Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My jsme s manželem druhé dítě nechtěli, ale jak se nám blížila 30tka, tak to ve mě začalo hlodat a manžela jsem „přemluvila“. Ono totiž není na co čekat, kdyby mi bylo 25 tak bych na něj asi netlačila, ale nerada bych měla dítko moc pozdě, aby pak chudák muselo řešit moje křečové žíly nebo manželův infarkt místo běhání po hřišti. A čím déle budete čekat na tu vhodnou dobu, tím hůř pak početí mimča může jít, ale nechci strašit.
Zensky kdyz chcete dite, musite vyuzit kdyz je chlap zamilovanej a vztah je na vrcholu, kdyz jste spolu vic nez 5 let, tak pak uz tak lehce chlapa nepresvedcite, chlap uz je v klidu, uz neni v tom modu, kdy by vam snesl modre z nebe, vyhovuje mu soucasna situace, tak proc nejaky velky zmeny. Pak uz musite vyuzit nejaky tezky zbrane, jako dite nebo rozvod. ![]()
@bubuluka píše:
Ze zkušenosti z okolí… chlap co nechce děti je naprostá výjimka, třeba jim to trvá dlouho, ale chtějí… ale většinou jde o to, že chlap nechce dítě s TEBOU, prostě mu to nepřijde skvělej nápad… pak potká nějakou jinou a do roka dva kudrnáče, jak se říká… 3 případy v mém okolí, dlouhé vztahy, svatby, rozvod, protože ona chtěla dítě a on ještě ne… pak nové vztahy a on měl do roka novou ženu a čekali dítě a on byl spokojený a šťastný…realita
To neni o tom, ze by to dite nechtel zrovna s ni, ale o fazi toho vztahu, proste uz neni zamilovanej vul, co by zensky udelal co na ocich vidi. ![]()
@Kristiny pak to nechápu. Jak si představuje vaši budoucnost? My jsme se teda brali hlavně kvůli tomu, že chceme založit rodinu. Nevim, proč si připadá moc starej
O dítě se stejně budeš zpočátku starat víc ty a on si postupně zvykne. I když si myslim, že se do dítěte okamžitě zamiluje…
Já nemyslím že se chlapi kolikrát bojí že by na to neměli finančně nebo že by to byla starost, nebo že jsou staý/mladý ale protože přijdou o to pohodlí o tu partnerku která běhala jen okolo nich a teď tam bude někdo další kdo tu pozornost, starost… pořebuje víc než on. Už nebudou tak opečovávaní, na prvním místě.
@jaaajaa No u nás se třeba přítel nemusel bát že by byl méně opečovávaný - spíš ztráty toho pohodlí a klidu a taky to, že i on se bude muset starat a opečovávat. To samé měl u psa. Nakonec mu opečovávání psa nedělá problém protože ji miluje a protože ji miluje je hodně tolerantní a nevadí mu spoustu věcí kterých se bál, že mu vadit budou. Prostě kde je cit je i cesta - když je láska, nic není problém. Až toho pucíka uvidí a zamiluje se do něj bude kolem postýlky nadšeně skákat stejně jako já. ![]()
@Lynette ono nejde srovnávat vsechny chlapi prostě je každej jinej, cítí to jinak a bojí se něčeho jiného. Asi by chtělo zjistit čeho se vlastně ten dotyčnej obává a proč říká počkáme. A na tom pracovat.
@jaaajaa Souhlasím. Měli by si spolu promluvit a trochu jeho odmítavý postoj rozpitvat a zjistit v čem je zakopaný pes.
Ahoj holky, řeším uplně stejný problém, jsem už zoufalá
Chtěla bych se zeptat zakladatelky „Kristyny“ - jak to u vás dopadlo?
Nebo i vy ostatní holky, které řešili stejnou situaci kdy na jedné straně na vás tlačil čas a váš věk a na druhé straně totálně odmítavý postoj manžela a ve vás narůstala beznaděj…jak to u vás dodpadlo?
![]()
@Leontine píše:
@Kristiny No, těžko se radí, když nejsem ve tvé situaci.
Ale pokud jste zajištění (dost staří jste oba), a netrápí vás momentálně nějaké vážné problémy, tak bych manželovi na férovku řekla, že doberu HA a že další už nenačnu. A ať se sám zařídí podle toho, jak moc to dítě opravdu nechce.
Takhle jsem to udělala s druhým. Manžel teda plkal, že další nechce, ale souložil
Takže teď jsem 17.tt ![]()
@Andrea26 píše:
Ahoj holky, řeším uplně stejný problém, jsem už zoufaláChtěla bych se zeptat zakladatelky „Kristyny“ - jak to u vás dopadlo?
Nebo i vy ostatní holky, které řešili stejnou situaci kdy na jedné straně na vás tlačil čas a váš věk a na druhé straně totálně odmítavý postoj manžela a ve vás narůstala beznaděj…jak to u vás dodpadlo?
![]()
Tak nám přibliž nějaké detaily..
Kolik vám je oboum, jak dlouho jste spolu, jaká je vaše situace (bydlení, práce), a bavili jste se někdy o miminku???
Jaké jsou důvody manžela??? ![]()
U nas to bylo taky tak, manzel - v te dobe pritel, nechtel o miminku ani slyset kdyz sem to nadhodila jako tema tak me hned utnul. Nakonec po peti lech jsem mu rekla, ze ja mimco chci a koncim s antikoncepci a jestli on mimco nechce tak at si dava pozor on ![]()
Za dva roky jsem otehotnela a ted je ze syna poradne uprdenej
a nedaji bez sebe ani ranu.
Pár posledních příspěvků jen dokládá klasickou věc. Většina chlapů se do dítěte nehrne. A to ani po třicítce. Takže jsou k dítěti většinou více méně dotlačeni. To, že pak bývají z dítěte hotoví, je také fakt, ovšem pořád platí první část příspěvku. Jinak souložení u chlapů vůbec nesouvisí s nějakou jejich touhou po dítěti. To je to poslední, na co přitom myslí. Nebo pak myslí spíš na to, jak „neoplodnit“..
@Lenka512 Jsme manželé tři roky, mám šestiletou holčiku z předchozího vztahu, on je bezdětný. Mně je 29 a jemu 30. Před půl rokem jsme spolu dostavěli domek. Asi před rokem jsme se poprvé bavili o miminku, říkal že klidně, ale že nejdřív chce dostavět a nastěhovat se vklidu.. Věděl jak moc toužím po miminku a jak je pro mě těžké to potlačit, ale říkala jsem si Ok počkám…ted jsem téma zmínila znovu a hodně jsme se pohádali…nechce o dítěti ani slyšet, před týdnem mi řekl že si chce odpočinout a dělat si svoje věci (opravovat auta) a nechce vůbec přemýšlet nad dítětem…pak řekl že se na dítě ještě necítí, že se cítí příliš mladý a že by mu nevadilo ho mít klidně třeba až za pět let…prostě až bude někdy chtít, tak bude chtít, že prý někde četl že když jsem druhorodička tak vůbec neplatí to že bych po třicítce měla problémy s otěhotněním apod… tak jsem koukala jako blázen co to povídá a samozřejmě jsem mu to vymlouvala…marně…včera jsem mu poslala mailem kratičký mail s článkem právě o tomhle tématu, kde bylo jasně psáno o všech rizicích odkládání těhotenství přes třicítku.. Na to mi napsal jednu větu „možná jsem sobec, ale s miminem, které stojí dost peněz si už sny nesplním“ (mluvil o vysněném autu) Uplně mi vyrazil dech, tak strašně sobeckou odpověd jsem nečekala..samozřejmě že se hned rozjela hádka
končilo to tím že mi napsal že z jeho reakce jasně vidím že on prostě dítě ještě nechce absolutně, že není připravenej a nedospěl do fáze že by o něm vůbec uvažoval a že lituje toho že mi kdysi říkal že až dostavíme, že to bere zpět a znovu stejnou chybu neudělá
probulela jsem celý večer…tolik po miminku toužim a on se naprosto zasekl…nemůžu dál bůhví jak dlouho čekat jestli se rozhoupe…vím že mi poradíte asi odchod, ale nechci zase bořit domov který jsme si vybudovali i kvůli svojí dceři…jsem už zoufalá, den co den ve mě rostě větší a větší beznaděj ![]()
Příspěvek upraven 26.02.14 v 08:53