Váádí mi, když na moje dítě sahá tchýně

Vendulik 12
9.2.20 20:17

Vadí mi, když na moje dítě sahá tchýně

Ahojky holky potřebuji poradit. Jsem měsíc po porodu a vadí mi, když na moje dítě saha tchýně. Není moje tchýně doslova. Manželova maminka zemřela před lety a tchán se znova oženil. Je to skvělá ženská hodná a vždy mi dokazála dobře poradit. Ale s příchodem miminka se to tak nějak pokazilo. Když na dítě sahá tchán nebo někdo jiný s naší rodiny, tak je to úplně vpohodě. ale když na něj sahne ona, tlak se mi zvedne 300 na 300 a je mi špatně. Nevím, co se to semnou děje. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
9.2.20 20:27

Blbnou ti hormony, no. Chce to velký sebezapření, ať neuděláš zle v rodině. Že je tvůj pocit naprosto iracionální asi víš, že?

• Citovat
  • Upravit
24413
9.2.20 20:28

Nic s tebou špatně není, to jsou hormony :lol: přejde to ;) mě vadilo když si ho vzal kdokoliv jiný než já nebo manžel. Neměla jsem k nikomu úplně důvěru. Postupně samozřejmě mi nevadila moje mamka. U tchýně mám problém doteď, prostě mě moc neposlouchá ( např. mi nevěří nebo to zlehčuje, že malý špatně spí a pod.) a vlastně mi ani nikdy neporadí, když si nevím rady. Takže ji moc nedůvěřuji, ale zase bych jí ho ráda dala na hlídání klidně teď v roce častěji, ale ona moc nechce. Přejde to, prostě tu důvěru získá a ty se o to miminko přestaneš tak moc bát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
9.2.20 20:32

@Vendulik 12 neboj to přejde ;) to jsou jen hormony. Píšeš, že tchyně je jinak fajn ženská, tak si na to vždycky vzpomeň, když ho bude chovat. Ještě budeš jednou ráda, že ti pohlídá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
10.2.20 00:00

Ach ty hormony :zed: neboj to se srovná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7667
10.2.20 10:52

Zase hormony… Použij rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.2.20 11:47

Nezlob se, ale možná si to měla i předtím jinak. A po porodu jsi to přirozeně nechala vyplynout (ten pocit s tchyně). Udělej to tak jak to cítíš teď, nechceš aby na něj,,šahala,,, tak jí to taktně řekni, není na tom nic špatného, třeba se to časem změní nebo ne. Nstav hranici, kterou citíš, jednou tě to stejně,,dožere,,.;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
11.2.20 22:16

Buď v klidu, mě se dělalo špatně, když mi na malou sahala moje matka. Teď je malé něco pres rok a už to není tak strašné. Teď mi víc vadí, když se snaží matka sáhnout na mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
12.2.20 21:49

Mě se taky vždycky zvedne tlak, když nám na malou sahá kdokoliv z manželovi rodiny, ze zacatku jsem to měla i u své rodiny. Snažím se to držet v sobě a třeba dělám to, že když tu jsou na návštěvě, tak jim malou „nenutim“- čekám, až se sami zeptají, jestli si ji můžou pochovat, sama jim to nenabízím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vendulik 12
12.2.20 21:55
@Ilse22 píše:
Mě se taky vždycky zvedne tlak, když nám na malou sahá kdokoliv z manželovi rodiny, ze zacatku jsem to měla i u své rodiny. Snažím se to držet v sobě a třeba dělám to, že když tu jsou na návštěvě, tak jim malou „nenutim“- čekám, až se sami zeptají, jestli si ji můžou pochovat, sama jim to nenabízím…

Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Když se na mimi sahá tchán tak je to vpoho ale u jeho manželky mi to vadí.

• Citovat
  • Upravit
54
13.8.20 08:20

Já to tak měla taky a to u vlastní tchyně, se kterou vycházíme v dobrém. Když se poprvé jela s mým miminkem projet v kočárku a zmizela mi z oci, měla jsem něco jako záchvat paniky :lol:
Když na dcerku sahá někdo z širší rodiny, taky mi to vadí, ale malá je v poho a směje se na ne, takže to v sobě jen podusim a nedám nic najevo. Tvé pocity jsou naprosto normální :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová