Manžel a rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.2.20 10:10

@Arcanum
Nejdem, mela jsem brachu, ale pred 15 rokmi sa zabil na aute.

• Citovat
  • Upravit
845
12.2.20 10:16
@Anonymní píše:
@Arcanum
Nejdem, mela jsem brachu, ale pred 15 rokmi sa zabil na aute.

To je mi moc líto. :hug:

Příspěvek upraven 01.03.21 v 17:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80476
12.2.20 10:25

@Lilith_S však já o buranstvi a hulvátství nemluvím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80476
12.2.20 10:31

@Ijen Já bych s dětmi bydlet nechtěla, ani s jedním. A to i kdybychom měli oddělené byty. Prosté by to nedělalo dobrotu. Znám sebe a znám je a hlavně už potřebuju svůj klid. A to bych řekla vycházíme velmi dobře, i na šílenou spolu můžeme jet. Ale vím co to je, dvacet let s námi bydlela moje maminka. V jednom bytě. A to je dost dobrá zkušenost. Takže i když kolikrát chci něco říct, tak se raději nadechnu a neřeknu nic. Nestojí to za to. Tak proč si to ztěžovat? Ale navštěvuje se často, jednou, dvakrát do týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
12.2.20 11:36
@neila píše:
Buran je, o tom žádná. Trochu diplomacie mohlo mít úplně jiný výsledek. Btw, hlavně, že mu nevadí, když mu zcela nesoukromě hlídají děti, žejo 8)

a tak jo, zkus mě napsat jak diplomaticky bys takovou větu mamince (tchýni) oznámila, aby to vzala v pohodě?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
12.2.20 11:38
@inkakřivák píše:
@Ijen Já bych s dětmi bydlet nechtěla, ani s jedním. A to i kdybychom měli oddělené byty. Prosté by to nedělalo dobrotu. Znám sebe a znám je a hlavně už potřebuju svůj klid. A to bych řekla vycházíme velmi dobře, i na šílenou spolu můžeme jet. Ale vím co to je, dvacet let s námi bydlela moje maminka. V jednom bytě. A to je dost dobrá zkušenost. Takže i když kolikrát chci něco říct, tak se raději nadechnu a neřeknu nic. Nestojí to za to. Tak proč si to ztěžovat? Ale navštěvuje se často, jednou, dvakrát do týdne.

kéž by tolik empatie jako máš ty měly všechny maminky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
12.2.20 11:54

@inkakřivák já vím, že ty ne, to jen dodávám k tomu předtím. Omlouvám se, jestli jsem to špatně vyjádřila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80476
12.2.20 12:31

@snee já mám právě tu výhodu více než dvacetiletého soužití s maminkou a po té osmdesátce už to fakt nebyla legrace.
Ale ony holky se mne i dost ptají. A když nám dají hlídat děti, tak bez manuálů a rad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
12.2.20 14:34

Pro začátek by bylo jistě zajímavé zjistit, jestli byli rodiče na ty návštěvy pozvani, nebo si sami určují, kdy a na jak dlouho přijedou. Jestli si to určují sami, tak to už je první nevhodná věc z jejich strany. Druhá ještě horší je, že zetě nemají rádi a berou ho jako konkurenta, který jim sebral dítě. Nebyt toho, tak bych zetě uklidnila, ať vydrží, že takto staří lidé při tak složité dopravě budou časem jezdit stále méně. Ty zakladatelko buď v klidu. Myslím že se moc nemýlím, že po všem tom emotivním vyvádění budou rodiče na Velikonoce dělat jakoby nic a jako byste jim nic neřekli přijedou klidně zas. A mimochodem tenhle přístup je mnohem horší a mnohá snacha ho dobře zná. Takhle se chovají rodiče, které názor dětí nezajímá a chtějí aby bylo po jejich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
12.2.20 17:24
@snee píše:
a tak jo, zkus mě napsat jak diplomaticky bys takovou větu mamince (tchýni) oznámila, aby to vzala v pohodě?? :think:

v první řadě bych jí to řekla já, když vím, že se s manželem nemusí. Řekla bych ji, že jim chci ušetřit namáhavou cestu a dítěti zajistit trošku dobrodružství, ať vidí nové věci a taky kde bydlí babi s dědou. Takže k nim budu jezdit častěji a že se na to moc těším :jazyk: Kdyby měla tendenci se zvát „na pobyt“ přehnaně často, tak bych její návrhy přiměřeně vyoutovala tím, že už máme něco v plánu, někam jedeme, přijede jiná návštěva atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
12.2.20 17:29
@neila píše:
v první řadě bych jí to řekla já, když vím, že se s manželem nemusí. Řekla bych ji, že jim chci ušetřit namáhavou cestu a dítěti zajistit trošku dobrodružství, ať vidí nové věci a taky kde bydlí babi s dědou. Takže k nim budu jezdit častěji a že se na to moc těším :jazyk: Kdyby měla tendenci se zvát „na pobyt“ přehnaně často, tak bych její návrhy přiměřeně vyoutovala tím, že už máme něco v plánu, někam jedeme, přijede jiná návštěva atd…

no a teď si představ, že maminka nad tím začne přemýšlet a začne si domýšlet - ty nás tu nechceš, viď? Jsme ti tu na obtíž, tak chceš raději jezdit k nám, že? Proč bychom neměli jezdit jen my k vám? Ty s malým se budeš kodrcat vlakem až k nám na Slovensko? To je nesmysl..no táto řekni jí něco, že je to nesmysl? To jsme se dočkali od dcery teda..jezdíme, a jsme jí na obtíž, tak chce raději jezdit ona za náma. Copak ti tu dělám nepořádek? V čem je problém??
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
neb i takto může reagovat vztahovačná maminka :mrgreen: ale jako to jsem si vymyslela, jo..ale vzhledem k tomu, že je zakladatelka taková jaká je, myslím si, že by jim to sama říct ani nedokázala…přeci jenom to chce kus odvahy, kterou si myslím, že nemá vůči rodičům :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
12.2.20 17:30

@neila perfektní komunikace, lhát :palec: jinak opakuji, zakladatelka to řešila s matkou první, ale protože matka ví, že s sebou dcera nechá orat, tak naběhla na zeťáka, kterého vidí jako zdroj neposlušnosti své dcery.

A u citových vyděračů nepochodíš ani s tím lhaním. “A to jako upřednostníte jinou návštěvu před NÁMI?!”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
12.2.20 18:11

@snee @Lilith_S tak jasně, neříkám, že by byl úspěch zaručený :nevim: pokud je máti stíhačka, která i z komára udělá velblouda, tak nejspíš nepomůže nic. Lež je v některých případech velmi diplomatický prostředek, který ušetří oběma stranám spoustu hádek a zbytečných třenic… Já jen nerozumím tomu, jak se může někdo pozvat na návštěvu sám. Vždyť když mi to nevyhovuje nebo nechci, tak řeknu, že jsme pryč a šmitec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
12.2.20 18:39

@neila úplně jednoduše (i když jiná situace): “Ahojky, jsem v řeznictví, koupila jsem vám hotovky a tak za pět minut jsem u vás a pomuchlám si malýho.” “Teď se to nehodí” “Jak nehodí, babička přece může přijet kdykoliv!”
On ze totiž zásadní problém v tom, že se ten člověk nevnímá jako návštěva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
12.2.20 18:40

A ještě je schopná se přijet podívat, jestli jr auto u baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová