Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Blbnou ti hormony, no. Chce to velký sebezapření, ať neuděláš zle v rodině. Že je tvůj pocit naprosto iracionální asi víš, že?
Nic s tebou špatně není, to jsou hormony
přejde to
mě vadilo když si ho vzal kdokoliv jiný než já nebo manžel. Neměla jsem k nikomu úplně důvěru. Postupně samozřejmě mi nevadila moje mamka. U tchýně mám problém doteď, prostě mě moc neposlouchá ( např. mi nevěří nebo to zlehčuje, že malý špatně spí a pod.) a vlastně mi ani nikdy neporadí, když si nevím rady. Takže ji moc nedůvěřuji, ale zase bych jí ho ráda dala na hlídání klidně teď v roce častěji, ale ona moc nechce. Přejde to, prostě tu důvěru získá a ty se o to miminko přestaneš tak moc bát ![]()
@Vendulik 12 neboj to přejde
to jsou jen hormony. Píšeš, že tchyně je jinak fajn ženská, tak si na to vždycky vzpomeň, když ho bude chovat. Ještě budeš jednou ráda, že ti pohlídá ![]()
Nezlob se, ale možná si to měla i předtím jinak. A po porodu jsi to přirozeně nechala vyplynout (ten pocit s tchyně). Udělej to tak jak to cítíš teď, nechceš aby na něj,,šahala,,, tak jí to taktně řekni, není na tom nic špatného, třeba se to časem změní nebo ne. Nstav hranici, kterou citíš, jednou tě to stejně,,dožere,,.;)
Buď v klidu, mě se dělalo špatně, když mi na malou sahala moje matka. Teď je malé něco pres rok a už to není tak strašné. Teď mi víc vadí, když se snaží matka sáhnout na mě ![]()
Mě se taky vždycky zvedne tlak, když nám na malou sahá kdokoliv z manželovi rodiny, ze zacatku jsem to měla i u své rodiny. Snažím se to držet v sobě a třeba dělám to, že když tu jsou na návštěvě, tak jim malou „nenutim“- čekám, až se sami zeptají, jestli si ji můžou pochovat, sama jim to nenabízím…
@Ilse22 píše:
Mě se taky vždycky zvedne tlak, když nám na malou sahá kdokoliv z manželovi rodiny, ze zacatku jsem to měla i u své rodiny. Snažím se to držet v sobě a třeba dělám to, že když tu jsou na návštěvě, tak jim malou „nenutim“- čekám, až se sami zeptají, jestli si ji můžou pochovat, sama jim to nenabízím…
Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Když se na mimi sahá tchán tak je to vpoho ale u jeho manželky mi to vadí.
Já to tak měla taky a to u vlastní tchyně, se kterou vycházíme v dobrém. Když se poprvé jela s mým miminkem projet v kočárku a zmizela mi z oci, měla jsem něco jako záchvat paniky ![]()
Když na dcerku sahá někdo z širší rodiny, taky mi to vadí, ale malá je v poho a směje se na ne, takže to v sobě jen podusim a nedám nic najevo. Tvé pocity jsou naprosto normální ![]()
Ahojky holky potřebuji poradit. Jsem měsíc po porodu a vadí mi, když na moje dítě saha tchýně. Není moje tchýně doslova. Manželova maminka zemřela před lety a tchán se znova oženil. Je to skvělá ženská hodná a vždy mi dokazála dobře poradit. Ale s příchodem miminka se to tak nějak pokazilo. Když na dítě sahá tchán nebo někdo jiný s naší rodiny, tak je to úplně vpohodě. ale když na něj sahne ona, tlak se mi zvedne 300 na 300 a je mi špatně. Nevím, co se to semnou děje.