Manžel a rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11.2.20 13:21
@thalasan píše:
Jediné co vás omlouvá je to, že nejspíš nikdy nebudete na rodicaku. Z toho se na auto šetří jedna báseň. Zvláště na to, co je bezpečné na takhle dlouhé trasy ;) a ten vlak už se tu řešil ne? Takže kliiidek ať vám nepraskne cevka 8) hlavně že u VAS doma je vše ok :*

A jak to dělají ty ženy, co auto mají a jsou zároveň matkami? :lol: Asi byly zodpovědnější a nespoléhaly pouze na to, že by je živil muž. Vím že to jde, ženy jsou stejně schopné, jako muži. Ne-li schopnější.

Proč ta starost, jak je to u mě doma? Opět pokus o faul? Vidím to běžně, že když někdo je v koncích, začne se urážet a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
11.2.20 13:25

@Příjemné Pondělí jo ale zakladatelka auto nemá. Mě zase přijde, že jak je člověk v koncích tak začne řešit co by kdyby. Jo kdyby si zakladelka koupila auto dřív, tak to teď nekupuje z rp. A jinak já nemám o vás starost, já vám přeji že vám to funguje. Nebo kde prosím urážím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
11.2.20 13:54

Zakladatelko, držím Ti palce. Je to složitá situace.
Tvoje matka je sobecký člověk. Milující rodič se raději stáhne, než aby se stal zdrojem problémů mezi svým dítětem a jeho životním partnerem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80481
11.2.20 14:03

@Bábrdl Na větu co tomu řeknou lidi odpovídám vždycky, to je mi fuk, důležité je, co tomu říkají moji lidé ( moje rodina). Proč bych měla reagovat podle okolí? Pokud tedy jde o nějakou takovou prkotinu typu obsluhovat chlapy na rodinné akci. V případě třeba svatby, pohřbu nebo podobných společenských událostí se přizpůsobuji místním zvyklostem. A dokonce jsem ochotná se usmívat a bavit se i s největšími blbečky a hnusáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.2.20 14:10
@inkakřivák píše:
@Bábrdl Na větu co tomu řeknou lidi odpovídám vždycky, to je mi fuk, důležité je, co tomu říkají moji lidé ( moje rodina). Proč bych měla reagovat podle okolí? Pokud tedy jde o nějakou takovou prkotinu typu obsluhovat chlapy na rodinné akci. V případě třeba svatby, pohřbu nebo podobných společenských událostí se přizpůsobuji místním zvyklostem. A dokonce jsem ochotná se usmívat a bavit se i s největšími blbečky a hnusáky.

Pravda. S věkem se můj radikalismus taky trochu mírní. :mrgreen:
Ale na návštěvách sedím jako přibitá a všichni už si zvykli. Několikrát jsem udělala to, že když mi teta řekla „můžeš mi pomoct s nádobím?“ tak jsem vždycky kývla na manžela a řekla „prosímtě XY, teta potřebuje pomoct s nádobím“.

To jim blylo blbý, tak toho nechali. :mrgreen:

Nebo, když byla grilovačka a „ženské“ tam připravovaly maso, zatímco chlapi se bavili, tak jsem se po čase sebrala a poslala jsem jim tam muže. :mrgreen:

Co tomu říkají „lidi“ nevím. Asi to, co vždycky, že jsem rozmazlená Pražačka. :mrgreen:

Blbečky mezi příbuznými nemám, nebo k nim nejezdím. Chápu, že je to někde zvykem. Já jim v tom nebráním. Ale dělat to nebudu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80481
11.2.20 14:14

To je zvláštní, ale nikde jsem na návštěvě nezažila, že by nás někdo žádal o takové práce. To prostě ne. Maximálně to bylo - prosím tě pomoz mi to nanosit ven, ale takhle se požádá kdokoliv, od chlapů až po děti. Nevím, asi to tak bylo u nás zavedeno. No a někdy se na takových událostech typu svatba, křtiny nebo pohřeb objeví týpci, to zase musíš přiznat.
Tady jsem to pochopila tak, že rodiče řeší co by tomu řekli lidé, a že se moc asi zakladatelka s mužem o těch návštěvách nedomlouvala. No a její přístup vlak nejde, auto nejde, nic nejde taky nepatří k těm konstruktivním.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.20 14:30

