Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ZuzkaCvrček píše:
Přítel dítě chce ale jenom adoptované. Pořád se vymlouvá ne genetickou dispozici a že by dítko nebylo zdravé. Genetiku pořád odkládá. Už nevím, co mám dělat. Já proti adopci nejsem ale minimálně jedno dítko bych chtěla svoje. Já nevidím, on je barvoslepý vidí blbě do dálky. Navíc on pořád v práci a já si nedokážu představit starat se sama o dítko s citovou deprivací. Taky doufám, že to nějak dopadne. Pořád navrhuje brát si na víkendy nějaké děti ale já uš prostě nezvládám brát si pořád cizí děti. Teď si budeme brát do hostitelské péče jednu sedmnáctileotu slečnu, kterou znám s klokánku už u nás byla na jednodenní návštěvje a s ní si Bohdan celkem rozumí koukají na horory a pod. Což se s mimískem dělat nedá. Už jsem přemýšlela že bych od něj odešla ale zatím to nedokážu. No nic zase tu píšu slohovku. Jdu něco užetečnějšího. A díky za jakoukoli potporu.
@ZuzkaCvrček píše:
Přítel dítě chce ale jenom adoptované. Pořád se vymlouvá ne genetickou dispozici a že by dítko nebylo zdravé. Genetiku pořád odkládá. Už nevím, co mám dělat. Já proti adopci nejsem ale minimálně jedno dítko bych chtěla svoje. Já nevidím, on je barvoslepý vidí blbě do dálky. Navíc on pořád v práci a já si nedokážu představit starat se sama o dítko s citovou deprivací. Taky doufám, že to nějak dopadne. Pořád navrhuje brát si na víkendy nějaké děti ale já uš prostě nezvládám brát si pořád cizí děti. Teď si budeme brát do hostitelské péče jednu sedmnáctileotu slečnu, kterou znám s klokánku už u nás byla na jednodenní návštěvje a s ní si Bohdan celkem rozumí koukají na horory a pod. Což se s mimískem dělat nedá. Už jsem přemýšlela že bych od něj odešla ale zatím to nedokážu. No nic zase tu píšu slohovku. Jdu něco užetečnějšího. A díky za jakoukoli potporu.
omlouvám se za chyby trošku mi blbne klávesnice
@kdochcekam To sice jo, ale mateřství a pokrevní pouto k vlastnímu dítěti je něco jiného, tohle je daleko těžší. Nemyslím si, že by se žena měla mateřství jen tak vzdát, to bych spíš doporučovat přítele dokopat na to genetické vyšetření a případně uvažovat o dárcovství spermatu, kdyby to bylo špatné.
@ZuzkaCvrček píše:
Chapu spravne, ze jsi nevidoma? To je dost specficka zalezitost, to ti tady asi malokdo poradi. Myslim, ze pritel tu genetiku tolik nepotrebuje, barvoslepost ma kdekdo, to neni takovej problem. Nemuzes sama za odbornikem, ktery by ti rekl nakolik je dedicne co mas?
@Scarabeuss píše:
Chapu spravne, ze jsi nevidoma? To je dost specficka zalezitost, to ti tady asi malokdo poradi. Myslim, ze pritel tu genetiku tolik nepotrebuje, barvoslepost ma kdekdo, to neni takovej problem. Nemuzes sama za odbornikem, ktery by ti rekl nakolik je dedicne co mas?
@Scarabeuss píše:
No s mojí strany nic nehrozí já jsem totiž narozena předčasně a proto nevidím. Já nic proti adopci nemám a ráda si nějaké dítko vezmu jen bych prostě chtěla alespoň jedno svoje vlastní. A navíc vím, že kolem dětí budu lítat převážně já. Bohdan pracuje s počítačema a taky je i sbírá takže je pořád u pc. A dítka s citovou depryvací případně opožděným vývojem no jeto dost mazec.
Aha, to mi uniklo. Ale jak píše @Scarabeuss, vaše situace je natolik specifická, že ti tady nikdo poradit asi ani nemůže, to si musíte vyřešit vy a možná odborníci.
@ZuzkaCvrček píše:
No s mojí strany nic nehrozí já jsem totiž narozena předčasně a proto nevidím. Já nic proti adopci nemám a ráda si nějaké dítko vezmu jen bych prostě chtěla alespoň jedno svoje vlastní. A navíc vím, že kolem dětí budu lítat převážně já. Bohdan pracuje s počítačema a taky je i sbírá takže je pořád u pc. A dítka s citovou depryvací případně opožděným vývojem no jeto dost mazec.
Vypada to, ze budete dobri lidi, ja bych vam radil mit vlastni dite, oni vam na tu adopci podstrci nejaky „mensinovy“ dite, ktery sice jako male bude trochu zlobit, ale v puberte se projevi naplno jeho „divokost“ a budete mit ze zivota peklo.
Barvoslepost mi neprijde jako velky problem a hlavne to ani to dite mit nemusi. Snaz se presvedcit pritele.
@Scarabeuss píše:
Vypada to, ze budete dobri lidi, ja bych vam radil mit vlastni dite, oni vam na tu adopci podstrci nejaky „mensinovy“ dite, ktery sice jako male bude trochu zlobit, ale v puberte se projevi naplno jeho „divokost“ a budete mit ze zivota peklo.
Barvoslepost mi neprijde jako velky problem a hlavne to ani to dite mit nemusi. Snaz se presvedcit pritele.
@Scarabeuss píše:
NO toho se právě tak trochu bojím. přítele přesvědšuju on argumentuje tím, že to můžou dělat i vlastní děti. No snad se mi ho podaří přesvědšit. Jinak je mi i jasné, že při žádosti o adopci nebo pěstounskou péči budou úředníci rýpat do toho, že nevidím a že nám dítko taky kvůli tomu dát nemusí. Jinak moc díky.
Ahoj človíčci přesvědšování přítele už vzdávám. Stojí si za tím, že dětí je všude dost a já teď nemám ani energii na to abych ho poslala k šípku. Prostě čekám co bude. Pořád ho miluju. Kamarádka radila najíd si někoho jiného ale já to nedokážu. No dr mi nasadil nuvaring na srovnání ciklu a já tiše doufám, že nebude fungovat. Prý kdyby se stalo dítko by přijal. Ale já pro jistotu počítám se vším i s tím, že kdyby náhodou, nevím jak je časté selhání tak že se o dítko budu starat sama. Dneska jsme se kvůli tomu dost pohádali dokonce tak, že já vzala kolečkové boty a šla jezdit v 11 večer. Teď tu ležím čumím do stropu a né a né usnout. Nonic potřebovala jsem se vypsat. Jinak díky těm, co dočtou až do konce případně napíšou. Zuzka Cvrček
Tak u nas to samy
na zacatku vztahu mi rekl ze dite nechce…ze uz jedno ma a ze mu to stacilo…po nejake dobe jsem se ho ptala jestli to jako myslel vazne a on ze teda bysme mohli mit spolu…pak svatba…pak ze ted ne ze az budeme mit vlastni bydleni…pak az po stehovani…pak ze penize..pak uz nevim co…mezitim jsem uz vysadila prasky…vedel to..pak porad prerusovana souloz…pak teda si to srovnal a uz normalne
pak jsem si to zacala hlidat a rikaka jsem joo ted by to slo…ale vzdycky si nasel nejakou vymluvu…ze musi rano vstavat a ja nevim co..kazdy mesic jsne se chytli… Ted pro jistotu zadny sex
a ted zase ze jestli chci nutne tak ze jo ale ze on nechce…uz nemuzu dal a nebavi me to…samo ze kvuli tomu prichazej i jine problemy jak jsem zklamana a tak…
Kdyz si to prosadim bojim se ze to bude zacatek konce..coz by mohl byt i nez mimi..
Je mi 35 manzel je starsi o vic let…nechci na mimi byt sama…nechci byt sama…
Tyhle holky nutičky do děti mi fascinuji s tím vyhrožováním- končím s HA, buď dítě nebo rozchod atd.atd…
Tohle by fakt zkusila jen jednou…do hodiny by si balila a šla o dům dál shánět oplodňovatele
Já to zas docela chápu. Základní princip vztahu je mít děti, když se dva neshodnou v názoru jestli jo nebo ne, měli by jít od sebe, přizpůsobení se by pro jednoho z nich bylo velmi bolavé…
@Pan Svobodomyslny píše:
Já to zas docela chápu. Základní princip vztahu je mít děti, když se dva neshodnou v názoru jestli jo nebo ne, měli by jít od sebe, přizpůsobení se by pro jednoho z nich bylo velmi bolavé…
Vzdyt ten jeji od zacatku tvrdil, ze ne a ze uz jedno ma. A zenska mu po letech rekne „tos jako myslel vazne?“ Tak je uplne blba nebo arogantni, ze vubec neposloucha chlapa? Takhle to ma plno z vas, „at si ten blbecek rika co chce, stejne bude po mem“. ![]()
Příspěvek upraven 22.10.19 v 10:10
@kliťák píše:
Tyhle holky nutičky do děti mi fascinuji s tím vyhrožováním- končím s HA, buď dítě nebo rozchod atd.atd…
Tohle by fakt zkusila jen jednou…do hodiny by si balila a šla o dům dál shánět oplodňovatele
Jsou to zensky no, co po nich muzes chtit, kazdy chlapek by si mel nastudovat podobny situace na prikladu jinych a fakt si davat na ne bacha.
A plno chlapku ma zenskou fakt rado, tak nakonec se nechaji dotlacit kam nechteji. A jeste nam tu pak v diskusi tvrdej, jak dite chteli oba a ze prece chlapek dite musel chtit taky, kdyz je zenska tehotna. Fakt vtipny, casto je to asi tak uprimny jako priznani u inkvizicniho soudu po prislusnem muceni. ![]()
@Chvilka.l vždyt to řekl hned na začátku že už dítě nechce
Kolik je jemu? Tohle jsi měla řešit hned, to se v člověku málokdy změní a u něj když už tak za jakou cenu
Dítě mají chtít oba dva ![]()
To ze rekl ze ne bylo pouze jednou za tu dobu…psala jsem take ze jsem se ho po nejake dobe ptala znova…a bylo ANO…i ty dalsi 2 roky..po tom…vzdy ano..