Manžel nesouhlasí...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5724
12.1.16 21:14

@neumisa Hele nevím, já neznám dítě, které by nespalo v kočárku. Co dítě udělá, když neusne v kočárku, usne za chůze? Usne při první příležitosti někde v sedě? Takhle můžeme polemizovat do aleluja.
Každý má jiné dítě, jiné možnosti. Nevím, jaké to má zakladatelka, tak těžko navrhnout řešení.

Mně třeba roční (obě) spaly v posteli nebo kočárku, bylo jim to fuk, a hlavně spaly denně od 10 do 11h. Pravda, vstávaly brzy, v 6h ráno (a večer v 19h byly tuhý), ale pro vyzvednutí ze školky by to bylo ideální. :mrgreen: Prostě se mi u obou podařilo nastavit takovýto režim. Teď jsme ho s věkem jen posunuli (19:45-7:45 spánek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.1.16 21:20

@WaIl No vidíš, a mně roční dítě usínalo v rozptylu 10:00-14:00. Takže co dítě to originál a proto by to mělo být hlavně v režii matky najít pro všechny osobně dostčené (tudíž jí, mladší a starší dítě) nějaký slušný kompromis. Protože ona to má co se synchronizace a organizace týče pod palcem.
Ono to asi s tím případným pobrekáváním staršího nebude až tak tragické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26250
12.1.16 21:20

@WaIl

tak já znám dvě děti, které v kočáru nespaly. Jsou mé vlastní. A pokud neměly spánek v posteli, neusnuly do večera vůbec a byly tak protivné, že mi to fakt nestálo za to. Jednodušší bylo zařídit si den tak, aby byly po obědě v blízkosti postele (tam už bylo jedno, čí postel to byla, to jim nevadilo).

A můžeš mi, prosím, osvětlit, jak se to dělá s dětmi, které spí v autosedačce po cestě do školky? tohle jsem nikdy neřešila, tak fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.1.16 21:28

@neumisa To opravdu nevím, jak to dělají jiní. Já nemám děti ve školce, a ani nemám svoje auto. Třeba je řešení nenechat dítě usnout cestou do školky, ale až cestou zpět, a pak ho chvíli nechat dospat… Co já vím. Záleží, jak to má kdo daleko.

Mně max. spaly v autobuse v kočáře. Však jsem psala, každý to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.1.16 21:28

@neumisa No u nás to vypadá tak, že mladá si hodí svých 10 minut v jedoucím autě. Pak se buď probudí těsně po vypnutí motoru, nebo když mám štěstí, tak vydrží spát ve vejci dalších 5-10 minut, než dojdeme do školky, kde ji už definitivně probudí provozní šrumec a má „vyspáno“, takže vlastně vyspáno nemá.

Až bude ve velké autosedačce, bude situace o dost komplikovanější a budeme řešit operativně podle času spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26250
12.1.16 21:29

@WaIl

no já jen, že zrovna ty ses tu oháněla ty, že jiné děti spí v autosedačkách. Tak mě to zajímalo, myslela jsem, že máš zkušenosti. Tak nic, jen plácnutí do větru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26250
12.1.16 21:30

@Svistice

takže kvalita spánku nic moc, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.1.16 21:31

@Svistice Těžko říct, jak to mají. Snad není ten chlap blázen, aby nazval ženu sobcem, pokud alespoň nějaké trochu schůdné řešení neexistuje.

Jinak teda mít rozmezí na spánek 10-14 mi přijde taky mazec, každý den absolutně jinak a netušit, kde a kdy mi dítě usne.. To mít zakladatelka, tak půjde pro staršího občas až navečer. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
12.1.16 21:35

Tak to se musíte dohodnout vy dva - jestli se tam malýmu líbí nebo ne a podle dítěte bych rozhodla - líbí se mu tam, tak sláva, aspoň se děcko socialuzuje, nebo tam trpí a řve 6hodin v kuse - no tak ho nebudu nutit, ne…nechápu co je na to tak těžkého

jinak s tím hlídáním o sobotě jste mě fakt pobavil :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tohle můj muž dělá taky, že řekne, že bude hlídat on a jede s malou za maminkou, která kmitá (aspoň, že jí to baví), ale my máme jen jedno dítě, ale mě to nevadí, jen mě baví jak tomu muži říkají hlídání :mrgreen: :mrgreen:

opravdu bych vám doporučila hlídat svoje děti obě dvě sám delší dobu a pak se manželce montujte do režimu, zkuste domů nenosit 6ti místné sumy, ale jen 5ti a na úkor toho být více s rodinou a být svojí ženě oporou místo blbých keců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.1.16 21:36
@neumisa píše:
@WaIlno já jen, že zrovna ty ses tu oháněla ty, že jiné děti spí v autosedačkách. Tak mě to zajímalo, myslela jsem, že máš zkušenosti. Tak nic, jen plácnutí do větru..

Ničím jsem se neoháněla, pouze jsem napsala možnosti, jak to dělají jiní - tak jsou dvě možnosti, auto x kočár. Popř. nosítko x šátek. Jaké pak plácnutí do větru? Někdo asi holt to dítě nenechá usnout, nebo ho naopak musí vzbudit, apod. Ježíš co je určitě matek, co takhle jezděj s mladším dítětem… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
12.1.16 21:40
@WaIl píše:
Ničím jsem se neoháněla, pouze jsem napsala možnosti, jak to dělají jiní - tak jsou dvě možnosti, auto x kočár. Popř. nosítko x šátek. Jaké pak plácnutí do větru? Někdo asi holt to dítě nenechá usnout, nebo ho naopak musí vzbudit, apod. Ježíš co je určitě matek, co takhle jezděj s mladším dítětem… :roll:

A ještě víc jich je, co nechají dítě vyspat v klidu doma a druhé ve školce. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26250
12.1.16 21:40
@WaIl píše:
Ničím jsem se neoháněla, pouze jsem napsala možnosti, jak to dělají jiní - tak jsou dvě možnosti, auto x kočár. Popř. nosítko x šátek. Jaké pak plácnutí do větru? Někdo asi holt to dítě nenechá usnout, nebo ho naopak musí vzbudit, apod. Ježíš co je určitě matek, co takhle jezděj s mladším dítětem… :roll:

mně by to třeba nestálo za to, čachrovat kvůli dvěma hodinám se spánkovým rytmem mladšího dítěte. Ano, jsem pohodlná, nechala bych toho staršího ve školce si po obědě odpočinout a pak bych ho vyzvedla s vyspaným mladším dítětem. A spokojeni bychom byli všichni tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.1.16 21:45
@neumisa píše:
mně by to třeba nestálo za to, čachrovat kvůli dvěma hodinám se spánkovým rytmem mladšího dítěte. Ano, jsem pohodlná, nechala bych toho staršího ve školce si po obědě odpočinout a pak bych ho vyzvedla s vyspaným mladším dítětem. A spokojeni bychom byli všichni tři.

Však ano. Jedině snad, pokud tam to dítě opravdu nehysterčí, že tam spát nebude a nebude.

Mohli by nám to ti dva osvětlit, když už byli oba zapojeni do diskuze. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.1.16 21:46
@fashion_victim83 píše:
@WaIl to ma nekdo jako dite přesne jako hodinky? me mala od roku pred den skoro nespí-max 20-30min a opravdu jednou pred obědem, jindy ve čtyři. nekdo by mohl namítnout, ze ma mit režim a spat po obědě v postýlce, jenže ona nema ani tu postylku, spi s nama…

Naše děti taky nemají postýlky, a spěj s náma v posteli. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26250
12.1.16 21:46

@WaIl

jo, taky by mě zajímalo, k čemu došli. Snad se aspoň jeden z nich pochlapí a dá nám vědět. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí