Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já nevím, nechápu jak se může někdo nevěnovat vlastním dětem? I s malým se dá vymyslet zábavná činnost, ne že ne.
Vyhradil bych si přesný čas jenom pro sebe, kdy ten druhý bude mít dítě na starosti ( sobota dopoledne + 1-2 večery v týdnu ) a trval na dodržení. Ať s tím můžou oba počítat a plánovat si to dopředu…
Tak mu zmen napln podnikani na hodinoveho manzela a pronajmi si ho
ve volnCh chvilich bude vydelavat tak 200-400 Kc na hodinu ![]()
Mě by třeba ani nešlo o peníze nebo pomoc, mě by stačilo, kdyby s náma byl, trávil s náma čas, když mu dám ráno koš do ruky tak ho vezme.
Já ráno dávám holku do školky on ještě spí, letim do práce, z práce letim zase do školky, pak letíme se psem, tvl, mám toho plný brejle. A on se jenom přivalí domů a kydne na gauč, nebo hraje nebo spí..
Kolikrát už jsem říkala, že ho vypakuju, že by pal měl dítě třeba ob víkend a musel by, a já bych taky něco mohla.
Je to strašně frustrující, a co už nejsem doma a dítě ve školce, tak ještě víc. On nevaří, nenakupuje, ani prd co by mi nějak ušetřilo čas.
Nedokáže nějak vstřebat, že kdyby udělal aspoň 1/3 toho, co já dělám pořád.. tak by byl čas na jiný věci.
A to jako fakt nejsem taková ta leštěnka domácí. Nutné zlo.
A nez ti udelal dite, tak delal co? Nekydnul na gauc?
Co dat dite k babicce a neco podniknout…
Anebo sepis ukoly co dela on a co ty, rozstrihejte si papir a rozdelte si je ![]()
Anebo sepis ukoly co dela on a co ty, rozstrihejte si papir a rozdelte si je ![]()
@kdochcekam píše:
Netvrdím že se mažou. Jpocitace.mnívám, že ten chlap nemá chuť se zakladatelkou něco dělat nebo se s ní na něčem podílet.
Prosim te, jdi neco delat. Nudis se, tak rypes do lidi u pocitace?
Jinak mi k tomu vzdycky rekne, ze ho ta cinnost bavi a ze se pekne odreaguje. Jenze kdy se mam odreagovat ja, ze? pro rypalku jeste musim napsat, ze lasku mi dava najevo dost, nepochybuju o jeho lasce, zasmejem se spolu, povidame si, ale proste ho ta cinnost bavi a rika, ze ted to rozjede ve velkem, tak uvidime. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj.Chci se zeptat, jestli byste tolerovaly toto. Chlap by chodil do prace, vy jste doma s deckem. Jenze on by se snazil podnikat v necem a vydelek by byl smesny, ze by nemelo cenu to vubec provozovat. Tenhle jeho podnikatelsky pokus by mu bral ale veskery cas, ve kterem by mohl byt s vasim ditetem, neco doma pomoct, vzit ditko ven.No jenze by se zasival s tim svym podnikanim s mizernym vysledkem a vse by bylo na vas. Takze on prijde z prace a jde zas tam a vrati se vecer, naji se, cuci na tv a vy toho mate dost, padate unavou a jeho ani nenapadne vynest kos, umyt nadobi, vykoupat dite. Tolerovaly byste to nebo ne?
Hele já Ti nevím, já jsem doma se 4 dětma a nepřijde mi, že bych nestíhala. Jo, práce mám dost, kolem baráku, dětí, zařizování, doktoři atd. Ale tak nějak mám pocit, že ten můj chlap toho v práci taky nemá zrovna málo a fakt večer padá únavou, dojíždí teď 95 km tak a 95 zpět denně, pak ještě máme stavbu, tam je plno věcí k řešení, spíš se mu snažím ulevit, jak jen to jde. Jako fakt je, že nás zabezpečí nadstandardně, ale i kdyby začal podnikat a nedařilo se mu hned, stála bych při něm, já jsem takový typ, který se nadchne pro cokoliv, možná tím, že spolu sdílíme dobré i špatné a stojíme při sobě. Takže nějak nad pomáháním v domácnosti nepřemýšlím, když jsem utahaná, vykoupe děti, uloží, někdy uvaří, zkrátka to nějak tak plyne samo podle aktuálních potřeb každého z nás.
@j.a.n.i1 píše:
Proč se k tomu nemá cenu vyjadřovat? On to klidně může být onen důvod podnikání…
@Anonymní píše:
Prosim te, jdi neco delat. Nudis se, tak rypes do lidi u pocitace?
takze nam vlstne chces oznamit, ze budete za vodou ![]()
Zatim tisknul Amose, ted rozjizdi Palackeho
penezokaz.
@Roker píše:
takze nam vlstne chces oznamit, ze budete za vodouZatim tisknul Amose, ted rozjizdi Palackeho
penezokaz.
Jojo, ted jsi na to kapla ![]()
Tak já nevím, v jednom příspěvku je, že bys byla ráda, kdyby s vámi trávil víc času, v dalším je, že si povídáte, zasmějete se… Ono to zas tak zlý nebude, ne? Já teda mívám období, kdy je toho na mě moc, padne na mě depka, že nejsem dokonalá, nestíhám doma, nestíhám v práci, dětem se málo věnuju, málo cvičím, nejsem vzorná manželka… Hustí to do nás ze všech stran, jak bychom měly být perfektní a já třeba když padám na hubu, tak to často slízne muž - jen proto, že je po ruce. Dej si večer skleničku vína, popovídejte si s mužem a kašli na reklamy, jak usměvavé odpočaté modelky stíhají všechno, to je jen reklama ![]()
@kdochcekam píše:
Takový žeru. založí diskuzi a pak si budou vymrčovat kdo bude přispívat…s tebou to musí být fakt zážitek cokoliv řešit. Seš otrávená a protivná a nedokážeš připustit, že chlap udělá pro ženskou první poslední, ale musí ta ženská za to taky stát a ne nějaká nafouklá a věčně nasjaná papuče co si furt stěžuje.
Mě zas vohromě bavěj ty „analýzy osobnosti“ o které se ví doslova pouze jen pár řádků z diskuse. ![]()
Příspěvek upraven 22.10.15 v 08:27