Manžel nesouhlasí...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17472
13.1.16 11:32

Já to teda pochopila tak, že dítě nemá se školkou problém, brečelo, jen když tam dvakrát mělo spát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
13.1.16 12:01
@jdukolem píše:
Teri.. já myslím tuhle větu co psal:
Vyzvedevat ho nemůžu, protože pracuju 100km daleko. Domů nosím sestimistnou sumu, kterou si nenechávám pro sebe, tak bych snad do toho mluvit taky mohl, ne? Do školky ho obden vodím :-)

Já myslím že to nemyslel tak že když domů nosí peníze tak manželka musí poslouchat :mrgreen: bylo to myšleno že si peníze taky nenechává pro sebe ale pro všechny tak snad by taky mohl mít nějakou výtku k situaci. Ať se domluvěj spolu, to je to nejlepší co můžou udělat, tady má každý jiný názor a těžko z toho něco vyberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
13.1.16 12:17
@Svistice píše:
@MartinaIrena Taky plánuju, že až syn nastoupí jako tříletý do „velké školky“, tak bude chodit spíš 2-3× týdně i se spaním, než absolvovat 5× týdně celou logistiku honičku ráno v 8 odevzdat ve školce, ve 12:15 nejpozději vyzvednout. Mezi tím stihnout nakoupit/zařídit, uvařit, nasvačit a naobědvat mladší.A pak před 13h přitáhnout domů s unaveným tříleťákem, kterého ale cesta domů a změna prostředí nastartuje a nebude chtít spát (nebo si dá 10 minut v autě a při přenášení se vzbudí a už spát nebude), takže bude do odpoledne protivný a nevyspalý a na nějaké akce typu jít třeba všichni na hřiště nebo na kroužek můžu zapomenout.

Vystihla jsi to presne.

Edit citace

Příspěvek upraven 13.01.16 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
13.1.16 12:26
@Alinal píše:
Z toho, co jsem tu přečetla souhlasím spíš s manželem. Pro mě osobně je práce manžela minimálně stejně náročná jako práce manželky, co se stará o dvě děti. Předpokládám, že obě děti jsou zdravé. Pokud starší ve školce pláče, protože tam nechce spát, vzala bych ho domů po obědě. Řešením by i bylo zaplatit někoho, aby dítko po obědě vyzvedl. To, že otec potřebuje o víkendu babičku se zas tak moc nedivím - prostě nemá péči o děti tak zažitou jako manželka - ona by taky nejspíš nedokázala hned a bez chyb dělat jeho práci. Jiná věc by byla, pokud by starší chodil do školky natěšenej - to bych zas neviděla důvod, proč mu to nedopřát, ale z toho, co tu zatím zaznělo ten dojem nemám.

Rozdíl je v tom, že on jí diktuje, jak ona má dělat práci doma a ona jemu asi určitě ne. Chápeš?

• Citovat
  • Upravit
6006
13.1.16 12:32

@Kobliha51 A kde konkrétně jí něco diktuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
13.1.16 12:35

@jdukolem @terinka4444 Me zase nadzvedl argument, ze jeho mama mela taky dve deti a zadnou chuvu.To je jako kdyby ji treba zakazal pracku, protoze mama taky prala na valse v neckach a zvladala to. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32921
13.1.16 12:36

Mně by zajímalo, jestli hodlá tu babičku časem odbourat. Mám za to, že otec se postará sice jinak, ale pokud má snahu, tak stejně dobře jako matka, pokud teda nějak neohrozí dítě, např. nepodá léky, nechá ho v zimě v nedostatečném oblečení apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
13.1.16 12:39

@Pam12 souhlasim, jsou rodina a kazdy ma proste svou roli, ona se stara o deti, on o finance. Nema smysl resit kdo co udelal nebo neudelal a proc to dela a kdyz u to resej tak by to chtelo proste rozumnou domluvu, jinak to nejde. Zajimalo by me jak to u nich vecer dopadlo, snad dobre. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
13.1.16 13:11
@andelka83 píše:
Mně by zajímalo, jestli hodlá tu babičku časem odbourat. Mám za to, že otec se postará sice jinak, ale pokud má snahu, tak stejně dobře jako matka, pokud teda nějak neohrozí dítě, např. nepodá léky, nechá ho v zimě v nedostatečném oblečení apod.

Jak odbourat babičku? Asi jsi nepochopila, že k babičce jezdí s dětma na návštěvu, aby si je babička užila. Takže babičku odbourá leda tak, že tam přestane jezdit, nebo babičce striktně zakáže vařit a starat se. 8o

Fakt řešíte nesmysly. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32921
13.1.16 13:14

@WaIl jo, tak to jedině.
Jen mě to napadlo podle nás..tatínek se zpočátku nestaral vůbec (to nezvládnu, jsou moc malí), potom s někým (babička jezdila k nám) a pak sám (resp. 1 den sám, 2 den bral děti k prarodičům).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26253
13.1.16 13:15

@WaIl

Jenže já nechci, aby dítě trávilo čas s chuvou. A navíc teď máme domluvu, že celou sobotu se starám o dítě já s babičkou a manželka má volno.

já ti nevím, jestli ta vytučněná věta znamená „jedu na návštěvu k babičce“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32921
13.1.16 13:18
@neumisa píše:
@WaIl

Jenže já nechci, aby dítě trávilo čas s chuvou. A navíc teď máme domluvu, že celou sobotu se starám o dítě já s babičkou a manželka má volno.

já ti nevím, jestli ta vytučněná věta znamená „jedu na návštěvu k babičce“…

No, navíc (nevím zda to tu padlo, asi jo) starám se o dítě..ale mají dvě? Kdo se stará o to druhé? Takže jezdí s oběma dětmi k babičce, nebo babička k nim na sobotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
13.1.16 13:18

@andelka83 Takže pravý otec se pozná podle toho že je schopný se o dítě postarat celý den sám jo? Žádná babička ani nikdo jiný? A to jako proč? Odbourat babičku, hm, dobrá blbost teda. Já teda nevím ale původní dotaz zakladatelky zněl jestli má někdo radu jak vysvtlit manželovi že se jí časově nehodí vyzvedávat staršího ze školky když mladší v tu dobu spí a on nechce aby kluk spal ve školce, no a je z toho debata jak je hroznej, že vydělává tak machruje, ona je chudák na mateřský a musí držet pusu a krok. On si vezme dítě na sobotu k babičce, to je taky špatně protože by se měl jako super táta postarat sám atd, fak kraviny, doufám že si to ty dva včera rozumně vyříkali a tomuhle se jen smějí protože to je fakt síla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32921
13.1.16 13:22

@arinecka ne pravý otec, ale tento. Pokud mu dělá problém, že by manželce měla pomoct chůva (protože on to nechce, to je jak nechci nechci, děti na pískovišti), tak on by měl být schopen se taky postarat sám. Jde o princip. Podobně jako „moje matka zvládala dvě děti sama, tak ty bys měla taky“. A on ne?
Taky doufám že si to vyříkali a vyřešili, ve vzájemném pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
13.1.16 13:23
@arinecka píše:
@andelka83 Takže pravý otec se pozná podle toho že je schopný se o dítě postarat celý den sám jo? Žádná babička ani nikdo jiný? A to jako proč? Odbourat babičku, hm, dobrá blbost teda. Já teda nevím ale původní dotaz zakladatelky zněl jestli má někdo radu jak vysvtlit manželovi že se jí časově nehodí vyzvedávat staršího ze školky když mladší v tu dobu spí a on nechce aby kluk spal ve školce, no a je z toho debata jak je hroznej, že vydělává tak machruje, ona je chudák na mateřský a musí držet pusu a krok. On si vezme dítě na sobotu k babičce, to je taky špatně protože by se měl jako super táta postarat sám atd, fak kraviny, doufám že si to ty dva včera rozumně vyříkali a tomuhle se jen smějí protože to je fakt síla. :mrgreen:

Přesně. Nestačím zírat, kam se ta diskuze dostala. Řeší se tady prkotiny a slovíčkaření. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí