Manžel a rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
12.2.20 08:39
@Příjemné Pondělí píše:
Buran je proto, že chce soukromí a že si dovolil to říci nahlas? Je drzý, protože má požadavky na svůj domov? Nespadla jste z višně?Kondiční jízdy si snad zvládne zařídit sama, není to malé dítě.

Buran je, o tom žádná. Trochu diplomacie mohlo mít úplně jiný výsledek. Btw, hlavně, že mu nevadí, když mu zcela nesoukromě hlídají děti, žejo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80527
12.2.20 08:51

@neila JIM! hlídají děti. Když už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.20 08:55
@inkakřivák píše:
@Ijen musíš to brát tak, že hodně záleží i na těch lidech, jejich povaze, i na jejich životním stylu. Klidně týden návštěvu, pokud si umí udělat program. Ne že mi budou sedět v obýváku a čekat obsluhu a tanečky. Ale klidně třeba vyrazí na výlet, nebo vezmou děti na hřiště nebo maminka upeče buchtu, klidně, proč ne. Pak budou ty vztahy dál OK. Anebo si vezmou knížku, uvaří kafe amejte mě rádi.

Vzdyt mama kľudne i uvarí, pomôže s upratovaním, zoberie kočík s malým a poďho na výlet, manzel nemusí nič, snáď len doviezť väčší nákup, ten menší spraví sama, keď náhodou zistí, že niečo už nemáme a nutne potrebuje. Ale je veľmi hlučná, rada rozkazuje čo a ako, keď mi povie aby som išla jesť, tak ja z trucu idem o pol hodinu neskôr, mali mňa dosť neskoro a stále vo mne vidia dieťa, aj keď ja sama už dieťa mám a dospela som tiež už dlho. Aj manžel neznáša keď ho tata napomínať, aby tak veľmi nehltal, aby šiel von sa prejsť, má svoju vlastnú hlavu. Navyse, keď sa mame niečo nezdá, ona sa toho chytí a nikto ju nepresvedčí o opaku, alebo že to tak nie je. A to je potom ťažké. A s tým autom - keď pôjdem aj s malým, tak manžel mi auto nedá, aby som sa niekde nevykotila, mám málo najazdene, tých 300 km je fakt dosť. Ale verím, že aj vlakom to dám. Normálne Lýdia chodia s deťmi vlakom a zatiaľ to všetci vždy prežili, tak si myslím, že nebudem výnimkou. Navyše malý cestuje rád, v autobuse alebo aute o nom niekedy ani neviem, ozve sa len keď je hladný a väčšinou ho to drncanie a natriasanie uspi, ale keď aj nespí, tak je pokojný.

• Citovat
  • Upravit
845
12.2.20 09:06
@Anonymní píše:
Vzdyt mama kľudne i uvarí, pomôže s upratovaním, zoberie kočík s malým a poďho na výlet, manzel nemusí nič, snáď len doviezť väčší nákup, ten menší spraví sama, keď náhodou zistí, že niečo už nemáme a nutne potrebuje. Ale je veľmi hlučná, rada rozkazuje čo a ako, keď mi povie aby som išla jesť, tak ja z trucu idem o pol hodinu neskôr, mali mňa dosť neskoro a stále vo mne vidia dieťa, aj keď ja sama už dieťa mám a dospela som tiež už dlho. Aj manžel neznáša keď ho tata napomínať, aby tak veľmi nehltal, aby šiel von sa prejsť, má svoju vlastnú hlavu. Navyse, keď sa mame niečo nezdá, ona sa toho chytí a nikto ju nepresvedčí o opaku, alebo že to tak nie je. A to je potom ťažké. A s tým autom - keď pôjdem aj s malým, tak manžel mi auto nedá, aby som sa niekde nevykotila, mám málo najazdene, tých 300 km je fakt dosť. Ale verím, že aj vlakom to dám. Normálne Lýdia chodia s deťmi vlakom a zatiaľ to všetci vždy prežili, tak si myslím, že nebudem výnimkou. Navyše malý cestuje rád, v autobuse alebo aute o nom niekedy ani neviem, ozve sa len keď je hladný a väčšinou ho to drncanie a natriasanie uspi, ale keď aj nespí, tak je pokojný.

Ty jsi jedináček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80527
12.2.20 09:14
@Anonymní píše:

No jo, že uvaří - ale nesmí vám diktovat váš život. V tom je to hlavním, co jsem psala. Jakmile přijede, vezme do ruky opratě a jedete podle ní nebo je hádka? To je zle. Pak je logické, že to manželovi vadí. Tys v tom vyrostla, bereš to líp, ale on ne. Jste dospělí a nikdo vám byt i v dobrém úmyslu nemá co velet.
Loni jsme jeli vlakem na Slovensko, děti si to užily mnohem víc než auto. Měly volnost pohybu, měly víc zážitků, prostě paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
12.2.20 09:23
@inkakřivák píše:
@neila JIM! hlídají děti. Když už.

to je v kontextu tématu jedno… Jde o to, že se to rodičům dalo sdělit jinak než tak neomaleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
12.2.20 09:36

@neila Na hrubý pytel hrubá záplata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80527
12.2.20 09:39

@Lilith_S A navíc nevíme, jak se manžel vyjádřil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.20 09:48
@neila píše:
Buran je, o tom žádná. Trochu diplomacie mohlo mít úplně jiný výsledek. Btw, hlavně, že mu nevadí, když mu zcela nesoukromě hlídají děti, žejo 8)

Není buran, to si opět jen něco projektujete. Zřejmě svou nenávist vůči mužům, nebo jste sama neurotická babka a vidíte se v tom :mrgreen:

A ono bude jen lepší, když jejich děti nebude hlídat dětinsky se chovající důchodkyně. Ještě by ty děti naučila citově vydírat a jiné nešvary.

Příspěvek upraven 12.02.20 v 09:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
12.2.20 09:49

@inkakřivák no hlavně to s matkou řešila zakladatelka, a matinka pak na zeťáka naběhla, že je to sopliak :P takže bych o hulvátství opravdu pomlčela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.20 09:53
@neila píše:
to je v kontextu tématu jedno… Jde o to, že se to rodičům dalo sdělit jinak než tak neomaleně.

Tu neomalenost jste vy vymyslela. To už musíte být v nouzi, když tak bezostyšně lžete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
12.2.20 09:58
@Lilith_S píše:
@inkakřivák no hlavně to s matkou řešila zakladatelka, a matinka pak na zeťáka naběhla, že je to sopliak :P takže bych o hulvátství opravdu pomlčela.
to psala kde? Jestli je to tak, pak dost zásadně otočila svá vyjádření ze začátku diskuze :roll:
@Příjemné Pondělí píše:
Není buran, to si opět jen něco projektujete. Zřejmě svou nenávist vůči mužům, nebo jste sama neurotická babka a vidíte se v tom :mrgreen:

A ono bude jen lepší, když jejich děti nebude hlídat dětinsky se chovající důchodkyně. Ještě by ty děti naučila citově vydírat a jiné nešvary.

Příspěvek upraven 12.02.20 v 09:50

tak určitě :lol: jsem sedmihlavá saň a šlehám plameny :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
12.2.20 10:00

@inkakřivák ale jo ja se snazim a verim, ze to nekde fungovat muze. Stejne jako spolecne souziti v jednom baraku. Ale i tak to porad roubuju na nasi rodinu a fakt si to predstavit neumim. A vztahy bych nerekla, ze mame spatne. U nasich jsem vloni v lete byla s klukama asi na 4 noci, poskytli nam azyl kdyz se protahla rekonstrukce v byte. Byla to vyjimka po letech, jindy tam fakt nespime. Meli jsme k dispozici cele patro, kluci pomohli na zahrade, ja vyuzila pracku, na jidle jsme se domluvili, s cim mamka potrebovala pomoct jsme udelali. Bylo to fajn. Ale nestehuju se jim tam kazdy druhy mesic. A oni u nas by vubec nevydrzeli, vetsinou po trech hodinach zaveli tatka k odchodu. Na to dat si kafe, buchtu a popovidat dostacujici. A ted si predstavuju, ze prijede tchyne, zacne sefovat v kuchyni, honi mlade k jidlu, napomina je aby nesrkali…no co to je?? Mmch zakladatelko ten dum, ve kterem bydlite jste kupovali po svatbe na hypoteku nebo vam rodice prispeli nebo z vlastnich uspor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.20 10:02
@neila píše:
tak určitě :lol: jsem sedmihlavá saň a šlehám plameny :mavam:

Tak příště doporučuji pořádně číst, než se začnete pouštět do větších pří. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
12.2.20 10:04

@neila psala to nekolikrat, ze kdyz mamince rikala, ze by chteli snizit frekvenci navstev, tak na nej tchyne nabehla, ze to chce slyset od nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová