Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No a jsou na něm ta piva nějak vidět?
Jedno denně je asi ok, ale pět denně, to už je fakt dost.
Co birell? Ze svyho okoli vidim, ze chlapi jsou k nemu skepticky dokud ho nevochutnaj, ale pak jsou prijemne prekvapeny (zvlast, kdyz nevedi, ze je to nealko).
Podle mě jsi praštěná ty. Tak si dá pivo - no a? Tebe to „neskutečně vytáčí“?Máš hodného pracovitého muže a chtěla bys robota, co maká, nosí prachy a hlavně si nedá ani pivo. Nechceš si zvykat, rozvádět se taky nechceš, tak snad aby srazil paty a poslechl tě. Chudák chlap s takovou semetrikou.
Neni to na nem vubec poznat, ty piva ma rozlozene za cely den a tech 5 vypije kdyz se dela na domku.To je vetsimou kazdou sobotu.Kdyz nepracuje vypije max ty 3,vetsinou 2.Vadi mi ta pravvidelnost a uz i ten pivni smrad.
Prosila jsem rypalky aby mi nepsali.Mam s alkoholem opravdu spatnou zkusennost.Pil mi ve velkem otec cele moje detstvi a spatne to dopadlo.
@hanka.br. píše:
Podle mě jsi praštěná ty. Tak si dá pivo - no a? Tebe to „neskutečně vytáčí“?Máš hodného pracovitého muže a chtěla bys robota, co maká, nosí prachy a hlavně si nedá ani pivo. Nechceš si zvykat, rozvádět se taky nechceš, tak snad aby srazil paty a poslechl tě. Chudák chlap s takovou semetrikou.
zas chytrolína…on si ned@hanka.br. píše:
Podle mě jsi praštěná ty. Tak si dá pivo - no a? Tebe to „neskutečně vytáčí“?Máš hodného pracovitého muže a chtěla bys robota, co maká, nosí prachy a hlavně si nedá ani pivo. Nechceš si zvykat, rozvádět se taky nechceš, tak snad aby srazil paty a poslechl tě. Chudák chlap s takovou semetrikou.zas chytrolína…on si nedá pivo, on si dá 2 a více, denně!!! i mě by to vadilo, už jen denní závan z chlapa…Já myslím, že občasné není debat, denně je na obtíž a pracovat se dá i bez piva..
No to by mi taky vadilo. Kazdy den, a dve uz pred obedem? To je dost. Jako dat si 1-2 piva treba po praci, k veceri, o vikendu nebo parkrat tydne, tak jeste mozna, ale denne? Nemluve o tom ze to leze do penez…
Zbytečně to hrotíš. Pokud máš kvůli problémům z dětství averzi k alkoholu, tak si zajdi na nějakou terapii a přestaň kvůli tomu ničit život sobě i rodině. Problém máš bohužel ty, ne tvůj muž. Když jsme stavěli dům, vypila jsem pět piv za den i já
. Budeš se divit, ale je to nejlepší iontový nápoj. Radši budu mít doma báječnýho chlapa, který si dá dvě piva denně, než hledat abstinenta, co sice nepije, ale jiných chyb má jak naseto…
@Anonymní píše:
Prosila jsem rypalky aby mi nepsali.Mam s alkoholem opravdu spatnou zkusennost.Pil mi ve velkem otec cele moje detstvi a spatne to dopadlo.
Tak se rozveď a seber dcerce hodného tátu. Najdi si abstinenta, co se sice piva nedotkne, ale garantuju ti, že bude mít zase jiné a mnohem horší chyby na charakteru. Pokud jsi založila diskuzi s tím, že uslyšíš jen to, že pít pivo je zhouba a máš samozřejmě pravdu, tak to asi neklapne.
Ono zalezi jk to beres jestli jakoztoho pohledu ze je zavisly nebo stoho pohledu ze je opily ono znam lidi kteri si daji 5 piv a nepoznala bys to na nich a to myslim hned po sobe
@hani28 mozna jsem to spatne napsala, pres tyden ty piva pije samozdrejme po praci.Ted pri stavbe domu se parkrat stalo, ze je vypil rano
@hanka.br. pro upresneni mame syna, rozvadet se zatim nechci, jen jsem chtela slyset nazor ostatnich, protoze vim, ze mam jiz z detstvi s alkoholem problem. Nedokazu tudiz posoudit miru problemu a myslim si, ze
nadavani do semetrik neni nutne
Holky prosim o radu.Dnes jsme se z manzelem pohadali opet kvuli pivu.Da se rict, ze se k vuli nicemu jinymu nehadame. Manzel je jinak hodny(mame 3 lete dite)stara se, penez nosi dost, nijak nestradame, celkove si rozumime, az na to pivo. Manzel ma potrebu denne vypit 2-3 piva.Ze zacatku mi to vadilo, ale ustoupila jsem.Ja teda kazdodenni popijeni neuznavam(problemy v detstvi).Zacali jsme ted od jara stavet svepomoci dum. A to je ten problem. Samozdrejme nejake to pivko se vypije a ja to proste neumim tolerovat. Dneska si naprilkad manzel vypil 2 piva pred obedem, coz me neskutecne vytocilo, protoze od rana mi to prijde moc.Asi do vecera jich vypil celkove 5.Ja chapu, ze kdyz se pracuje, ze na to pivko je asi chut, ale od rana mi to prijde moc. Proste mi to vadi, manzel to vi a nic s nim nehne. Kdyby to pivo aspon nepil denne, tak by to clovek pochopil, ale tak me to neskutecne mrzi. Manzel na to ma jiny pohled a nehodla ustupovat, co se tyce piva a ja si nehodlam zvykat. Strasne me to na nem mrzi, kdyz jsme se brali byl ze zdrav. duvodu abstinent..Nejvice me mrzi to, ze mi to protivi ten dum, kde mame bydlet(bydlela jsem do ted ve meste a takove popijeni neznam)Jsem asi pesimista, ale stve me uz ta predstava, ze manzel bude takto popijet pri praci na domu, protoze dle nej je to normalni. Holky prosim o povzbuzeni, rypalky prosim aby nepsali.Jsem z cele situace spatna, zvykat si nechci, rozvadet zatim taky ne. Mozna to zni zmatene, ale uz jsem z tech hadek unavena