Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Můj přesně dělal tohle taky, dala bych za nej ruku do ohne dřív, ze je mi věrný, nakonec se přiznal, ze lhal a byl ve vztahu se ženou…Zita
mám stejnou zkušenost, přestal se věnovat rodině, doma nedělal nic a skončilo to zjištěním opakovaných nevěr a rozchodem. čímž nechci strašit.
To já s nim jsem a i budu dal - stejně je všude něco, podvádí alespoň někdy takřka každý chlap - to je realita a ten můj ještě nosí abnormální peníze, takže jsem defakto zticha a děti tím netrpí.
@Anonymní píše:
To já s nim jsem a i budu dal - stejně je všude něco, podvádí alespoň někdy takřka každý chlap - to je realita a ten můj ještě nosí abnormální peníze, takže jsem defakto zticha a děti tím netrpí.
No tak proč si tady stěžuješ? Věř, že není všude něco, to si říkají jen ty, které jsou samy nespokojeny, ale v manželství je drží jeho peníze. Co uděláš ve chvíli, kdy pramen vyschne? Zamiluje se do milenky, začne cpát prachy jí…Stát se to může. Taky budeš sticha?
@arada Jj, není všude něco. Třeba u nás a taky mám 2 kámošky, které si nemají na co stěžovat a i jejich manželé vypadají šťastně ![]()
@pepřenka Všude je něco je jen taková náplastička pro ty méně šťastné. Nějak se tím asi vnitřně uklidňují.
Ahoj, mám to podobně a už mě to tedy dost štve. Jsme spolu dva roky a občas jsou úplné výpadky. Už na to nemám sílu.
Třeba v pátek, dohodli jsme se, že v 18 h půjdeme na večeři, předtím šel na hokej za kamarády. No čekám do 19h a on nikde. Neozval se, neomluvil se nic. Tak jsem šla s kamarádkou. Přišla jsem domů asi ve 23 on už doma. Řekli jsme si jen čau. A já šla spát do vedlejšího pokoje. Nesnažil se omlouvat nic. V sobotu šel na narozeniny kamaráda, když mi o nich před časem říkal poprvé, tak mě zval taky, jenže teď jen oznámil, že v sobotu jde. Jako chápu, že je to třeba chlapská oslava, ale proč mě tedy nejdřív zval?!
Mám ho dost. Od pátku jsme se spolu nebavili. On na mě včera něco mluvil, vím, že by nejradši dělal jakoby nic, ale u mě už je to chování přes čáru.
Díky jeho chování si myslím, že si mě neváží.
@Anonymní píše:
mám stejnou zkušenost, přestal se věnovat rodině, doma nedělal nic a skončilo to zjištěním opakovaných nevěr a rozchodem. čímž nechci strašit.
tahle varianta mě už taky napadla…
zakladatelka
@arada to máme teď tu situace, miluje půl roku babu, ale už ho prý přestává bavit, tak to budu příští týden končit a mě říká, jak jsem stejně nejlepší a ze se nerozvede a když se rozvede tak dostanu tolik, ze nebudu muset zvednout prst
Zita
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym, ale chodí sem rodina a nestojím o to aby mě propírali…
K věci: S manželem jsem 8 let, je mu kolem třiceti a máme tři děti (prvňačka, školkáček a miminko). Manžel chodí do práce, vydělává a živí nás. Doma ale nehne prstem. Když po něm náhodou chci aby třeba vytřel, má u toho kupu keců a musím se vyloženě doprošovat. Úkoly do školy taky nedělá. Vím že jsem doma a tohle je na mě, ale občas by mohl aspoň třeba vykoupat… Na to že jsem na tohle sama jsem si zvykla, ale problém je ten, že poslední dobou (začalo to mým těhotenstvím) začal hodně chodit pryč. Jednou jdou utužovat partu z práce a on jako šéf musí jít taky, pak má kolega problémy doma, tak ho jde podpořit, pak slaví kamarád narozeniny, pak zase potřebuje známý s něčím pomoct atd atd… každou chvíli něco a já jsem s dětma věčně sama… Když se ozvu, slibuje hory doly, ale pak zase vesele jde, protože oni ho přeci potřebují a nebyl už minule… Už nemám ani sílu a ani chuť se ho doprošovat, aby byl s námi a on sám od sebe prostě asi nechce. Fakt si příjdu jako blbec. Jak často vaši tatínkové jdou někam vypnout?
Já manžela chápu v tom, že potřebuje „vypnout“. Taky to tak mám. Stačí mi zajít si sama nakoupit nebo si vzít brusle nebo kolo a dvě hoďky jezdit. Prostě být sama a vyčistit i hlavu. A udržovat i společenské vztahy. JEdnou týdně mi to přijde únosné.
Ale měl by to samé umožnit i tobě. Takže pohlídat.
@Anonymní píše:
Není všude něco. Třeba můj partner i přes náročné povolání sám od sebe doma pomáhá, věnuje se dětem a o víkendu vymýšlí program pro celou rodinu. Já tedy nejsem na RD, pracujeme oba a holky máme už větší.
Dokud jsem měla partnera blbce, taky jsem si říkala, že jsou i horší a můžu být ráda za to, co mám. Teď vidím, jak to taky může ve vztahu vypadat.
@Šťastná.máma.4 píše:
@káťa je fajn, ze tomu veris
Já to pochopila tak, že měla špatného partnera, ale teď má fajn chlapa, co jí pomáhá a je to i dobrý táta ![]()
@Bábrdl píše:
Já to pochopila tak, že měla špatného partnera, ale teď má fajn chlapa, co jí pomáhá a je to i dobrý táta
Prosimtě štastná máma je případ štastného manželství sama o sobě
Nemůže nikam jít, a když tak musí odvést děti k jejím rodičům aby měl chlap klid od dětí, musí mít navařeno..To jí podváděl když byla silnější a musela kvůli tomu zhubnout.Ale je štastná. Psala to v jedné diskusi tady
No tak ten můj chodí 1-2× týdně na volejbal a potom si jdou na pivko, občas si zajde do fitka nebo na squash a pak pár krát do roka nějaká služebka a firemní akce. Jinak je doma. Na mateřské jsem to nějak stíhala, teď když už chodím do práce, tak mi pomáhá, každý týden pouklízí celý byt, vytře, vysaje, nakupuje, o víkendech uvaří oběd, ráno vodí děti do školy a školky a večer jim chystá večeře menšího okoupe a pak jim jde číst pohádku a čeká až usnou… Jo a taky se stará o zahradu. Zbytek dělám já. Takže na mě nemá vůbec čas, mám mu taky omezit ty jeho aktivity?
@arada
Na dítě mám věk a nikoho lepšího jsem nenašla resp. ti ostatní byli ještě horší.
To že budu s dítětem sama nebo s jiným tatínkem neberu jako nejhorši variantu.