Manžel nechce k porodu

412
24.6.15 15:19

Manžel nechce k porodu

Sice to už bude můj třetí porod, u obou předtím byl pracovně v zahraničí a ani tak se k tomu neměl. Teď jsem se ho ptala, že už je to opravdu naposled a že taky ne. On není na dvoření na veřejnosti, ani pusu, za ruku, atd. Teď jsem šla na velký UTZ, taky nechtěl, že se rád podívá na fotku. K porodu se staví tak, že bych se mu mohla třeba i tím jak bude krev, funění a tlačení zprotivit…??!! Sama nevím jestli bych ho tam chtěla, vím že to zvládnu i bez něj a že se nebudu muset ohlížet na něj. Nepotřebuju mu ukázat že to bolí. Spíš bych chtěla znát názor těch které taky neměla partnera u porodu. :mavam: Těch co by to bez partnera nezvládli porodit už jsem slyšela dost… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
24.6.15 15:21

Neměla jsem ho u porodu a ani bych ho tam nechtěla. Byla to moje chvíle, ne jeho. A ano jsem ráda, že neviděl jak během porodu vypadám. Co mě mrzí je to, že nechtěl být ani přítomný v porodnici. To i teď zpětně uznává, že byla chyba. Že měl čekat na chodbě nebo někde v blízkosti nemocnice a po porodu, až dítě očistí a mě zašijí, tak přijít a být s námi. Tak bych to chtěla i u případnýho dalšího porodu.

• Citovat
  • Upravit
3200
24.6.15 15:22

Oceňuji upřímnost tvého muže a také to, že se nenechá zblbnout módní masáží, že každý správný tatínek tam být musí. Nemusí, dokonce já si po dvou porodech říkám, že mně tam k ničemu nebyl. Jako nepřekážel :mrgreen:, ale nepomohl. Když si vzpomenu, jak u druhého chválil „šikovná“ a hladil mě jako pejska… :roll: Jako kdyby bylo třetí, snad by si už počkal na chodbě. Rodím rychle, naposledy 10 min na sále po příjezdu, tak by to i vydržel :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
24.6.15 15:23

A co kompromis, ze by tam byl jen dokud nedojde k tlaceni atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
24.6.15 15:28

@Ali-Ali spíš jsem si říkala, že by opravdu mohl počkat na chodbě než se to narodí aby si pochoval. Jinak jsem taky zatím byla rychlá. U druhého do půl hodiny po odtoku plodové vody. Takže to by mohl zvládnout. :lol:
Teda doufám, že to tak půjde i u třetího. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
24.6.15 15:37

@Tučnič Můj u prvního byl, druhý nestihl. Mě osobně je to jedno. Nenutila bych ho ani jedním směrem. Ke třetímu chce jít, ale uvidíme, jak mě to chytne a jestli stihneme dát děti na hlídání, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
24.6.15 15:38
@Tučnič píše:
@Ali-Ali spíš jsem si říkala, že by opravdu mohl počkat na chodbě než se to narodí aby si pochoval. Jinak jsem taky zatím byla rychlá.U druhého do půl hodiny po odtoku plodové vody. Takže to by mohl zvládnout. :lol:
Teda doufám, že to tak půjde i u třetího. :dance:

To já taky doufám :mrgreen:… ale přenášela jsem a byl to překotný porod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
24.6.15 15:42

Upřímně já jsem měla císaře, ale i když jsem měla rodit přirozeně, tak bych u toho chlapa nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
24.6.15 15:49

Já bych ho tam chtěla jen do doby než to na mě úplně přijde, pak bych ho poslala pryč, a nechala bych ho zavolat nazpět teprve až by mimi nesli na zvážení a kontroly - aby jej doprovázel..jako taky se uvidí jak to bude probíhat že..ale asi bych taky nechtěla aby mě viděl v takové situaci..stačí když mi bude při nevolnostech v těhotenství držet vlasy, uklízet po mě bordel, masírovat mi záda ve sprše a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
24.6.15 15:53

@KatkaX šikovná! :D :roll: božínku..nojo když oni si asi taky někdy připadají bezmocní a pomalu neví co říct natož dělat..jestli pujdu na předporodní kurz, beru chlapa na hodinku sebou. at ví kdy mi masírovat záda..prý to pomáhá, obzvlášt ve sprše :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.6.15 16:01

@Tučnič já ho u porodu měla, on sám chtěl. Ale bylo to vždy plně na něm a byl jen chvilku v první době porodní (vězl mi pokaždé věci) a pak byl až na druhou dobu porodní a po porodu ty 2hodiny. Taky není ten typ, co vyznává city na veřejnosti, za ruku se nevodíme, pusu si venku nedáváme. Ani já na to moc nejsem.
Myslím, že nápad, aby počkal na chodbě než se prcek narodí je super ;)

@KatkaX přesně tak, mně taky nepomohl. Taky nepřekážel, ale bylo to jakoby tam nebyl. :nevim: Kdyby k porodu nechtěl, tak by prostě nešel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
24.6.15 16:05

Můj manžel tam taky nebyl a upřímně - nakonec jsem byla ráda. Byly trochu komplikace a nemusí vidět všechno.

• Citovat
  • Upravit
12895
24.6.15 16:05

Já ho tam taky nechtěla a on taky nechtěl. Rodila jsem jen jednou tak nemůžu srovnávat jestli je přítomnost otce lepší nebo ne. Vím, že by mi oporou nebyl, plašil by a nervoval se. Už vidím ty otázky při kontrakci jestli nechci nějak pomoct nebo co má dělat. Jsem byla ráda, že tam cupuju prostěradlo sama. Navíc jsem ten typ, co si líže rány v koutě a nějaké zbytečné utěšování mi moc nepomáhá. Ale přišel na porodní sál, když malá byla už na novorozeneckým a já se dávala do kupy. Jeho pohled když spatřil prostěradlo nezapomenu. A teda ještě musím podotknout, že jsem měla malou po porodu hned u sebe (ten bonding - nebo jak se to jmenuje) a byla jsem ráda, že ji nemusím nikomu půjčovat. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
24.6.15 16:08
@KatkaX píše:
Oceňuji upřímnost tvého muže a také to, že se nenechá zblbnout módní masáží, že každý správný tatínek tam být musí. Nemusí, dokonce já si po dvou porodech říkám, že mně tam k ničemu nebyl. Jako nepřekážel :mrgreen:, ale nepomohl. Když si vzpomenu, jak u druhého chválil „šikovná“ a hladil mě jako pejska… :roll: Jako kdyby bylo třetí, snad by si už počkal na chodbě. Rodím rychle, naposledy 10 min na sále po příjezdu, tak by to i vydržel :twisted:

módní masáž - přesné :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
24.6.15 16:10

U prvního porodu manžel byl celou dobu, viděl všechno, a přežil :lol: Sám ale tehdy tekl, ze nevi, jestli by chtěl jít i k druhému. Ted mam termin za měsíc, ale neptala jsem se, jestli pujde. Je to na něm. Tak nějak predpokladam, ze mě tam odveze :lol: budu rada, kdyz se mnou stravi tu dobu pred tlacenim, ale přímo k tomu jít nemusí, stačí, kdyz počká na miminko za dverma az ho ponesou zvážit. Ale jak říkám, necham to na něm a situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí