Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@VitaminC píše:
Jak o jakou sferu? O vsechny sfery tykajici se penez! Nevydelavas, nerozhodujes.
Trochu to bereš do extrému ne? Nejde to takhel paušalizovat, každá sféra by se měla brát individuálně, ne každá má stejnou důležitost, na některé se podílí oba, na jiné jeden..Ale nechápu, proč by se měla žena strhat a nemohla si ulehčit, přičemž dítku školka obvykle taky prospívá, jen proto, že chlap řekl, že dítě spát ve školce nebude. Člověk nemůže mít právo veta v oblasti, která se ho netýká.
@VitaminC píše:
@Kobliha51 A manzel rekne, ze koberec neni potreba a ty se postav treba na hlavu, protoze tys ty penize nevydelala
Ano, to přesně dělá manžel zakladatelky. Jedná z pozice finanční síly a tak to nemá být. To do dobrého vztahu nepatří.
Tahle diskuze me fakt vytocila, jsem si myslela, ze tihle sovinisti uz davno vymreli. JSem uplne nas.rana.
@VitaminC píše:
A tobe to fakt neni lito tam nechavat takoveho prvka pul dne, kdyz jsi doma?
A mladšího dítěte jí nebude líto?
Jak jsem psala - taky jsme zažili období, že starší musela být ve školce přes spaní. Jít pro ni po obědě znamenalo rozhodit mladšího na celé odpoledne - byl velmi režimové dítě, potřeboval v určitou hodinu usnout a když se tak nestalo, nebylo ten den už pomoci, šel ze vzteku do pláče, z pláče do vzteku až do večera.
Naštěstí starší byla z těch, kterým to nevadilo, do školky šla natěšeně už ve 2,5 letech a nezažili jsme s ní jeden jediný pláč - o to to bylo jednodušší - ale i kdyby si musela chvíli zvykat, bývalo by se nedalo nic dělat. Buď bude školka takto - nebo nebude vůbec.
Když jsou děti dvě, nelze se pokaždé řídit jen potřebami jednoho.
@andelka83 píše:
Trochu to bereš do extrému ne? Nejde to takhel paušalizovat, každá sféra by se měla brát individuálně, ne každá má stejnou důležitost, na některé se podílí oba, na jiné jeden..Ale nechápu, proč by se měla žena strhat a nemohla si ulehčit, přičemž dítku školka obvykle taky prospívá, jen proto, že chlap řekl, že dítě spát ve školce nebude. Člověk nemůže mít právo veta v oblasti, která se ho netýká.
A jeho se jeho vlastní dite netýká? No, alespoň chapu, proč jsou některý ženský tam kde jsou…
@Kobliha51 ja teda cetla i to, ze se tam malemu nelibi a place a to se nelibi tatovi. A klidne reknu rovnou, ze mi to taky zavani pohodlnosti.
@Kobliha51 píše:
Ano, tak by to mělo být. Manželka chce nový koberec, poradí se s manželem. Manžel chce nové auto, poradí se s manželkou. Každý řekne své pro a proti a poradí se navzájem. Žena to chce mít doma hezké a chlapovi je to v podstatě jedno, tak rozhodne ona. Ženě je zas jedno, jaké budou technické parametry vozidla, tak rozhodne on. Oba mají poradní hlas. Když je žena celý den s dětmi doma a ačkoliv to manželovi není jedno, protože si nepřeje, aby si žena doma nějak ulevovala od povinností, tak má pán sice poradní hlas, ale rozhodne žena, protože ona je s těmi dětmi doma. Tak vidíš, že se shodneme.
přesně tak jsem to myslela.
Chlapovi se třeba víc líbil kočárek jiný, trojkolka, zelený. Jenže kolikrát on byl s kočárkem venku, 3×? Vyslechla jsem si argumenty, postřehy, ale kočárek se koupil jaký jsem chtěla já. Já s ním budu jezdit 99% času.
@VitaminC píše:
Jak o jakou sferu? O vsechny sfery tykajici se penez! Nevydelavas, nerozhodujes.
No, máš to takhle zažitý. To mi je tě docela líto. Třeba se to někdy zlepší a nebudeš muset jen mlčet, když promluví ten, kdo vydělává. Ale je to hrozný. ![]()
@eidamek píše:
Jenze manzel chuvu nechce, pry jeho mama mela taky dve deti a zadnou chuvu. A syn je ve skolce rad, poprve pred spanim brecel, ale kdyz jsem ho vyzvedla, tak si tam jeste svacil a ja cekala v satne. Takze v pohode. Jde o zvyk, do ted nespal.
nejde o chůvu, jde jen na paní, která to ho vyzvedne a dovede domů.
@Mango_Lassi píše:
Trefa.
Sám to asi nedokáže.
To je presne, sam dve deti hlidat nezvladne, takze jezdi za mamou (uz 2×
. No dnes manzilek dorazi pred osmou, tak to vidim na super diskusi.
@Pam12 píše:
A jeho se jeho vlastní dite netýká? No, alespoň chapu, proč jsou některý ženský tam kde jsou…
týká, takže když má ty finance, může zaplatit studentku, chůvu, soukromou školku s jiným režimem..ale ne zakázat ženě, aby nechala dítě v době, kdy se o něj stará ona (on je v práci, děti jsou v tu dobu v její kompetenci) spát ve školce.
@eidamek píše:
To je presne, sam dve deti hlidat nezvladne, takze jezdi za mamou (uz 2×. No dnes manzilek dorazi pred osmou, tak to vidim na super diskusi.
jak běžné, bohužel. Sám nezvládne, ale ty si ulehčit nemůžeš. ![]()
@VitaminC píše:
@Kobliha51 ja teda cetla i to, ze se tam malemu nelibi a place a to se nelibi tatovi. A klidne reknu rovnou, ze mi to taky zavani pohodlnosti.
No a co? Tím se právě lišíme od opic, že máme mozek k tomu, abychom si práci ulehčili. Dřít se jako blázen, když to není potřeba, to není nic k ocenění, to je blbost.
Děcku se to taky líbí. Dětem se líbí být mezi dětmi. Alespoň pak nestojí v koutě jak tydýt a umí na děti reagovat. Tatínkovi se to nelíbí z úplně jiných důvodů, než je soucit s bobánkem. Nečetla jsi to? Že si maminka ulevuje, řádně se nestará a nedej bože si odfrkne. Ta by teda zasloužila.