Manžel nesouhlasí...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9658
12.1.16 18:36
@andelka83 píše:
Když dělá 12 hodin denně, tak s dětmi v podstatě přes den vůbec není. Tudíž je to jen na ženě, a je to její sféra, tudíž větší rozhodovací pravomoc by měla patřit jí. Je to doba, kdy se stará ona (jedno dítě a dvě fakt nejsou totéž), je v její kompetenci. Chlap může tak mít poradní hlas, dát názor do placu, ale on s nima přes den doma není a nebude.

Kruci jakej poradní hlas? Názor Otce dítěte snad ma mit stejnou váhu jako ten matčin ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794

@Kobliha51 Presne, hodi se to zakladatelce…ze se to min libi decku s tatinkovi, to je podradne, ze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32922
@Gingerka píše:
8o 8o To jako fakt? Takže chlap táhne finančně celou rodinu, snaží se, aby si rodina žila nad poměry a může mít poradní hlas? :mrgreen:

jo, v té sféře, v které se neagažuje. Mám snad já kecat do toho, jaké pořídíme auto, když o nich nic nevím a nemám ani řidičák? On s nima doma není, nebude, je to na ní jak jí to vyhovuje, jak to potřebuje, on jí nepomůže. Tady fakt na penězích nezáleží. Zda finančně zabezpečuje a v jaké cifře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32922
12.1.16 18:37
@Pam12 píše:
Kruci jakej poradní hlas? Názor Otce dítěte snad ma mit stejnou váhu jako ten matčin ne???

poradní, protože on s nima přes den není. Ona to může uznat, ok. ale nemusí, a může žádat o empatii a pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
12.1.16 18:37
@neumisa píše:
@Eidamek-otectak se domluv - slušně vyděláváš, tak zaplať chůvu, která to dítě dovede po obědě domů.

Jenze manzel chuvu nechce, pry jeho mama mela taky dve deti a zadnou chuvu. A syn je ve skolce rad, poprve pred spanim brecel, ale kdyz jsem ho vyzvedla, tak si tam jeste svacil a ja cekala v satne. Takze v pohode. Jde o zvyk, do ted nespal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32922
12.1.16 18:39
@VitaminC píše:
Aha, takze kdyz je to on, kdo vydelava, tak je na nem rozhodovani o penezich? S manzelka ma jen poradni hlas?

záleží o jakou sféru by se jednalo. Pokud o něco v čem se angažuje on, a s financemi potíže nemají, tak ano, proč ne. Jako s tím autem. ať si koupí co chce, když na to máme, já to řídit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
@andelka83 píše:
jo, v té sféře, v které se neagažuje. Mám snad já kecat do toho, jaké pořídíme auto, když o nich nic nevím a nemám ani řidičák? On s nima doma není, nebude, je to na ní jak jí to vyhovuje, jak to potřebuje, on jí nepomůže. Tady fakt na penězích nezáleží. Zda finančně zabezpečuje a v jaké cifře.

A víš co? Ja do toho manželovi taky kecam a on me připomínky bere. A proč? Protože jsme partneri ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
@eidamek píše:
Jenze manzel chuvu nechce, pry jeho mama mela taky dve deti a zadnou chuvu. A syn je ve skolce rad, poprve pred spanim brecel, ale kdyz jsem ho vyzvedla, tak si tam jeste svacil a ja cekala v satne. Takze v pohode. Jde o zvyk, do ted nespal.

A tobe to fakt neni lito tam nechavat takoveho prvka pul dne, kdyz jsi doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
12.1.16 18:40
@VitaminC píše:
Aha, takze kdyz je to on, kdo vydelava, tak je na nem rozhodovani o penezich? S manzelka ma jen poradni hlas?

Ano, tak by to mělo být. Manželka chce nový koberec, poradí se s manželem. Manžel chce nové auto, poradí se s manželkou. Každý řekne své pro a proti a poradí se navzájem. Žena to chce mít doma hezké a chlapovi je to v podstatě jedno, tak rozhodne ona. Ženě je zas jedno, jaké budou technické parametry vozidla, tak rozhodne on. Oba mají poradní hlas. Když je žena celý den s dětmi doma a ačkoliv to manželovi není jedno, protože si nepřeje, aby si žena doma nějak ulevovala od povinností, tak má pán sice poradní hlas, ale rozhodne žena, protože ona je s těmi dětmi doma. Tak vidíš, že se shodneme. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
6794
12.1.16 18:41
@andelka83 píše:
záleží o jakou sféru by se jednalo. Pokud o něco v čem se angažuje on, a s financemi potíže nemají, tak ano, proč ne. Jako s tím autem. ať si koupí co chce, když na to máme, já to řídit nebudu.

Jak o jakou sferu? O vsechny sfery tykajici se penez! Nevydelavas, nerozhodujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32922
12.1.16 18:42
@eidamek píše:

jasně, matka byla hrdinka, takže ty musíš být taky. Chápe, že jde o dvě různé ženy? Dvě různé děti?
U nás třeba po měsíci kdy nebyli ve školce (nemoc) je taky problém se spaním. Druhý den o ničem neví. Malej když nastupoval ve 3,5 do školky, úplně v pohodě, hned druhý den na svou žádost spal. Po 3 týdnech byl týden doma, a při opětovném nástupu brečel a nechtěl mě pustit. Trvalo to dva dny, pak už v pohodě. Do školky chodí dodnes rád a bez problémů tam spí (i když radši by šel po o domů, někdy přemlouvá..a pak když přijdu odpo, tak musím ještě čekat, než si dohraje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
@eidamek píše:

to je ku.va argument. Moje matka taky nikoho nemela na pomoc a prave proto ted mi pomaha uplne kazdy vikend. Protoze vi, co to obnasi a jak je to tezke.
A na rovinu, kdybych tohle nemela, chuvu bych si zaplatila okamzite.
nemas nejake uspory, ze by sis ji zaplatila sama?

• Citovat
  • Upravit
5933

@VitaminC Konečně někdo, kdo má stejný názor jako já, proč nemůže být dítě doma, když má malé miminko.Pak nemají být školky přeplněný dětmi, který do školky nemusí, a matka která potřebuje dítě dát kvůli zaměstnání místo nesežene. Asi jsem výjimka, ale já děti nikdy do školky nedávala, dávám pouze na poslední rok, aby si zvykli na školu. Nemám pocit že by je to nějak poznamenalo, ve škole se normálně zapojili.Pro ty co budou komentovat že manžel vydělává desetitisíce, když děti nedávám do školky, ale není tomu tak.Ted budu do školky dávat dcerku do předškolní třídy a tu které budou 4 roky mi nevezmou, protože už je plná dětí, který do školky nemusí, dokonce mi bylo řečeno, že bych se musela domluvit s maminkami, které mají miminko, jestli by si některá nenechala dítě doma.Asi jsem si naivně myslela, že když bych chtěla nastoupit do práce, že mi dítě vezmou.Je zvláštní že každá se zastává ženské, aby náhodou nemusela se starat o 2 děti. Tak je nemá mít, když to nezvládne. I když nerada dávám za pravdu chlapovi, tentokrát má pravdu. Není sice jednoduché zvládat domácí povinnosti, kolikrát jsem taky hodně unavená, ale je to můj problém, já se musím postarat, když jsem se rozhodla mít děti, ne je narvat do školky sotva odrostou z plínek. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
12.1.16 18:43

@Kobliha51 A manzel rekne, ze koberec neni potreba a ty se postav treba na hlavu, protoze tys ty penize nevydelala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
12.1.16 18:43
@andelka83 píše:
jo, v té sféře, v které se neagažuje. Mám snad já kecat do toho, jaké pořídíme auto, když o nich nic nevím a nemám ani řidičák? On s nima doma není, nebude, je to na ní jak jí to vyhovuje, jak to potřebuje, on jí nepomůže. Tady fakt na penězích nezáleží. Zda finančně zabezpečuje a v jaké cifře.

Prosím tě, srovnáváš nesrovnatelné. :zed: On s nima sice doma není, ale neválí si někde šunky, pracuje, aby rodina žila spokojeně. Starost o děti je nyní „PRÁCE“ manželky. Předpokládám, že manželka není nemocná, aby nemohla zvládnout dvě malé děti a handrkovat se tu o dvě hodiny denně, mi přijde úplně zbytečný. Starší dítě ve školce nechce spát, pláče, tak proč ho vystavovat stresu? Chápu, že někdy je to nezbytné, třeba když mamina pracuje, protože potřebuje každou korunu, ale tohle není ten případ. Tady se řeší úplná banalita. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí