak je třeba jí jasně ukázat, že takto se může chovat u sebe doma a ne na návštěvě. Jsi sice její dítě, ale dospělé s vlastním životem a vlastním rozumem. Opravdu se nenechej nikým ovládat, ani mámou, ani manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7711
10.2.20 12:14
@Anonymní píše:

Poslala bych je domů hned. Tohle je hnusný vydírání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
10.2.20 13:50

@elpiska Ano, je to o toleranci. Primárně by měla NÁVŠTĚVA tolerovat, jak se k návštěvám a jejich frekvenci staví majitel domu. Když se rozhodnu, že si pořídím poníka a bude bydlet v obýváku a můj manžel namítne, že on poníka nechce a už vůbec ne v obýváku, tak na to má plné právo a pak je na čase vést diskuzi (poník bude jen na zahradě, do obýváku může jen na Vánoce atd.)

Manželé mají dělat kompromisy spolu a ne se svými tchánovci nebo rodinami. Zcela zjevně je zakladatelky matka citová vyděračka a manipulátorka a nemíní se smířit s tím, že už neovládá její život na 100%. A pokud je pro ní důležitější, aby bylo po jejím, než vztah s vnoučetem, tak je to její problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.20 16:06

Začína to byť pekná tragikomédia. S manželom som sa dohodla, že mňa bude voziť aspoň na Hlavní nádraží (aj to bude pomoc) a potom mňa odvezie odtiaľ aj naspäť a rodičia, že vždy im objednám nejaký hotel alebo penzión na 3 noci, vždy ráno prídu a večer odídu. Ale že ako budú kde vysvetľovať prečo nechodia, to ich trápi. Ale sú hrozne urazení. Že keď nemôžu chodiť kedy a ako chcú, tak vôbec. Čo je zle na tom niekoho požiadať nech nechodí za rok 6× ale len 3× a dohodnúť, že budem chodiť ja a budem tam aj 2 týždne? To je koniec sveta.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová