Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@eidamek píše:
Fakt jsem vytočená, chci to dělat, jak mi to vyhovuje a místo toho si vyslechnu, že jsem sobecká a myslím jen na to, jak bych si to ulehčila a staršího se zbavila.
Tak mu rekni, at si necha kecy pro jeziska.
Já jsem doma s ročním a čtyřletá chodí do školky jen dopoledne - od 8 do 12, po obědě pro ni jezdím. Do školky chodí, protože žijem na samotě a pravidelné setkávání s dětmi je jinak obtížné. Takže jsem zvolila kompromis a ve školce je dopoledne, i když to teda nesu blbě, ale jí školka vysloveně prospívá. Já pro spaní ve školce taky moc nejsem, když je máma doma a nejsou vážné důvody
pardon.
No spokojená matka = spokojené dítě, takže to vážný důvod je.. a pokud je spokojené i to starší.. a není uplně jedno jestli spí ve školce nebo doma? stejně spí..
Mám stejný názor jako manžel. Dítě potřebuje kolektiv. Ale nechápu mámy, co tam dítě odloží na celý den, když jsou doma.
A to jsem ve stejné situaci jako ty. Malá mi také spí přes den a kluka vyzvedávám v 11:45. Takže to musím vymyslet tak, aby se malá vyspala a aby byl uvařený oběd. Ono až budeš chodit do práce, tak to jednodušší nebude.
A pokud někdo nemá čas na starší dítě, tak si neměl dělat to mladší. To je můj názor a je mi jasné, že se to spoustě lidem nemusí líbit.
@Tamtama píše:
@Annci co jsou vážné důvody?
pro mě třeba chození do práce při rodičáku z důvodu nedostatku peněz. A pak už nevím ![]()
@Tamtama píše:
@Annci co jsou vážné důvody?
Nevím, třeba péče o další, postižené dítě? Vleklá nemoc? Já jsem třeba v sobě dosud nevstřebala, že jsem dala malou do školky, když u nás nic zásadního není. Pročež je taky víc doma než ve školce
Ale školka je fajn, vidí, jak to chodí jinde a ty děti.
@eidamek Zcela nejpodstatnější je, jak to vnímá dítě a ty to dle psychologů mohou vnímat/nebo spíš vnímají jako vystrčení z hnízda, když je mladší sourozenec doma s maminkou. Sdílím proto názor tvého muže.
Pokud manžel nesouhlasí, může dítě po obědě vyzvedávat sám. V tomto případě bych ho poslala k šípku, neboť někoho, kdo se vrací domů až k večeři, bych si do organizace celého dne kecat nenechala.
Vyzvedávání ve 14:15 mi nepřijde jako odkládání dítěte do školky na celý den.
@neumisa píše:
Pokud manžel nesouhlasí, může dítě po obědě vyzvedávat sám. V tomto případě bych ho poslala k šípku, neboť někoho, kdo se vrací domů až k večeři, bych si do organizace celého dne kecat nenechala.Vyzvedávání ve 14:15 mi nepřijde jako odkládání dítěte do školky na celý den.
tak na druhou stranu, je to jeho otec, takže může mít k výchově a jeho denním režimu taky připomínky ![]()
@Pam12 píše:
tak na druhou stranu, je to jeho otec, takže může mít k výchově a jeho denním režimu taky připomínky
Přesně tak.
@Pam12 píše:
tak na druhou stranu, je to jeho otec, takže může mít k výchově a jeho denním režimu taky připomínky
jenže ten otec se na výchově podílí jen o víkendu. Připomínky mít může, ale tady by u mě nevyhrál. Až by byl doma dřív jak před šestou, pak by se o jeho návrhu dalo uvažovat.
a zapomněla jsem napsat, že bych rozhodnutí podřídila především staršímu dítěti - pokud nemá se spaním ve školce potíže, tak by tam prostě spal.
@open mind píše:
Já bych i chápala, kdyby třeba manžel chtěl, aby nechodilo dítko do školky zatím vůbec, když jsi doma s mladším (vždycky mě zaráží, jak chtějí mít všichni děti honem po sobě - že je to tak pro ně nejlepší a pak spolu vlastně skoro netráví čas, protože je starší ve školce a maminka doma s miminkem)…U tohtohle se mi ale zdá, že když je ten čas o který jde strávený spánkem, tak je vlastně docela jedno, zda se vyspí doma, nebo ve školce. Asi bych to s manželem zkusila víc probrat, zda je opravdu problém v těch dvou hodinách spánku, nebo v docházce do školky jako takové. Prioritní by pro mne bylo, jak to zvládá či nezvládá dítě…
Syn ve školce spát nechce a pokaždé zatím brečel. Doma odpoledne nespí.
Proč mám pocit, že si z nás někdo opět dělá zádel?
eidamku otče, ty máš být do 18:30 v práci, co děláš tady? to ti manželka zatepla sděluje, co jí radí ženské na emiminu nebo jen tak ze srandy projíždíš v pracovní doma miminovský web?
@fashion_victim83 a ty máš děti? Že máš představu toho, že když se narodí mimino, tak matka 3 roky sedí doma na gauči a nehne se z místa? A starší dítě sedí vedle ní a čeká ho stejný osud ![]()