Manžel nepomáhá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.8.10 11:22

Manzel nepomaha

Holky jak to delate kdyz vam manzel vubec nepomaha, ani nejde treba s malym ven? delate vsechno samy? nebo na truc se na to vyprdnete a nekdy ani neuvarite? kdyz nema obedy v praci? a ji doma?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
486
23.8.10 11:27

No, já bych ráda poradila, ale nevím jak. Naštěstí jsem nezažila situaci, že by mi manžel nepomáhal. Pomáhá jak s malým, tak s domácností. Být tebou, tak bych si s manželem sedla a v klidu promluvila. Ale nevím, jaké je povahy a jestli takhle problémy řešíte běžně :nevim: Pokud by mě poslal do háje s tím, že mu to tak vyhovuje, tak bych v tom případě byla pěkná mrcha - nevařila bych mu, neprala bych mu, nežehlila atd. atd. Prostě bych se starala jen o sebe a mrňouska. No a pak bych mu s klidným srdcem řekla, že hold na něj nemám čas :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
23.8.10 11:36

Ahoj já to tak doma mám,ale už jsem si na to zvykla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
23.8.10 11:39

Ahojky tak urcite bych se ozvala,chlapy to totiz nekdy ani nenapadne, ze nestihas ,nebo ze by mohli pomoct.Mysli si, ze je vse OK.Z vlastni zkusenosti musim popostrkovat a zavelet jinak bych vse taky delala sama.A kdyz ani pak neuspejes ,presne jak radi Anomiska,starej se jen o maleho a o sebe at se pan nad sebou zamysli.Nesmime se nechat a jak to nezavedes hned od zacatku pak uz bude pozde. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44171
23.8.10 11:39

Nezažila jsem, ale v tom případě bych se na něj asi vykašlala.

Není to ale jednoznačné, píšeš málo informací. A poslední dobou se mi zdá, že se tu množí podobné anonymní diskuze, které by ani anonymní být nemusely. Vidím v tom sociální průzkumy, ale budiž :nevim:

Vzala bych v úvahu, kde a jak dlouho manžel dělá, jestli pracuje vevnitř v nějaké firmě nebo venku teď v tom vedru, jestli má sedavé zaměstnání nebo maká fyzicky, v kolik se vrací z práce domů.Jestli obědvá nebo ne. Podle toho bych násobila své požadavky na pomoc s domácností a bežnými pracemi a podle toho bych se rozhodovala, jestli budu denně vařit nebo ne.

Pokud jsou lidé rozumní, vždy se nějak domluví. Nikdy bych nevařila např. na úkor dítěte, je vždy druhá možnost např. zakoupit hotové jídlo, polední menu v restauraci. Když přičtu k ceně potravin i náklady na energie, vyplatí se to.
Pokud by byl takový, že musí mít denně domácí teplé jídlo bez ohledu na okolnosti, tak bych nechala otevřenou kuchařku, ať si uvaří sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
23.8.10 11:55

Pokud už mezi vámi proběhla diskuze na toto téma a nic se nehlo, tak navrhuji všeobecně známou a velmi populární „stávku dýdžejů“ :mrgreen: :mrgreen:
Nevařit pro něj, neprat jeho prádlo, nežehlit jeho prádlo, nestarat se o jeho nepořádek..Hledět si dítěte a házet na něj bobek..

To, že chlapi tak nějak houfně nepomáhají mě ani moc neudivuje, ale co mě může dožrat nejvíc, je jejich pramylý zájem o své vlastní děti..jejich děti je nudí, otravují, nebaví..Jako kde to jsme??
Já tohle neznám a zrovna tohle bych brala jako ten největší rodinný problém - když otec není otcem :cry: :cry: ( dál hraje roli manžílka jedináčka, či svobodného mládence zaměstnaného svými koníčky a přáteli)

Příspěvek upraven 23.08.10 v 11:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
23.8.10 11:55

já mám doma něco podobného,ale jen částečně..občas se snaží,jelikož je od rána do večera v práci tak až večer pomáhá z koupáním,ale jinak bstarávám všechno sama…bohužel…ale zkus si s ním promluvit v klidu,třeba to pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
23.8.10 12:05

Nijak výrazně nepomůže pokud mu sama neřeknu. Pravda je, že než abych se kolikrát doprošovala, tak si to raději udělám sama, ale ten můj je od rána do večera v práci, má práci fyzicky náročnou, často „jede“ i soboty, takže toho po něm moc chtít nemůžu. Pravdou je, že malého večer koupe, dělá to už čtvrt roku jsem ráda, že aspoň jednu věc nemusím řešit. Jinak musím ale říct, že když ho o něco požádám, tak (občas tedy s nějakými řečmi) jde a udělá, co je potřeba.

Chce to mluvit, já musím taky držkovat, že nic nestíhám. Občas fakt nestíhám, tak řeknu…v lednici jsou párky, tak si je ohřej…a on jde a ohřeje. Naštěstí chápe, že kolem malého je práce dost. Kdyby to nechápal, tak bych mu dala seznam věcí, co běžně doma musím dělat, malého na krk a na jeden den bych vypadla z domu. Je to trošku hnusné řešení, dopředu je odsouzen k nezdaru, protože neměl možnost se s dítětem a domácími pracemi sžít tak, jako my, ale nebude znevažovat moji práci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.10 12:08

U nás se starám o malýho jen já, manžel má fyzicky náročné povolání a teď 2 roky stavěl náš vysněný domeček, do kterého jsme se nedávno nastěhovali, za to ho musím pochválit.

Ale mám přání, aby se manžel zapojil víc do chodu domácnosti a starosti o malýho, zatím si o tom můžu nechat zdát, práce je tu nad hlavu.

Co mě osobně mrzí, je časté zhazování mé práce na RD, fyzicky se to nedá srovna to je jasné, ale ta psychika, to je záhul. Vysvětlujte to ale chlapovi, co nebyl s děckem sám dýl jak 20 minut :roll:

Jinak ohledně toho popostrčení, jak tu někdo psal, u nás to nejenže nefunguje, naopak se manžel akorát naštve co ho buzeruju a just to dělat nebude, toliko o tvrdohlavé povaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.10 12:14

ja to mam to sami.Rika se co si neudelas to nemas. :think:

• Citovat
  • Upravit
14335
23.8.10 12:26

Tak já mám na toto štěstí, manžel pomůže i domácnost i malý, když je potřeba, ale mám jiný problém.
Spíš aktivity rodiny musím vymýšlet sama. Kdybych asi něco nenaplánovala, tak v týdnu se moc nevidíme o víkendu by se jenom sedělo doma.Když například řeknu, že bysme mohli jet i s malým někam na chvíli , tak je keců, že možná, uvidí. Ven musím taky naznačovat, aby si ho vzal. Tím mně nejvíc totiš pomůže, když si vezme malého a já si pouklízím a nebo i někam společně vyjedem, člověk se odreaguje.
Na tvém místě bych zkusila rozmluvu v klidu a pak uvidíš.
Ještě znám muže co nepomuže ale pak mají keců, že neni udělané to a ono, a že ta či ona i peče, a proč vy doma nepečete, že by se měl utřít prach a pododné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
23.8.10 12:33

Já jsem to zažila,můj manža je na domácí práce lenoch :-D .A víš ,co jsem udělala?Sepsala jsem mu týdenní plán na domácnost-mytí nádobí,luxování,vytírání…takový ty práce co by chlap zvládnul (a neohrozil při tom svůj život ani jiných)a buď to bylo hotový nebo nesměl na pivo,uvařila jsem,co chutná mě a jemu moc ne.Ale hlavně jsem na nic z jeho prací nesáhla.Chodila jsem si s malou ven a dělala jsem si co se mi chtělo.Trochu to pomohlo,teď když vařím,tak se zeptá,jestli s něčím nepotřebuju pomoc,koš vynáší.Není to ideální,ale aspoň něco :palec:…a když jsem pak ještě začala chodit obden na brigádu,tak se najednou naučil i přebalovat :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35313
23.8.10 21:54

U nas je tedy asi trochu jiny problem, ale ve vysledku to vypada podobne… prvni dite umel zaopatrit bez problemu, u druheho se tomu vyhyba…tak jsem doma prestala uklizet… tedy, obcas vyluxuju, ale prachovky se nedotknu…varim jen o vikendu, jinak jen pro nas…a o vikendu taky obvykle jen jeden den… peru, ale zehlim, jen kdyz mam cas… takze se uz manzel naucil vynaset kos(jinak ho klidne necham pretect), obcas uklidi, tu a tam si vezme deti ven…okna jsem nemyla ani nepamatuju a pokud nebude cas, zavolam firme..kdyz nestihnu nakoupit, zavolam, at si tam dojde sam, jinak bude mit hlad.....proste se nestrhnu… on si taky zily netrha… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
25.8.10 19:56

mroe: dobrej pristup:)) na to ja bych asi nemela:)) i kdyz se o to snazim, jelikoz manzel je po narozeni holky porad strasne unavenej.. takze toho taky moc doma neudela.. :Dted jsem neluxovala tri dny, ale zadny uspech.. dneska jsem se uz na to nemohla divat:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
7.9.10 13:57

Jojo tak to znám :) Taky nepomáhá…protože ví že to sama i s nadávkama prostě zvládnu ovšem když jsem šla do práce a nechala mu 8 měsíční dcerku celou odpolední když jsem byla v práci.. Problém nebyl:) Prostě vyčůranost největší! :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí