Manžel nesouhlasí...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
12.1.16 16:12
@eidamek píše:
Fakt jsem vytočená, chci to dělat, jak mi to vyhovuje a místo toho si vyslechnu, že jsem sobecká a myslím jen na to, jak bych si to ulehčila a staršího se zbavila.

Tak mu rekni, at si necha kecy pro jeziska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
12.1.16 16:20

Já jsem doma s ročním a čtyřletá chodí do školky jen dopoledne - od 8 do 12, po obědě pro ni jezdím. Do školky chodí, protože žijem na samotě a pravidelné setkávání s dětmi je jinak obtížné. Takže jsem zvolila kompromis a ve školce je dopoledne, i když to teda nesu blbě, ale jí školka vysloveně prospívá. Já pro spaní ve školce taky moc nejsem, když je máma doma a nejsou vážné důvody :nevim: pardon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
12.1.16 16:32

No spokojená matka = spokojené dítě, takže to vážný důvod je.. a pokud je spokojené i to starší.. a není uplně jedno jestli spí ve školce nebo doma? stejně spí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.1.16 16:32

@Annci co jsou vážné důvody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
12.1.16 16:33

Mám stejný názor jako manžel. Dítě potřebuje kolektiv. Ale nechápu mámy, co tam dítě odloží na celý den, když jsou doma.
A to jsem ve stejné situaci jako ty. Malá mi také spí přes den a kluka vyzvedávám v 11:45. Takže to musím vymyslet tak, aby se malá vyspala a aby byl uvařený oběd. Ono až budeš chodit do práce, tak to jednodušší nebude.
A pokud někdo nemá čas na starší dítě, tak si neměl dělat to mladší. To je můj názor a je mi jasné, že se to spoustě lidem nemusí líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
12.1.16 16:34
@Tamtama píše:

pro mě třeba chození do práce při rodičáku z důvodu nedostatku peněz. A pak už nevím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
12.1.16 16:38
@Tamtama píše:

Nevím, třeba péče o další, postižené dítě? Vleklá nemoc? Já jsem třeba v sobě dosud nevstřebala, že jsem dala malou do školky, když u nás nic zásadního není. Pročež je taky víc doma než ve školce :) Ale školka je fajn, vidí, jak to chodí jinde a ty děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
12.1.16 16:46

@eidamek Zcela nejpodstatnější je, jak to vnímá dítě a ty to dle psychologů mohou vnímat/nebo spíš vnímají jako vystrčení z hnízda, když je mladší sourozenec doma s maminkou. Sdílím proto názor tvého muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
12.1.16 16:47

Pokud manžel nesouhlasí, může dítě po obědě vyzvedávat sám. V tomto případě bych ho poslala k šípku, neboť někoho, kdo se vrací domů až k večeři, bych si do organizace celého dne kecat nenechala.

Vyzvedávání ve 14:15 mi nepřijde jako odkládání dítěte do školky na celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
12.1.16 16:51
@neumisa píše:
Pokud manžel nesouhlasí, může dítě po obědě vyzvedávat sám. V tomto případě bych ho poslala k šípku, neboť někoho, kdo se vrací domů až k večeři, bych si do organizace celého dne kecat nenechala.Vyzvedávání ve 14:15 mi nepřijde jako odkládání dítěte do školky na celý den.

tak na druhou stranu, je to jeho otec, takže může mít k výchově a jeho denním režimu taky připomínky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
12.1.16 16:56
@Pam12 píše:
tak na druhou stranu, je to jeho otec, takže může mít k výchově a jeho denním režimu taky připomínky ;)

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
12.1.16 16:56
@Pam12 píše:
tak na druhou stranu, je to jeho otec, takže může mít k výchově a jeho denním režimu taky připomínky ;)

jenže ten otec se na výchově podílí jen o víkendu. Připomínky mít může, ale tady by u mě nevyhrál. Až by byl doma dřív jak před šestou, pak by se o jeho návrhu dalo uvažovat.

a zapomněla jsem napsat, že bych rozhodnutí podřídila především staršímu dítěti - pokud nemá se spaním ve školce potíže, tak by tam prostě spal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.16 17:00
@open mind píše:
Já bych i chápala, kdyby třeba manžel chtěl, aby nechodilo dítko do školky zatím vůbec, když jsi doma s mladším (vždycky mě zaráží, jak chtějí mít všichni děti honem po sobě - že je to tak pro ně nejlepší a pak spolu vlastně skoro netráví čas, protože je starší ve školce a maminka doma s miminkem)…U tohtohle se mi ale zdá, že když je ten čas o který jde strávený spánkem, tak je vlastně docela jedno, zda se vyspí doma, nebo ve školce. Asi bych to s manželem zkusila víc probrat, zda je opravdu problém v těch dvou hodinách spánku, nebo v docházce do školky jako takové. Prioritní by pro mne bylo, jak to zvládá či nezvládá dítě…

Syn ve školce spát nechce a pokaždé zatím brečel. Doma odpoledne nespí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
12.1.16 17:03

Proč mám pocit, že si z nás někdo opět dělá zádel?

eidamku otče, ty máš být do 18:30 v práci, co děláš tady? to ti manželka zatepla sděluje, co jí radí ženské na emiminu nebo jen tak ze srandy projíždíš v pracovní doma miminovský web?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
12.1.16 17:03

@fashion_victim83 a ty máš děti? Že máš představu toho, že když se narodí mimino, tak matka 3 roky sedí doma na gauči a nehne se z místa? A starší dítě sedí vedle ní a čeká ho stejný osud :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí