Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pepřenka píše:
Tak jasně. Jeho povinnosti to nejsou, proč by se nevypařil zapařit. Jak píšou holky. Nech ho každý týden pohlídat aspoň 2 hodiny. Taky si potřebuješ odpočinout a on si uvědomit, co to je starat se o 3 děti a zjistit jaké to je, když ten druhý není doma.
„Puťka přístup“ nebo vyčítaní, účinný nebude.
Za dvě hodiny moc nezjistí… Nebude muset vařit, uklízet, když se mlade nepokadi, teoreticky ani prebalovat…
@Anonymní píše:
Poslední dobou už je to kazdej tejden něco… Já mám samozřejmě smůlu a bez dětí se nikam nedostanu…
Nech mu děti a odcházej taky, třeba mu to dojde.
No taky mi chlap „zlenivnel“ byla jsem na rizikovce, ted mame mimino, takze trajdal v pa i so. Je fakt, ze synkovi se venuje a o vikendech jedeme vzdy na vylet, jen vecer odchazi…ted to chapu, protoze z casti vypadl muj prijem a on tak nosi prachy z pokeru. Doma pomaha, ale musim mu rict. Za mesic mi konci materska, takze mu necham posledni sladkou volnost, nez bude prebirat na vecer obe deti ![]()
Kdybych mela resit situaci, ze je to pro me pres caru, asi bych priostrila a pokud by nemel nadale zajem venovat se rodine, kterou jsme oba chteli, sel by…
@Anonymní píše:
Za dvě hodiny moc nezjistí… Nebude muset vařit, uklízet, když se mlade nepokadi, teoreticky ani prebalovat…
Ted to budou 2h, casem treba 4 atd. Muzes jit pres obed, at neco uklohni.
Jednou za cas takhle chodim v sobotu. Masaz, obed, kafe a pokec s kamoskou. Jsem v tahu zhruba 6 hodin. Nekdy taky neni obed, a manzel musi neco udelat. Neresim co. Ja proste jdu a nestaram se, co se doma deje.
@Anonymní píše:
Vytírání jsem jen plácla, ten samej přístup má i k nádobí (vyndání nebo nandani do myčky) vysani, zameteni… Prostě ke všemu… Ale chápu, že on maká, tak je domácnost a děti na mě a nemám s tím problém… Jde mi o to jeho „vypínání“…
Tak zajdi taky s kamarádkou a vypni, to potrebujes. Já bych mu to asi, kdyby to bylo 1-2× týdne nevyčítala. Jako ti chlapi to potřebuji, dát si pivo a pokecat o blbostech. K dětem bych ho hnala, ať se jim věnuje. Za chvíli vyrostou ani nebudete vědět jak a bude ho to mrzet, že si na ně neudělal cas
Tak to by mi taky vadilo. Můj muž chodí sám někam „posedět“ tak dvakrát do roka. S dětmi se baví, s domácností pomáhá. Nemá problém ráno před odchodem do práce vyndat nádobí z myčky a to po něm nechci, udělá to sám od sebe. O víkendu vyluxuje, pak vezme děti na procházku, abych mohla v klidu vytřít.
Zkus si najít nějaké cvičení nebo relax (já chodím na keramiku), abys mohla taky na chvíli vypadnout a přijít na jiné myšlenky.
Můj chlap je dneska po asi roce ‚venku‘ sám, autem - takže ani nepije. Jinak pracuje zbruba 12 hodin denně, takže doma je to taky jen na mně, ovšem s dítětem pomáhá automaticky a řekla bych, že když je doma, tak se právě angažuje víc než já - koupání, chystání jídla atd. Takže to, že by byl co týden Bůh ví kde, by mi vadilo hodně…
Ahoj zakladatelko…muj muz mi doma pomaha, ale musel k tomu taky postupne dospet, mame take tri deti podobneho veku jako ty, ja jeste z domova pracuju, takze nekdy toho mam fakt nad hlavu. Chci ti rict, ze by bylo fajn, kdyz by sis vyhradila treba jedno odpoledne tydne pro zacatek nebo jeden vecer, to je jedno-proste svoji chvilku, kdy mas moznost vypadnout a muz se postara o deti, stejne tak doporucuju aspon jednou mesicne si vyrazit s muzem nekam na veceri, do kina…nebo kamkoli bez deti. Neni to o tom, ze on zivi rodinu a ty mas byt zavrena doma, kazdy potrebuje svuj oddech a relax
Jinak muj muz sice pomaha, klidne vezme i deti nekam na vylet (starsi dva) nebo pohlida cely den, kdyz odstrikam mleko, ale zase pracovne hodne cestuje, takze je taky treba 10 dni z mesice nekde pryc, ma sve konicky, kazdy tyden trenink a tak jednou tydne chodi ven s kamarady…povazuju to za normalni, nenapadlo by me ho kvuli tomu prudit, kdyz chci jit ja, tak pohlida a nema s tim problem.
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym, ale chodí sem rodina a nestojím o to aby mě propírali…
K věci: S manželem jsem 8 let, je mu kolem třiceti a máme tři děti (prvňačka, školkáček a miminko). Manžel chodí do práce, vydělává a živí nás. Doma ale nehne prstem. Když po něm náhodou chci aby třeba vytřel, má u toho kupu keců a musím se vyloženě doprošovat. Úkoly do školy taky nedělá. Vím že jsem doma a tohle je na mě, ale občas by mohl aspoň třeba vykoupat… Na to že jsem na tohle sama jsem si zvykla, ale problém je ten, že poslední dobou (začalo to mým těhotenstvím) začal hodně chodit pryč. Jednou jdou utužovat partu z práce a on jako šéf musí jít taky, pak má kolega problémy doma, tak ho jde podpořit, pak slaví kamarád narozeniny, pak zase potřebuje známý s něčím pomoct atd atd… každou chvíli něco a já jsem s dětma věčně sama… Když se ozvu, slibuje hory doly, ale pak zase vesele jde, protože oni ho přeci potřebují a nebyl už minule… Už nemám ani sílu a ani chuť se ho doprošovat, aby byl s námi a on sám od sebe prostě asi nechce. Fakt si příjdu jako blbec. Jak často vaši tatínkové jdou někam vypnout?
Můj přesně dělal tohle taky, dala bych za nej ruku do ohne dřív, ze je mi věrný, nakonec se přiznal, ze lhal a byl ve vztahu se ženou…Zita
Můj muž chodí párkrát za rok, ani by mi nevadilo, kdyby to bylo víc, kdy jindy se mám dívat na film, který on vidět nechce
Já mám pro sebe každé úterý večer, kdy odcházím na kurz tance. Co potřebuju udělá, ale snažím se ho moc nezatěžovat, krom práce rekonstruuje dům, převážně vlastníma rukama. Akorát nechodí moc s dětma ven, max když je na zahradě, tak si tam vezme starší, která už si hraje sama (mladší by během pár minut zahučela z nesmyslný metrový zdi, co tam máme od předchozích majitelů), ale to je prd proti těm ostatním věcem..
@Anonymní píše:
Poslední dobou už je to kazdej tejden něco… Já mám samozřejmě smůlu a bez dětí se nikam nedostanu…
Tak pokud jen jednou týdně, tak to není tak hrozný…Co si budeme povídat, na dnešní poměry měl hodně mladý dítě a teď už má tři, třeba mu to přerůstá přes hlavu a opravdu potřebuje jen vypnout…Pokud je šéf, tak toho má asi i hodně v práci
dopřej mu trochu toho volna, ale měl by i on tobě třeba jeden den v týdnu dopřát volnější odpoledne, den, tři děti jsou holt zápřah a plno kluků v jeho věku má jiný „starosti“ než tři děti, třeba mu může přijít, že se o něco ochudil, nevyradil se… ![]()
Mám půlroční dítě a co vím, tak se asi přítel stará víc než jiní chlapi. Koupeme malýho spolu. Když je doma, jdeme na procházku všichni tři. Někdy o víkendu vezme malýho jen sám, abych si uklidila nebo odpočinula. Sem tam umyje nádobí, vytře podlahu, vysaje, uvaří. Pryč sem tam chodí, ale ne nijak často, hodně času tráví s námi. Ale je fakt, že jsme si už hodně užili, procestovali, nejsme nejmladší. Mimčo máme až po třicítce, mně je 35 a příteli 33.
Mám podobný pocit. Jsem těhotná a on je buď unavenej z práce nebo s kamarády na kole nebo pivu. Já se doprošuji o blbou procházku na kterou stejně nejde. Doma sám od sebe skoro nic neudělá. Bohužel ti neporadím, protože nevím jak to vyřešit u nás, ale alespoň vidíš, že v tom nejsi sama.
@Anonymní píše:
Mám podobný pocit. Jsem těhotná a on je buď unavenej z práce nebo s kamarády na kole nebo pivu. Já se doprošuji o blbou procházku na kterou stejně nejde. Doma sám od sebe skoro nic neudělá. Bohužel ti neporadím, protože nevím jak to vyřešit u nás, ale alespoň vidíš, že v tom nejsi sama.
Proč si s něčím takovým pořizuješ rodinu.Fakt to nepochopím.