Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dědictví nespadá do společného jmění. Teoreticky mu do toho nemáš co mluvit. Podle nadpisu jsem myslela, že to chce dát někomu cizímu a on dceři ![]()
Ty nechceš, aby dal vaší dceři peníze? Ještě, že mu do toho nemáš co mluvit, dědil on.
Nechápu, peníze zdědil manžel a uznal za vhodné se podělit s dcerou.To,že ty nesouhlasíš je irelevantní. Je to manželovo dědictví a jak s ním naloží je jen jeho věc.
@Shreya píše:
Ty nechceš, aby dal vaší dceři peníze? Ještě, že mu do toho nemáš co mluvit, dědil on.
Myslím, že právě nejde o společnou dceru, to by zakladatelka tak nevyváděla.
Ono mi nejde o peníze ale spíš o princip. Protože dcera se s ním nebaví, nekomunikuje. On ji jednou vidí a hned ji chce dávat peníze a přitom děláme barák a rekonstrukci a ty peníze potřebujem.
Taky by mě zajímalo proč nesouhlasíš? Napadlo mě jen, že je feťačka nebo to není vaše dcera a závidíš.
Kdyby se nechovala tak jak se chová, klidně bych ji ty peníze dopřála. Nehledě na to, že před pár lety jsem ji dala na něco 20.000 a bylo to k prdu.
@Anonymní píše:
Ono mi nejde o peníze ale spíš o princip. Protože dcera se s ním nebaví, nekomunikuje. On ji jednou vidí a hned ji chce dávat peníze a přitom děláme barák a rekonstrukci a ty peníze potřebujem.
Aha… tak to ti tady asi nikdo neporadí, když je to takhle
.
Ale dědil on, tebe se to teoreticky ani prakticky netýká a manžel se svým dědictvím může naložit tak, jak bude chtít. Ty neuděláš nic.
Příspěvek upraven 17.11.15 v 14:02
@Anonymní píše:
Manžel zdědil po zemřelém nějaké peníze a chce dát 50.000 dceři. Já ale nesouhlasím. Mám právo mu do toho mluvit nebo ne? Peníze dostal on, ale jsme manželé.
To je nějaká jeho dcera z jiného vztahu? Nemáš právo do toho mluvit, jsou to jeho peníze.
@Anonymní píše:
Jednou je to jeho dcera a když on uzná za vhodné ji něco dát, je to jeho věc. Kdo ví, proč jim vázne komunikace. Že by díky tobě?
Manžel zdědil po zemřelém nějaké peníze a chce dát 50.000 dceři. Já ale nesouhlasím. Mám právo mu do toho mluvit nebo ne? Peníze dostal on, ale jsme manželé.