No musím sa ozvať. Moja mama trochu hysterická je, ale nie východniarka, ale Záhorácka (no možno to vyjde rovnako, ale to.by bývali viac od nás ako len 300 km, to by možno nechodili). Takže manžel mňa bude voziť aspoň na nádraží (aj to bude pomoc), spoje mi vychádzajú celkom dobre, nikde nemusím čakať, našla som si taxíky, kde majú aj autosedačky pre deti, takže ok v tomto. On s mojou mamou kamarát asi nebude, lebo moja mama ho zvykne ohovárať aj u nás, sem tam sa chytnu s fotrom a to je ich plný dom, lebo sa nudia, zas povedal, že malému babičku odopierať nebude, lebo je milujúca, vždy mu niečo prinesie, keď aj blbost, ale prinesie, aby mal. Len by chcel, aby to bolo raz ja k nim, potom oni k nám, potom ja k nim, potom oni k nám, na preskacku. Naši povedali, že nabudúce im objednám nejaký hotel (no neviem, zákaz sem chodiť nemajú, len nie az tak často). Trochu mňa mama vydierala tým, že v škôlke sa bude s deťmi baviť o tom, že aké má kto babičky a nas, že povie, že má ale nechodí, jednoducho už fantaziruje, veľmi nepríjemné. Však sama povedala, že do tých troch rokov chce chodiť čo najviac, potom bude pomenej a možno nebudú už vládať (už majú po 70), a bude to iba na mne, aby som ja chodila, alebo oni ako tak raz do roka. Potom mama začala s rečami úplne mimo misu, že raz keď jeden z nich zomrie, druhy ho pochova, ale kto pochova toho druhého, katastrofa. Jedna naša známa mala synov až v Kanade a normálne pochovaná na Slovensku bola. Nejako sa to dozvedeli a šmahom ruky pricestovali. To už bolo veľa. Zatiaľ nechám tak, možno sa situácia upokojila a môj manžel s mamou…neviem. nemusia sa milovať, ale aspoň by sa mohli rešpektovať a tolerovať a správať asertivne. Pomohlo by to všetkým.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.20 14:36

@inkakřivák
Ani ja to nechápem. Len aby sme v hanbe neostali, čo by tomu ľudia povedali. Akoby nebolo dôležité to, čo vyhovuje nám koho sa to týka, ale to čo sa bude a nebude hovoriť. Čo narobím. Holt niekto si na to potrpí. Ja teda nie. Ja viem, že pre moju rodinu sim divná, lebo som ako jediná z nej vegetarianka a je mi to…ja tiež neriešim ich.

• Citovat
  • Upravit
80481
11.2.20 14:47
@Anonymní píše:
@inkakřivák
Ani ja to nechápem. Len aby sme v hanbe neostali, čo by tomu ľudia povedali. Akoby nebolo dôležité to, čo vyhovuje nám koho sa to týka, ale to čo sa bude a nebude hovoriť. Čo narobím. Holt niekto si na to potrpí. Ja teda nie. Ja viem, že pre moju rodinu sim divná, lebo som ako jediná z nej vegetarianka a je mi to…ja tiež neriešim ich.

To je dané tím, že na vesnici se to dost bere jinak. No a generace tvé maminky a s prominutím na Slovensku, to už úplně. Mám tam polovinu rodiny, manžel je Slovák a vím, že ty tlaky, co by tomu řekli lidé, jsou velmi silné. S tím nenaděláš nic. Ono si to sedne. Jezdi na střídačku, myslím si, že když u nich pobudeš ten týden nebo v létě i dva, tak jim to bude taky stačit. Užijete se a manžel to vydejchá, kdy přijedou. A nenech se vydírat. Ona bude maminka taková asi - dost se lituje a celý svět je na ni zlý a ona by se rozdala? Ne? S tím nic nenaděláš. Takže jen jí kývnout, že přijedeš nebo přijedou oni, ale nenechat se tlačit do toho, co nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.20 14:50

@inkakřivák Áno, dosť sa ľutuje. To je pravda. Je taká aká je, treba ju tak brat.

