Manžel a rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49
12.2.20 19:06

Já jsem z tohohle přístupu, že rodiče přece mohou přijít kdykoliv byla tak vydeptana, že když jsem sama byla tchýní, chodila jsem za dcerou zásadně v týdnu, kdy zeť nebyl doma a víkend, kdy přijel měli pro sebe jako rodina. A vida, nikdy si nestěžoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
12.2.20 22:04
@Lilith_S píše:
@neila úplně jednoduše (i když jiná situace): “Ahojky, jsem v řeznictví, koupila jsem vám hotovky a tak za pět minut jsem u vás a pomuchlám si malýho.” “Teď se to nehodí” “Jak nehodí, babička přece může přijet kdykoliv!”
On ze totiž zásadní problém v tom, že se ten člověk nevnímá jako návštěva.

Presne jako moje tchyne. Ta ani nevolala, sla proste treba v pul 8 vecer kolem a zazvonila. Bez ohledu na to, jestli byli kluci ve vane nebo uz sli spat nebo jsme byli nemocni atd. Asi 10 let jsme s tim valcili, ze by bylo fajn kdyby rekla: Prijdu ve ctvrtek ve 3 a fakt tak dorazila. A ne ve ctvrtek v 6 nebo v sobotu v 11. Stejne to nedopadlo. Jen si vybrala jiny cil, svagrovou. Ta ted nevi dne ani hodiny, navic tchyne ma klice, takze tam se ani nezvoni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
13.2.20 08:05

@Ijen U nás to dopadlo, i když kolem toho byla neskutečná hysterie a je otázka, jak dlouho to vydrží. Ale prostě k nám domů návštěvy zveme my, a ne že se návštěvy pozvou samy a ještě se urazí, když si dovolíme neakceptovat. A nejen urazí, ale to co tchýně byla schopná říct, když zjistila, že u nás doma nám nemůže diktovat, opravdu svědčí o charakteru. Ale já se uklidňuju tím, že jí z toho vzteku snad brzo praskne cévka… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80482
13.2.20 08:16

@Lilith_S A doufas že maminka tvého partnera zemře nebo jen zůstane ochrnutá? A tvůj partner se na to taky těší? Anebo se těší, že praskne žilka tvé mamince? Nestydíš se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
13.2.20 08:19

300 km není žádná dálka a týden v kuse tchyně v domě? Nic pro mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
13.2.20 08:52

@inkakřivák slyšela jsi někdy o nadsázce? A už jsme zase u toho, opět se stavíš do role nadřazené. Kdybych chtěla, aby tchýně umřela, tak jí otravím oběd. Ale jinak ano, i můj muž často říká, že už by jí konečně mělo hrábnout úplně, ať jí můžeme zavřít někam do ústavu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
13.2.20 09:08
@inkakřivák píše:
@Lilith_S A doufas že maminka tvého partnera zemře nebo jen zůstane ochrnutá? A tvůj partner se na to taky těší? Anebo se těší, že praskne žilka tvé mamince? Nestydíš se?
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.20 09:51

@neila
Takto to podal manžel, že aj ja budem z toho niečo mať, dieťa nové zážitky, oni si odpocinu a nemusia nikde chodiť, lebo ja viem, že cesta ich zmaha, no ale kvôli vnukovi sa prekonajú a idú. Ja som máme vysvetľovala, že manžel to vlastne zle nemyslel, že to tak bude lepšie pre všetkých, na preskacku raz ja k nim, potom oni k nám, ale mama tvrdohlavá ako mulica, on ju urazil, ona nikdy nepríde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.20 09:56

@snee
Presne, presne. Protoze maminka si hned začne predstavovat čo sa asi mohlo stať. Raz som nemala naladu, práve som dostala menzes, trochu bolesti, tak som sa držala v ústraní a mama hodinu do mňa hustila, nech už konečne vyklopím, čo sa stalo, či som sa pohádala s priateľom, s kamarátkami, niečo v škole, v práci…pritom sa nestalo vôbec nič, len som nemala náladu a chcela byť ten jeden deň prevažne sama. Alebo sa inak tvarim a už si vymýšľa a predstavuje kde čo. Takže je najlepšie to povedať, zas hrozí že sa urazi, no ale urazená bude tak či tak, takže je to vlastne jedno.

• Citovat
  • Upravit
3172
13.2.20 10:21
@inkakřivák píše:
@Lilith_S A doufas že maminka tvého partnera zemře nebo jen zůstane ochrnutá? A tvůj partner se na to taky těší? Anebo se těší, že praskne žilka tvé mamince? Nestydíš se?

ty ve všech diskuzích píšeš nejprve velmi rozumně a pak tam dáš vždycky totálně nesmyslnou kravinu, kterou si vždycky čtu minimálně 2× jestli je to jako fakt, co vidím.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
13.2.20 10:23
@Anonymní píše:
@snee
Presne, presne. Protoze maminka si hned začne predstavovat čo sa asi mohlo stať. Raz som nemala naladu, práve som dostala menzes, trochu bolesti, tak som sa držala v ústraní a mama hodinu do mňa hustila, nech už konečne vyklopím, čo sa stalo, či som sa pohádala s priateľom, s kamarátkami, niečo v škole, v práci…pritom sa nestalo vôbec nič, len som nemala náladu a chcela byť ten jeden deň prevažne sama. Alebo sa inak tvarim a už si vymýšľa a predstavuje kde čo. Takže je najlepšie to povedať, zas hrozí že sa urazi, no ale urazená bude tak či tak, takže je to vlastne jedno.

no tady je snad jediná rada, držte s manželem při sobě, maminka vychladne, to je jak sopka, taky se uklidní ;) a až to jednou budeš vyprávět svým vnoučatům, tak se tomu ještě zasmějete, neb toto člověk nevymyslí, to musí zažít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80482
13.2.20 10:26

@snee proč? Ptala jsem se docela klidně. Na tu poslední větu, že doufá, že tchýni praskne cévka. l
Jednoduše mi tohle přání přijde hnusné a navíc už některé věci neříkám, ona náhoda je blbec. Nadsázka je jedna věc, nedomyslenost druhá. A tohle mi přijde něco ve stylu aby ti rakovina dostala! Chápeš? Prosté za mne formulace přes čáru. Kdyby napsala - smějemé se s chlapem, že ji jednou prdne žilka a pak bude teprve toco, tak to vezmu. Tak jak to napsala ne.
A nemusíš se mnou souhlasit, to beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
13.2.20 10:28

@inkakřivák bacha aby neprdla cévka i tobě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80482
13.2.20 10:29

Já jsem absolutně v klidu. Byla jsem vyvenčit psy, teď popíjím kafíčko a povídám si s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80482
13.2.20 10:35
@Anonymní píše:
@snee
Presne, presne. Protoze maminka si hned začne predstavovat čo sa asi mohlo stať. Raz som nemala naladu, práve som dostala menzes, trochu bolesti, tak som sa držala v ústraní a mama hodinu do mňa hustila, nech už konečne vyklopím, čo sa stalo, či som sa pohádala s priateľom, s kamarátkami, niečo v škole, v práci…pritom sa nestalo vôbec nič, len som nemala náladu a chcela byť ten jeden deň prevažne sama. Alebo sa inak tvarim a už si vymýšľa a predstavuje kde čo. Takže je najlepšie to povedať, zas hrozí že sa urazi, no ale urazená bude tak či tak, takže je to vlastne jedno.

Maminka je na tobě závislá. Má jen tebe a strachuje se o tebe a chtěla by ti zajistit šťastný a spokojený život. Jenže to nejde. Asi bych na ní šla stylem chválit, děkovat a současně trvat na svém. Něco n:,, Já vím, že máš o nás strach, jak to vlakem zvládneme, ty jsi taková hodná, až moc starostlivá. Vždyť jsem dospěla a víš, že nejsem hloupá a že to zvládnu. Neboj se, my si to u vás pěkně užijeme, bude to prima. Uvaříš nám svoje…, co mám tak ráda a můžeme pak zajít tam a tam. " Medový motúz popod nosom. Tak se to říká, že?
A kdybys mamince řekla pravdu, že tě bolí břicho, a proto nemáš náladu, nepochopila by to? U nás věta nemám náladu je omluvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová