Manžel a rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2932
11.2.20 10:14
@Příjemné Pondělí píše:
Pokud se zvete do cizích domacností sama a na pozvání nečekáte, tak nejste divná, ale nevychovaná.

Tak já Teda nikde nečtu, že bych něco takového psala. Jedině co, tak dceři návštěvy rodičů nevadí a snad tu domácnost sdílí spolu a má do toho taky co říct. Takže ano nečekala bych, že mi manžel bude dovolovat návštěvu rodičů 3 za rok. Jo vrchol velkorysosti manžela je, že je zaveze na vlak 8o to by u nás bylo samozřejmostí. Zavést jo odmítá, auto ji půjčit nechce. Takže ano její manžel je h.nup a já bych s ním nebyla. Každopádně zakladatelka je submisivni osoba, která přešla z područí maminky do područí manžela a není schopna projevit svůj názor. Ve finále je mi jí i její situace líto. Ale ať si každý zařídí svůj život jak uzná za vhodné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80476
11.2.20 10:18

@Bábrdl No nevím nevím. Zadá TP, a pak se třeba v nestřežené chvíli optá - a to jste si koupili nové oauto, Bedříšku? Jojo, to se vám to kupuje. Tak bys mě mohl odvézt večer po tom hlídání ty 4km na vlak, vid? Místo co by to svižně doběhla. A máš to. Kdepak, ideálně ve věku vnoučat 12 let se jít pověsit po náležité přípravě do lesa. T už není třeba hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 10:55
@inkakřivák píše:
Kecáš, nesmí je sponzorovat ani finančně, protože by si osobovala právo jim pak velet na základě úvahy že kdo platí, ten velí. Tchyně může maximálně tak odkázat veškerý majetek milované snaše a vnoučatům, zaplatit a zorganizovat si funus a jít se oběsit někam do lesa.

Ok, babko generálko :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 10:57
@thalasan píše:
Tak já Teda nikde nečtu, že bych něco takového psala. Jedině co, tak dceři návštěvy rodičů nevadí a snad tu domácnost sdílí spolu a má do toho taky co říct. Takže ano nečekala bych, že mi manžel bude dovolovat návštěvu rodičů 3 za rok. Jo vrchol velkorysosti manžela je, že je zaveze na vlak 8o to by u nás bylo samozřejmostí. Zavést jo odmítá, auto ji půjčit nechce. Takže ano její manžel je h.nup a já bych s ním nebyla. Každopádně zakladatelka je submisivni osoba, která přešla z područí maminky do područí manžela a není schopna projevit svůj názor. Ve finále je mi jí i její situace líto. Ale ať si každý zařídí svůj život jak uzná za vhodné :nevim:

Píšete, že byste nečekala na jeho svolení k návštěvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80476
11.2.20 10:58
@Příjemné Pondělí píše:
Ok, babko generálko :lol: :mrgreen:

Uznej, taková tchyně je nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
11.2.20 11:00
@Příjemné Pondělí píše:

Z pozice manželky, že bych čekala až mi dovolí pozvat rodiče. Navíc zakladatelka i navrhovala penzion pro rodiče, ale to ne, co by na to řekli lidi, to raději ať nejezdí vůbec. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80476
11.2.20 11:01
@Příjemné Pondělí píše:

No svolení. Já bych to řekla jinak. Když by měl někdo přijet na týden na návštěvu, as to lidé, o nichž vím, že z nich partner není nějaký nadšený, tak to asi nejdřív doma nanesu a budeme se domlouvat. I kdyby třeba na tom, že dobře, přijedou ale až v pondělí anebo v neděli večer, kdy já jsem v práci, a odjezd v pátek, jo? vy se užijete a ty večery já přežiju. Ne že prostě řeknu naši dojedou na týden a basta. Jsou to manželé, oba mají v domácnosti stejná práva rozhodovat. A týden je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80476
11.2.20 11:03

@thalasan To jsem pochopila, že proti penzionu jsou rodiče, ne manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 11:30
@thalasan píše:
Z pozice manželky, že bych čekala až mi dovolí pozvat rodiče. Navíc zakladatelka i navrhovala penzion pro rodiče, ale to ne, co by na to řekli lidi, to raději ať nejezdí vůbec. :roll:

Jak jako dovolí? Na jakékoliv návštěvě se vzájemně domlouváme. U vás doma si zřejmě jen říkáte, že to bude tak a tak a je vám jedno, co ten druhý na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
11.2.20 11:31
@inkakřivák píše:
@thalasan To jsem pochopila, že proti penzionu jsou rodiče, ne manžel.

Psala, že by to byla hanba jejího manžela. Ne že by to rodičům vadilo :nevim: každopádně svolení je blbé slovo, ale tady v té situaci to tak asi je. Manžel něco dovolí nebo zakáže :nevim: píše manžel mi nezakazuje vídat rodiče, mě by přitom vůbec nenapadlo, že na něco takového má vůbec právo. Psala, že manžel s maminkou na sebe řvali, všichni tady svorně tvrdí jak maminka neměla právo se urazit, ale nikdo nevíme co jí opravdu řekl :nevim: tím k této diskuzi končím, bez zakladatelky jsou to vše jen pouhé řeči kolem co nic nevyřeší 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
11.2.20 11:41

@thalasan Myslim, ze psala, ze by to rodicum vadilo. Jeji maminka to oznacila za hanbu manzela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 11:50
@thalasan píše:
Psala, že by to byla hanba jejího manžela. Ne že by to rodičům vadilo :nevim: každopádně svolení je blbé slovo, ale tady v té situaci to tak asi je. Manžel něco dovolí nebo zakáže :nevim: píše manžel mi nezakazuje vídat rodiče, mě by přitom vůbec nenapadlo, že na něco takového má vůbec právo. Psala, že manžel s maminkou na sebe řvali, všichni tady svorně tvrdí jak maminka neměla právo se urazit, ale nikdo nevíme co jí opravdu řekl :nevim: tím k této diskuzi končím, bez zakladatelky jsou to vše jen pouhé řeči kolem co nic nevyřeší 8)

Tomu muži je zřejmě ukradený, co o něm říká pavlačová drbna, která tvrdí něco o hanbě. On chce jen klid, a scény dělá jen matka generál. Manžel má prostě právo veta, pokud se jedná o časté a dlouhé návštěvy. Soukromí se musí respektovat, což generálka nedělá. Ona v podstatě nerespektuje ani vlastní dceru. V takovém případě je lepší na čas utnout kontakty, než její matka dospěje. Takovou osobu bych u svého dítěte nechtěl, měla by špatný vliv na výchovu. Podívejte se na zakladatelku, která má nyní problémy se sebevědomím a má problémy se vymezit proti toxickému chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
11.2.20 12:02

A vam ostatnim pripada tydenni navsteva co 2 mesice normalni? Ja se vubec nedivim, ze se chlap ozval. To, ze se pak cela situace zbytecne vyhrotila je uz dalsi vec. Ale pro budovani dobrych vztahu s vnoucaty prece neni nutne travit v jejich rodine kazdy osmy tyden. Nechtela bych to tak ani jako dcera nebo snacha a ani jako ta babicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
11.2.20 12:05

Jít proti manželovi? Nesmět si jednou za skoro čtvrt roku pozvat rodiče? Šla bych proti manželovi, přijde mi to neuvěřitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
11.2.20 12:07
@Ijen píše:
A vam ostatnim pripada tydenni navsteva co 2 mesice normalni? Ja se vubec nedivim, ze se chlap ozval. To, ze se pak cela situace zbytecne vyhrotila je uz dalsi vec. Ale pro budovani dobrych vztahu s vnoucaty prece neni nutne travit v jejich rodine kazdy osmy tyden. Nechtela bych to tak ani jako dcera nebo snacha a ani jako ta babicka.

Tam je jeste zakopany pes v tom, ze si rodice s manzelem od zacatku nerozumi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová