Manžel nesouhlasí...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
12.1.16 19:08
@VitaminC píše:
Nebo by me rodicak na ctyri roky a zivil by ji muz.

Tohle rčení ze srdce nesnáším. Jak živil? Je to snad i jeho dítě a ona o něj musí pečovat a proto nechodí do práce. Když je to někomu zatěžko, tak ať zůstane doma s děckem, navaří, vypere, uklidí a žena bude chodit do práce. Chlapi na mateřské taky jsou a v životě jsem neslyšela, že by ta ženská říkala, že toho chlapa musí živit. Každý má dělat pro rodinu co dokáže a kecy o tom, že někdo někoho živí jsou úplně zbytečné. Jiná situace by byla, kdyby ta žena nechtěla pracovat, doma nic nedělala a jen pánovi zdobila byt, no tak to by ji živil a v podstatě si ji vydržoval. Ale pokud se doma stará o společné děti, tak prostě vydělává ten, kdo může a má k tomu podmínky. Jednou je to jeden a zas třeba pak někdy ten druhý. Nikdo nevíme, koho kdy vyhodí z práce, zlomí si nohu, nebo hodně onemocní. Od toho je rodina a ne aby si tam vyčítali, kdo koho živí.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
12.1.16 19:09

@mamule42 když jsem z dětí unavená není to pouze můj problém. Je to problém i pro ty děti a pro toho chlapa.
Předpokládám, že chce mít funkční manželku, nikoli strhanou ženskou. Navíc jsou ty děti i jeho.
Fakt nechápu, proč je nutné se udrit jen protože pán tvorstva to tak chce.
Trochu empatie.

• Citovat
  • Upravit
13073
12.1.16 19:09
@Lejaa píše:
Máš zkreslené představy.. Já jsem zas názoru, že dítě je spokojenější s dětmi v kolektivu, když si hrají, než doma s jedním člověkem-matkou.

zkreslené představy kvůli tomu, že se neshodují s tvojí představou?
Moje dítě není doma zavřené se mnou. My žijeme mezi lidmi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
12.1.16 19:13
@tamata píše:
zkreslené představy kvůli tomu, že se neshodují s tvojí představou?
Moje dítě není doma zavřené se mnou. My žijeme mezi lidmi :palec:

I dětmi?

• Citovat
  • Upravit
32920
12.1.16 19:19
@VitaminC píše:
@andelka83 Jo, s vyzvedavanim nekym tretim po obede souhlasim.

no a o to právě jde. Nejde to udělat tak..já chci nové auto - já ne. Dobře, tak nebude. Ale proč ne, a za jakých okolností bys souhlasil/a? Já nechci aby spal - Dobře, nebude. Ne, ale co můžeme udělat pro to, aby spát nemusel, aby to šlo vyřešit jinak?
Mnoho lidí má někoho na vyzvedávání, „náhradní“ babička je super, např.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
12.1.16 19:23
@Mango_Lassi píše:
@mamule42 když jsem z dětí unavená není to pouze můj problém. Je to problém i pro ty děti a pro toho chlapa.
Předpokládám, že chce mít funkční manželku, nikoli strhanou ženskou. Navíc jsou ty děti i jeho.
Fakt nechápu, proč je nutné se udrit jen protože pán tvorstva to tak chce.
Trochu empatie.

já hlavně nesnáším poukazování na jiné..že oni to zvládají (matka, sousedka..), tak jejich žena musí taky. Jakoby neměla nárok na vlastní prožívání, individualitu. Ostatní to zvládají, a ještě s přehledem a úsměvem a bez keců, tak ona musí taky. Nejvíc to říkají ti, co si to ani nikdy nezkusili.
To samý práce..většinou je to tak, že žena je doma v prvním období, otec jde na RD až potom, když je dítě větší. Obvykle žena nemá dojem, že chlapa živí a on se fláká, protože si to doma zkusila sama. Chlap, který tohle je schopný říct, vidí děti tak akorát v postýlce, nebo jeden den kdy má za zády někoho dalšího a není na dítě/děti sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
12.1.16 19:26

@Eidamek-otec
Tak trochu celou kauzu vidím jako zástupný problém, vaše největší potíž bude spíš jinde. Ale opravdu nemá cenu argumentovat výplatou ani se vzájemně obviňovat z neschopnosti v péči o děti, snažte se hledat kompromis. Například dítě ve školce přece nemusí fungovat v režimu vždycky spí/nikdy nespí, tak se dohodněte, že tam bude spát jen dva nebo tři dny v týdnu, třeba.
Obecně z vás obou mám pocit, že v konfliktu tíhnete k extrémům (já vydělávám, takže rozhoduju vs. já se starám, takže rozhoduju), což je podle mě cesta do pekel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.1.16 19:29

Tak já mám možnost to posoudit z obou dvou stran. Byla jsem doma s dítětem/dětmi, i v pozici živitele, kdy je tatínek s dítětem/dětmi doma.
Protože oba známe rub i líc obou „funkcí“, ani jednoho z nás nenapadlo kecat druhému do toho, jak si to má doma zařídit. Ten, co chodí do práce samozřejmě přispěje názorem, radou, zkušeností, věci typu strava, školka, očkování, kroužky konzultujeme, ale ohledně dětí „velí“ ten, kdo je s nimi aktuálně doma, protože on zná nejvíc jejich aktuální (ano, aktuální, protože se to taky dost mění) potřeby, co se týče režimu, vyžadování pozornosti, problematických situací. Navíc každý z nás jako rodičů má nějaký vlastní styl, priority a jen kopírovat toho druhého, co se týče péče o děti a domácnost, bylo spíš kontraproduktivní.

Takže prostě argument typu žena je doma, má se věnovat dětem, když já vydělávám, žádné „odkládání“ do školky nebo žádné spaní ve školce, ale zároveň žádný nárok na to zařídit si vyzvedávání po O, aby nebyla ve stresu z rozhození režimu mladšího dítěte, protože máma taky nikoho neměla a zvládla to, by ani u mně, ani u mého manžela na úrodnou půdu tedy nepadl.

Příspěvek upraven 12.01.16 v 19:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
12.1.16 19:33
@Kobliha51 píše:
I dětmi?

ne, děti se v našem okolí vyskytovat nesmí a moje děti mají zákaz se s nimi stýkat. To je co za otázku?

Já staršího ve školce mám, ale i kdyby tam nebyl, tak není mimo kolektiv. Chodí do kroužků se školákama, chodíme na hřiště mezi ostatní děti a pak má okruh svojich nejlepších kamarádů se kterými se pravidelně stýká.
Znám i rodiče, kteří učí své děti doma a nechápu, kde se bere ta představa, že pokud dítě nechodí do školky (školy), tak to automaticky znamená, že sedí doma s mámou na gauči. Jiné možnosti totiž asi nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
@andelka83 píše:
já hlavně nesnáším poukazování na jiné..že oni to zvládají (matka, sousedka..), tak jejich žena musí taky. Jakoby neměla nárok na vlastní prožívání, individualitu. Ostatní to zvládají, a ještě s přehledem a úsměvem a bez keců, tak ona musí taky. Nejvíc to říkají ti, co si to ani nikdy nezkusili.

:mrgreen: Já tohle zažila na vlastní kůži. Manžel byl zezačátku velice razantně proti školce vůbec, protože on sám jako malý do školky chodit nechtěl. Tchyně to tehdy vyřešila tak, že si našla práci na noční směny - přes den se starala doma o synka, přes noc hákovala v práci. A když to tak mohla udělat ona, co se jako na takovém řešení nelíbí mně? 8o :lol:
No, nakonec jsme si to vysvětlill a dcera odchodila celé tři roky, ale byly to taky kolikrát veselé diskuze.

Příspěvek upraven 12.01.16 v 19:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061

@Svistice, „vidělávám“ se píše s „ypsilon“.
Omlouvám se za nevyžádané upozornění - téměř nikdy je nedávám - ale protože jinak se pod Tvůj příspěvek se vším všudy podepisuji, dovoluji si výjimku.
:kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
12.1.16 19:35
@Bersaba píše: :mrgreen: Já tohle zažila na vlastní kůži. Manžel byl zezačátku velice razantně proi školce vůbec, protože on sám jako malý do školky chodit nechtěl. Tchyně to tehdy vyřešila tak, že si našla práci na noční směny - přes den se starala doma o synka, přes noc hákovala v práci. A když to tak mohla udělat ona, co se jako na takovém řešení nelíbí mně? 8o :lol:
No, nakonec jsme si to vysvětlill a dcera odchodila celé tři roky, ale byly to taky kolikrát veselé diskuze.

tak hlavně že si to nechal vysvělit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
12.1.16 19:38
@andelka83 píše:
tak hlavně že si to nechal vysvělit. :palec:

Ano, nakonec ustoupil. Ale ne, že bych ho docela přesvědčila.
Teď už od září diskutujeme podobně na téma družina. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
12.1.16 19:46

@Bersaba taky nerad chodil do družiny?
Družiny jsou náhodou fajn, dobrá pomoc, a jsou tam kroužky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
12.1.16 19:49
@WaIl píše:
A manžel je podle 90% zdejších diskutujících nesveprávný? Nebo má jako druhý rodič nějaká omezená práva? 8o Snad se může taky vyjádřit. Jak je vidět, v práci tráví 12h denně, to není zrovna málo.
To všechny jednáte doma stylem „drž pusu, nebo si ho vyzvedni sám“??? :roll:

To, že mimino doma spí opravdu není vážný argument, proč tam to starší musí spát. :nevim: Buď bych si upravila denní režim, a vyšla manželovi vstříc, nebo bych se o to aspoň pokusila. Ale to né jen kvůli manželovi, ale kvůli staršímu prckovi, proč byl měl být celé dny odstrčený ve školce.

Jak ti pak večer usíná, když spí přes den ve školce? (Náš nespí od 2 let, kdyby spal, usne až po 22h.)

No prosím tě, jsi na emiminu, otec je dobrej jen na peníze. Chraň bůh, že něco řekne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí