Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Alinal píše:
@neila Nikde jsem tady nečetla, že by se pokusila nějak to řešit. To, že kluk pláče raději nezmínila. A jasně, vím, že to není jednoduché sladit režim ročního a tříletého, ale v 90% to jde - sama mám děti v podobném věku, vím, že to dá práci, ale opravdu to obvykle jde.
ona to řešila tím, že tam chtěla malého nechat několikrát v týdnu spát. Každé dítě zpočátku brečí, mohli to aspoň zkusit. Ze dvou pokusů se nedá dělat přeci žádný závěr… Manžel neřešil nic, jen zkritizoval její řešení a k chůvě se vyjádřil, že nechce, aby dítě trávilo čas s cizí osobou. Vyřešil by to, kdyby navrhl, že chůva bude u spícího dítěte, kterému to je opravdu jedno. Ale on jen kritizuje. Nic víc a ještě se tváří nadutě, že přistoupil na její „hru“ ![]()
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody
Nafouknout takovou banalitu do problému to chce opravdu talent!
@neila No právě - navrhla jen jedno řešení - to, které vyhovovalo jí. Dál nic. Jinak souhlas, že chůva u spícího dítěte by problém vyřešila, zvlášť když finančně by to neměl být problém.
@Alinal píše:
@neila No právě - navrhla jen jedno řešení - to, které vyhovovalo jí. Dál nic. Jinak souhlas, že chůva u spícího dítěte by problém vyřešila, zvlášť když finančně by to neměl být problém.
A komu jinemu má vyhovovat? Brala ohledu i na menší, to nestačí?
tady se z breciciho ditete dela utyrany chudak, ale pravda muze byt i to, že to maly jen zkousi. Nas taky zpocatku brecel a dnes nechce že skolky domu. Asi je jen malo deti, ktere to prijmou hned a bez kriku. Pokud rodice nepotahnou za jeden provaz, tak budou porad resit nejake problemy. Pritom by stačilo lepe spolu mluvit.
@neila Nemá se smysl dohadovat, třeba mně by fakt vadilo, kdyby mi dítě opakovaně plakalo že nechce spát ve školce a já to mohla udělat jinak. Podle toho, jak to tady otec řeší to nevypadá jen na takovéto pofňukávání před školkou, které dělá většina dětí co pak nechtějí ze školky domů.
A ano, zakladatelka podle mně navrhla řešení které vyhovuje pouze jí.
@VitaminC píše:
Tatka eidam napsal vycerpavajici prispevek, myslim, ze velmi chytry a rozumny. Mamka eidam se radeji odmlcela. Ve finale je po jejim. Budiz. Ale velmi me pobavilo, ze tatkovi byl vycten manipulativni pristupze od toho dal ruce pryc. Vy musite mit doma snad vyklestence. Chlap ma nosit domu prachy, do niceho nekecat, hlavne se nemichat do vychovy deti, manzelku musi podporit v jejim rozhodnuti, i kdyby bylo sebestupidnejsi a manzelka lina jak ves. Deti do skolky dovezt, v poledne odvezt, zaplatit chuvu a o vikendu se postarat o deti, aby vystridal manzelku vycerpanou z pece o 3+1 a dve deti, z nichz jedno travi tydne ve skolce ctyricet hodin
To už jsi říkala. Něco nového k pousmání?
Ročního do kočárku, a pokud usne, tak potom se projdete pokud ne, tak neusne..
Jako já toto chápu. Mě usínalo miminko o půl 11 a spalo třeba přes 12, kdy už jsem měla být ve školce, takže jsem to fakt nestíhala.. Kdyby mi manžel řekl, co zakladatelce, tak to fakt nevím, abych dovedla kluka do školky, nákup a přišla okolo 9 h a pak nakojila, oblékla a hned na půl 11 jezdit s kočárkem, abych stihla na 12 otevírání školku..Dělala jsem to dva měsíce a fakt to nešlo..
Podle mě má táta co mluvit, ale pokud to mámě nevyhovuje, tak prostě nevyhovuje.. Naštěstí kluk měl 5 let, tak nějak to neřešil, že pro něho jdu ve 2 hodiny..
Ale je fakt, že mi učitelka říkala, když jsem se jí ptala, jeslti ho tam můžu nechat, když jsem doma až do 2, že nemám nic řešit, že některé maminky na mateřské chodí až ve 4 hodiny okolo zavíračky..
takže každý to vnímá jinak.. no.. Já jsem první rok brala po obědě, tak mimčo a další rok tam spal a taky jsme si říkala, že je tam dlouho, než jsme přišli domů bylo půl 4
, než jsme se vyhrabali s mimčem ze školky, ještě jsme se stavili v obchodě..
Ono záleží jeslti i chdoí pěšky máma nebo má auto.. To bych se snažila třeba tu hodinu posunout to spaní..
Je pravda, že ve 12 nás tam bylo asi 3-4 maminky co jsou na mateřské a pak ve 2 h půlka šatny
@eidamek tak to je docela blbý… potom na co chtěl děti?
musíte se starat oba a ne že to celé nechá na Tobě…
nemůže si přizpusobit práci aspon jeden den v týdnu že by ho teda vyzvedl sám?
je jednoduché kydat a osočovat ženu ale sám by si to měl zkusit a rychle by pochopil… musíš být asi tvrdší, stát si za svým názorem… Ty nejlíp víš co je pro kluky dobré… ![]()
@Alinal píše:
@neila Nikde jsem tady nečetla, že by se pokusila nějak to řešit. To, že kluk pláče raději nezmínila. A jasně, vím, že to není jednoduché sladit režim ročního a tříletého, ale v 90% to jde - sama mám děti v podobném věku, vím, že to dá práci, ale opravdu to obvykle jde.
ale ano, vzhledem k tomu, že ho tam chce dávat dva dny v týdnu, aby si postupně zkusil zvykat, tak to značí, že to není matka necitlivka megera, co je jí to dítě jedno.
@Gina108 píše:
Tvl to je teda úchylárna - vyřizovat si své záležitosti přes emimino.Ale klidně piště dál, aspoň se pobavíme
Už tu byli dva experti, co se žádali o ruku přes emimino, na ty teda nemáte. Mmch nejste to náhodou zase vy?
![]()
![]()
kde kde kde ![]()
@jdukolem píše:
kde kde kde
No to po mně nechtěj to hledat je to minimálně půl roku zpátky, možná dýl
Pokud chceš, tak hledej v deníčkách.
@Gina108 píše:
No to po mně nechtěj to hledat je to minimálně půl roku zpátky, možná dýlPokud chceš, tak hledej v deníčkách.
no jo deníčky já skoro nečtu ![]()
ani přibližný název nevíš? ![]()
@jdukolem říkej mi paní Watsonová
tady to máš, ostatní si už dohledej sama ![]()
https://www.emimino.cz/…snuby-12128/
@Gina108 píše:
@jdukolem říkej mi paní Watsonová![]()
tady to máš, ostatní si už dohledej sama
https://www.emimino.cz/…snuby-12128/
děkuji Dr. Watsonová ![]()
@jdukolem píše:
děkuji Dr. Watsonová
tak to si taky přečtu ![]()
si nechám jako bestseller na večer ![]()