Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Verun83 píše:
Co znamená každou chvili?
Poslední dobou už je to kazdej tejden něco… Já mám samozřejmě smůlu a bez dětí se nikam nedostanu…
Jinak u nás je to tak, ze uklizim já. Občas muž vysaje, někdy zklidi nádobí do myčky, nekdy z myčky. V životě nevytiral, a řekl mi, ze ani vytirat nikdy nebude, ze zrovna tohle je činnost, co nesnasi. Po práci se plně věnuje dětem, koupe. Ven chodí tak 2-3× do měsíce. Plus občas sluzebka. A nákupy dělá vyhradne on.
@Anonymní píše:
Poslední dobou už je to kazdej tejden něco… Já mám samozřejmě smůlu a bez dětí se nikam nedostanu…
Miminko je kojene?
No, u nás tatík chodí max. 2× do roka na „merendu“ z práce (ale někdy ani to ne), jinak se vždy ptá, jestli jdu s ním. A chodíme vesměs spolu cca 1× do měsíce s kamarádama, ale u nás je to snažší tím, že máme hlídání, ale jinak myslím, že by stejně nikam moc nešel, protože rád sedí doma a raději si pozve kamarády domů -preferuje svoje pohodlí.
Jinak vytírat jsem ho viděla 2× jednou když se koupil dům a dělal se velký úklid před stěhování a jednou když jsem byla po operaci srdce a už to fakt chtělo. Sám mi řekl, které práce v domácnosti nikdy dělat nebude a který je ochoten cca jednou týdně udělat, takže vím o kterou práci ho požádat (sám tedy od sebe neudělá ani prd) a která je na mne.
@Verun83 píše:Poslední dobou už je to kazdej tejden něco… Já mám samozřejmě smůlu a bez dětí se nikam nedostanu…
Co znamená každou chvili?
@Verun83 píše:
Miminko je kojene?
Je, ale dvě hodiny mezi kojením by dal, kdyby chtěl. O to mi nejde, děti jsem chtěla a nemám problém s tím že jsem s nima doma. Jde mi spíš o to, jestli jsem fakt tak hrozná, když mi vadí, že je věčně v tahu nebo na PC…
Já tě chápu..taky mi šlo především o to, aby s námi chtěl manžel trávit čas sám od sebe..bohužel i přes nespočet hádek, slibů, výčitek jsem se toho prostě nedočkala..nakonec jsme tedy zavedli pravidlo „rodinné soboty“ (výlety, pomoc doma..) Nevim, asi bysme toho po chlapech chtěli hodně aby sami od sebe přišli a řekli: chceš s něčím pomoct, běž si udělat co potřebuješ já pohlídám děti nebo, co kdybysme dnes podnikli to a to.. ![]()
Tak manžel má akci jak kdy, ale byly doby, kdy trávil po práci třeba i 5 večerů v týdnu pryč. Dnes třeba odešel v 7 a přijde někdy v noci. A já seděla doma s dětmi. Teď už je to lepší, musela jsem mu vysvětlit, že takhle ne. Že má rodinu a nemůže lítat po všech možných akcích jako jeho bezdětní kamarádi. Pořád je to tak 20× on a jednou já, ale ten poměr se zlepšuje ![]()
Manzel chodi kazdy tyden na pivo, ve ctvrtek a v patek pracuje z domova, tak aby nemohl prijit moc pozde a pretahnout. Jinak obcas se mu zadari perlicka, jako prijit z hospody k ranu a tak podobne. Jinak minimalne 3× tydne sportuje a kdyz zacne teplo, tak jeste jezdi na kole. Zcela uprimne rikam, ze mi to obcas leze na mozek, mame dve male deti a ja jsem s nima sama prakticky od pondeli do soboty. Na druhou stranu je to workoholik a fakt maka za tri. Obavam se, ale ze driv z toho tempa dostane infarkt nez aby si ty usetrene penize pozdeji uzil.
![]()
@Anonymní píše:
Je, ale dvě hodiny mezi kojením by dal, kdyby chtěl. O to mi nejde, děti jsem chtěla a nemám problém s tím že jsem s nima doma. Jde mi spíš o to, jestli jsem fakt tak hrozná, když mi vadí, že je věčně v tahu nebo na PC…
Jestli se nevenuje tobe a detem, a v dobe, kdy je doma, je na pc, tak to by mi teda taky vadilo.
@Verun83 píše:
Jestli se nevenuje tobe a detem, a v dobe, kdy je doma, je na pc, tak to by mi teda taky vadilo.
Občas s nima blbne na hřišti, ale když jsme doma je na PC…
A myslim, ze by ti prospelo, abys aspon na ty 2 hodiny od deti vypadla sama nekam ven. Jeho tim zaprahnes a trochu si odfrknes.
Můj manžel chodí ven třeba jednou do měsíce, ale on má mnohdy dost časově náročnou práci. Třeba dnes šel do práce v půl desáté dopo, vrátí se ve tři ráno a ráno jde zase do práce a vrátí se v noci… jindy má tři dny volno.. má hodně různorodou práci, telefony, schůzky, manuální práce, úřady atd. na telefonu je téměř neustále k dispozici, někdy je pryč dva, tři dny. Ale tím jak je hodně s lidmi během práce a vlastně i na různých akcích tak potom chce být i hodně s náma. S dětmi chce být, těší se na ně, je schopný se postarat, posílá mě ven ať si vyrazím… Doma toho zas až tak moc neudělá, kromě vaření, ale je to hlavně tím, že na to nemá moc čas a když je doma, spíš se stará o děti. Rozhodně se neválí jen tak. Když je doma víc dní za sebou tak je to samozřejmě s domácími pracemi lepší, klidně by i žehlil když bych chtěla…
Můj je pryč často. Jednak kvůli práci a pak má toho prostě moc
Problém s tím nemám, taky mi dopřává svobodu a dokážu si udělat program i bez něj. Ale je fakt že mi hodně pomáhá když je doma.
Předem se omlouvám za anonym, ale chodí sem rodina a nestojím o to aby mě propírali…
K věci: S manželem jsem 8 let, je mu kolem třiceti a máme tři děti (prvňačka, školkáček a miminko). Manžel chodí do práce, vydělává a živí nás. Doma ale nehne prstem. Když po něm náhodou chci aby třeba vytřel, má u toho kupu keců a musím se vyloženě doprošovat. Úkoly do školy taky nedělá. Vím že jsem doma a tohle je na mě, ale občas by mohl aspoň třeba vykoupat… Na to že jsem na tohle sama jsem si zvykla, ale problém je ten, že poslední dobou (začalo to mým těhotenstvím) začal hodně chodit pryč. Jednou jdou utužovat partu z práce a on jako šéf musí jít taky, pak má kolega problémy doma, tak ho jde podpořit, pak slaví kamarád narozeniny, pak zase potřebuje známý s něčím pomoct atd atd… každou chvíli něco a já jsem s dětma věčně sama… Když se ozvu, slibuje hory doly, ale pak zase vesele jde, protože oni ho přeci potřebují a nebyl už minule… Už nemám ani sílu a ani chuť se ho doprošovat, aby byl s námi a on sám od sebe prostě asi nechce. Fakt si příjdu jako blbec. Jak často vaši tatínkové jdou někam vypnout?