Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No nezlob se na mě, ale jednou za čas je potřeba aby i to dítě bylo s někým jiným než s mámou. Pak až půjde do školky ta co? Bude řvát že chce být s Tebou? Navíc je to pořád jeho babička. Prostě si musíte nastavit hranice, udělat kompromis.
Edit: Ovšem pokud má malá jen pár měsíců, počkala bych no…
@Anonymní píše:
Ahojky manžel mě nutí půjčovat dítě tchýni - není to jeho biologická matka.Než se mi narodily děti s tchýni jsem si skvěle rozumněla ale když jsem otěhotněla s prvním dítětem, tak mi nějak začala vadit. Hlavně její kecy, že si dítě bude brát každý den a bude u nás pořád. Nebrala vůbec v potaz me rodiče.
S narozením druhého dítěte se to ještě zhoršilo. Malá má pár měsíců a vadí mi když si sní jen jezdí v kočárku. Malá je na mě úplně fixována a ona nebere v potaz že brečí až se dusi ale hlavně že ji drží v náručí. I přes mě námitky to pořád dělá a manželovi je to úplně jedno. Co mám dělat… Jsem zoufalá.![]()
![]()
Chudak tchyne
dovoli si vozit vnucku v kocarku a drzet v naruci.
@Anonymní píše:
Ahojky manžel mě nutí půjčovat dítě tchýni - není to jeho biologická matka.Než se mi narodily děti s tchýni jsem si skvěle rozumněla ale když jsem otěhotněla s prvním dítětem, tak mi nějak začala vadit. Hlavně její kecy, že si dítě bude brát každý den a bude u nás pořád. Nebrala vůbec v potaz me rodiče.
S narozením druhého dítěte se to ještě zhoršilo. Malá má pár měsíců a vadí mi když si sní jen jezdí v kočárku. Malá je na mě úplně fixována a ona nebere v potaz že brečí až se dusi ale hlavně že ji drží v náručí. I přes mě námitky to pořád dělá a manželovi je to úplně jedno. Co mám dělat… Jsem zoufalá.![]()
![]()
Tak ještě aby nebyla, když se od ní nehneš. Je to babička, proč by si nemohla povozit kočár?
tvoje máma jezdit s kočárem může?
@Sisika9 Protože s tím kočárem určitě jezdí úplně blbě a po silnici první třídy. To tchyně dělají, mrchy bídné.
Podotýkám není to babička. Tchán se sní seznámil asi před čtyřmi lety, když jeho žena zemřela.
A u mé mámy taky pláče ale ta dokáže pochopit, že dítě 4 měsíce staré potřebuje mámu.
A chtěla bych radu ne se tady nechat kritizovat. Děkuji
Dcera má jednu z babiček taky nevlastní. Klobouk dolů! Skoro cizí ženská myslí na cizí dítě jako na vlastní. Sbírá nám knížky, plyšáky, párkrát vozila(často s otcem v práci plus směnný provoz). Nemá problém přestěhovat půl byltu abych se tam vešla s kočárem. Jako matka tří dětí si dokáže poradit mnohem víc než biologické babičky. S malou to prostě umí. A má zájem. Znovu podotýkám není to biologická babička. Pokud by nebyli pracovně zatížení tak jak jsou zaručeně by neměli problém hlídat častěji i s přespáním. ![]()
Možná místo nevadí protože prostě nevadí a nejsem uskostliva. To bude asi celý problém.
@renduli jen na přivítanou si malou pochova dá pusinku a hned mi jí dá.
Každý má na věc jiný pohled, navíc je rozdíl jak popíšeš situaci ty a jak ji popíše ona, tvůj muž,…
nejhorší je vrtulníková máma co to dítě furt jen oblétává a pomalu ho nenechá ani vydechnout. To dítě to zvládne, je to jen o zvyku.
Třeba u nás to bylo tak, že po porodu a první 3 roky byla žena i kvůli jiným zdravotním komplikacím pořád unavená a každý okamžik bez dítěte bylo pro ní skoro požehnáním, takže kluk byl klidně i 3 dny z týdne u babičky - mojí mámy. Taky protože pracuju opravdu kousek od nich a tak chodím z práce na obědy pořád k nim, takže jsem tam pak klidně byl i se synem, aby zase babička taky mohla něco udělat… A kluk to zvládal v pohodě, dokonce byl docela samostatný v rámci usínání, chodil v noci a stačilo jen to velmi tlumené světlo z poza záclon z venkovního osvětlení.
Pak se žena „oklepala“ a chtěla mu vrátit ten čas a tak při usínání za ním začala lézt do postele, nechávala svítit lampičky a dneska už je mu 8, a neusne bez dospělého u postele, nepřejde neosvětlenou místnost. Když se odřel, nebo bouchnul, chvilku si zařval a pak šup pokračovat a klidně znova. Dneska se fakt rozfňuká s dál už v aktivitě pokračovat nechce, jak je moooc zraněný. Potřebuje náplast i když se píchne o trn a je tam mikrokapička krve…
@inkakřivák píše:Že? Podle měřítka emimina mám vadnou tchyni, miluje vnoučata a rozmazluje je, rozumíme si a jsem za ni vděčná. Asi budu troll.
@Sisika9 Protože s tím kočárem určitě jezdí úplně blbě a po silnici první třídy. To tchyně dělají, mrchy bídné.
@Anonymní píše:
Podotýkám není to babička. Tchán se sní seznámil asi před čtyřmi lety, když jeho žena zemřela.
A u mé mámy taky pláče ale ta dokáže pochopit, že dítě 4 měsíce staré potřebuje mámu.
Jen taková otazecka
S dědou bydlí teta?
Nemáji mít náhodou babičku? Já jen aby se to dítěti zbytečně nekomplikovalo. Máme prostě babičku protože bydlí s dědou. Logicky.
@Tudlenudle píše:
@renduli jen na přivítanou si malou pochova dá pusinku a hned mi jí dá.
Jsi hyperprotektivni. Jak se ti to hlidani bude hodit, az budes v praci, nebo si chtit s manzelem odfrknout.
BTW, delat rozdily mezi babickami (pokud tedy jedna neni alkoholicka ci psychopatka) je prasarnicka. Aby se ti to jednou nevratilo, az nebudes ty jako baba pro zetaka dostatecne zpusobila.
@Anonymní píše:
![]()
A u toho prvního ditete jak pises: fakt k vám chodila každý den?
A teď: jak často k vám chodi/na jak dlouho a bere si malou?
@Anonymní píše:
Potřebuje obejmout, ne nutně od mámy… to je jen to je úzkost co ti to šeptá. Když s ní bude častěji, zvykne si na její dotyk, vůni a bude v klidu, když si ji vezme. Ty z té babičky děláš cizí osobu a svůj stres, který máš ještě než to dítě předáš, předáváš tomu dítěti. Nevědomky mu říkáš „teď bude něco špatně“ a ono to pak bere tak že je „něco špatně“…
Ahojky manžel mě nutí půjčovat dítě tchýni - není to jeho biologická matka.
Než se mi narodily děti s tchýni jsem si skvěle rozumněla ale když jsem otěhotněla s prvním dítětem, tak mi nějak začala vadit. Hlavně její kecy, že si dítě bude brát každý den a bude u nás pořád. Nebrala vůbec v potaz me rodiče.
S narozením druhého dítěte se to ještě zhoršilo. Malá má pár měsíců a vadí mi když si sní jen jezdí v kočárku. Malá je na mě úplně fixována a ona nebere v potaz že brečí až se dusi ale hlavně že ji drží v náručí. I přes mě námitky to pořád dělá a manželovi je to úplně jedno. Co mám dělat… Jsem zoufalá.