• Citovat
  • Upravit
3172
11.2.20 14:57

No já už jsem to tu psala, já se manželovi vůbec nedivím..maminku jen tak někdo neskousne..ať si říká, kdo chce co chce, já bych z takové návštěvy byla úplně vyčerpaná. Možná bych byla i ráda, že bydlí tak daleko :nevim: neb toto každý den..to je na Choholouška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
11.2.20 14:58
@Anonymní píše:
@inkakřivák Áno, dosť sa ľutuje. To je pravda. Je taká aká je, treba ju tak brat.

tvůj tatínek musí mít svatozář.. :kytka: :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.20 23:42

Taky mi přijde, že jste nečetly příspěvky zakladatelky :D Nikdo nic nezakazuje. Auto by manžel zakladatelce půjčil, ale ona se bojí jet takovou dálku.
Jinak jsem tedy na straně manžela. Né každý má takové rodinné vazby, a to že je má druhá polovička, tak neznamená, že to druhý příjme za své a bude mu to svaté. Jste dospělí lidé, vše je o domluvě. Respekt a úcta je věc druhá. Jak chcete mít úctu k někomu, kdo vás nesnáší a pomlouvá vás? Můj muž je taky Slovák. Celá rodina hodně dominantní, hysterická, milující :lol: taky mají neustálou potřebu rodinné sounáležitosti. Denně telefonování o ničem, časté návštěvy. A představte si, že jsem taky nastavila hranice. Platím půlku nájmu, chci mít nějaké soukromí, chci být s manželem a dětmi a né, aby tady byly tchánovci půlku měsíce. Bych se opravdu zbláznila. A to máme vztahy dobré. Když je u nás návštěva, tak se zákonitě mění program. Sotva se vyvalim na gauči v košilce s rozdrbanou hlavou a děti pošlu ke kamarádům :D musí být navařeno, uklizeno, program připravený. A to opravdu nejde tak často. Alespoň já jsem typ člověka, který by to nesnesl. Samozřejmě manžel mě moc dobře chápe. Kdyby měl nutkavou potřebu mít rodinu neustále u sebe, tak by byl potřeba kompromis. Už teď občas jezdí on na Slovensko bez nás. A všem to vyhovuje, máme se pořád všichni rádi a hádky nejsou.
Tak se zakladatelko nenech vynervovat, nedej na citové vydírání a udělej si to tak, jak ti to bude vyhovovat a né, co řeknou rodiče, sousedi atd..

• Citovat
  • Upravit
6445
12.2.20 07:33

Ja jsem prispevky zakladatelky cetla a podle toho reagovala. A preju ji pevne nervy, protoze jednoduche reseni neni. Jeji maminku si umim dost dobre predstavit, mam kolegyni Slovenku a je to to same v bledemodrem. I tydenni navsteva, a je jedno z ktere strany rodiny, mi prijde uplne nepredstavitelna a hodne omezujici pro vsechny. I proto jsem se tady ptala jak to vnimaji ostatni. Pry pokud jsou v rodine dobre vztahy, proc ne. Ja bych nic podobneho nezavadela prave proto, aby vztahy dobrymi zustaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80481
12.2.20 08:24

@Ijen musíš to brát tak, že hodně záleží i na těch lidech, jejich povaze, i na jejich životním stylu. Klidně týden návštěvu, pokud si umí udělat program. Ne že mi budou sedět v obýváku a čekat obsluhu a tanečky. Ale klidně třeba vyrazí na výlet, nebo vezmou děti na hřiště nebo maminka upeče buchtu, klidně, proč ne. Pak budou ty vztahy dál OK. Anebo si vezmou knížku, uvaří kafe amejte mě rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová