Manžel nesouhlasí...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12933
12.1.16 17:47

@fashion_victim83 V ideálním světě by se to dítě učilo při hře s vrstevníky mimo instituce, protože by se lidé mezi sebou více vídali a stýkali.
Ale v ideálním světě nežijeme, takže existují školky, aby rodič mohl chodit do práce a vydělávat peníze, aby mohl čerpat ze systému.
Pokud je ale matka doma, není problém kontakt s vrstevníky zajistit jinak než školkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
12.1.16 17:48
@fashion_victim83 píše:
@jdukolem moje řec, gingerka ten rozdil nevidí :roll:

Já ten rozdíl samozřejmě vidím, ale přijde mi nepodstatné řešit, jestli je u toho babička nebo ne. Téma znělo, jestli dávat starší dítě do školky a nechávat ho tam spát, i když to špatně snáší a brečí. Konec konců, to si musí stejně vyřešit rodiče, já napsala jen svůj názor a vlastní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.16 17:51
@Mango_Lassi píše: :* :* :*
Moc pěkně řečenoPříspěvek upraven 12.01.16 v 17:36

Je mi vás líto - já jsem jen psal, že o penězích taky nerozhoduju sam, když chodím do prace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.1.16 17:53
@Anonymní píše:
Já bych se rada k tématu přidala a znala názor (myšlení) muze. Jsem na mateřské šest mesicu, mám na starost miminko, celou domácnost (dum, jehož úklid zabere několik hodin) dva velké psy ( kteří jsou doma, takže úklid je neustálý), nákupy, vaření, žehlení, veškeré zrizovani, začínající podnikani. Můj muž také domů nosí hodně vysokou výplatu a jednou za čas mi připomene, že on je ten vydelajici a já sem ta na „dovolené“ takže nechápe jak si mužů stěžovat na občasnou únavu. Nechapu jeho myšlení, přes vánoce mi se vsim pomáhal a po dvou dnech padal na hubu… Ale včera začal zase, že mám na starost jen dítě, tak co jsem nervozni a unavena…pánové proč si myslíte, že je to doma procházka růžovou zahradou?

A je takovy problem najmout si pani na uklid? :nevim: zvlast kdyz pises, ze uklid domu zabere nekolik hodin. Mate zahradu? Pokud ano nechapu proc mit dve telata, delajici bordel, doma…

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
12.1.16 17:55
@Eidamek-otec píše:
Je mi vás líto - já jsem jen psal, že o penězích taky nerozhoduju sam, když chodím do prace

Netuším, koho je ti líto.
Partner bude na rodičovské za půl roku. Počítáme s chůvou. Mám svého partnera ráda a můžeme si chůvu dovolit. Nepotřebuju, aby se mi doma zbláznil.

• Citovat
  • Upravit
12.1.16 17:58
@Mango_Lassi píše:
Netuším, koho je ti líto.
Partner bude na rodičovské za půl roku. Počítáme s chůvou. Mám svého partnera ráda a můžeme si chůvu dovolit. Nepotřebuju, aby se mi doma zbláznil.

Když někoho nazýváte egomaniakem jen z pár vět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
12.1.16 18:00
@Eidamek-otec píše:

Já to sice nebyla, ale s názorem uživatelky souhlasím
Peníze nejsou všechno

• Citovat
  • Upravit
33005
12.1.16 18:01
@Sany80s píše:
Nevidím důvod, proč by to dítě vůbec mělo chodit do školky, pokud to vysloveně není aktivita, na kterou se třese.
V konečném důsledku jsou školky jen instituce, které slouží pro odkládání dětí, aby byla matka více platná systému.

Tak ono záleží, jakou vybereš školku. S jeho platem, když už se tu s ním tasí, si můžou zaplatit soukromou s takovým přístupem, že takhle intenzivně se mu matka vzhledem k dalšímu potomkovi doma nikdy nebude schopná věnovat.

A nebo jak tu padlo, zaplatit někoho na vodění, aby to nebouralo režim.

Já třeba kluka chtěla dávat taky jen na dopoledne, jenže když jsem tam pro něj na dvanáctou musela, tak to znamenalo horko těžko na to napasovat oběd pro mladší (která o jídlo moc zájem nejeví, takže kolikrát akce na 30 minut, aby snědla alespoń něco a pak jako bonus dokojit, aby neřvala hlady), na svůj oběd jsem mohla rovnou zapomenout. Navíc starší buď usnul v autě, nebo nespal naopak vůbec (a odpoledne pak stojí za to)
Organizačně i režimově je tedy jednodužší, když se všichni v klidu najíme, on se ve školce vyspí, dá sváču a jde domů.

Můj chlap naštěstí ví, co to být doma s dětmi obnáší, takže jsme v tom zajedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.1.16 18:03
@Eidamek-otec píše:

ale tak zmiňovat vydělávání šestimístné částky jako argument je trošilililininku egomaniacké… majinko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
12.1.16 18:03
@eidamek píše:
Ahoj, manžel nesouhlasí, abych syna 3,5 roku nechávala ve školce spinkat a vyzvedávala ve 14.15. Máme roční druhé, které přes poledne spí a je pro mě problematické být ve školce ve 12.15. Prostě chci, aby tam starší spal a tvrdě jsem narazila u manžela. Prý ho tam odkládám…Nějaké rady?

poslala bych manžela někam.. I kdyby jsi syna dle jeho slov „odkládala“, tak jako no a? On má dobrodružství v podobě spánku ve školce a ty chvilku klidu navíc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33730
12.1.16 18:04

@fashion_victim83 ale no tak, tady slo pouze o spani syna ve skolce, zadny ze je zakladatelka silena z dvou deti :mrgreen: proc se diskuse vzdycky strhne jinym smerem to nechapu.
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
12.1.16 18:06
@Mango_Lassi píše:
Já to sice nebyla, ale s názorem uživatelky souhlasím
Peníze nejsou všechno

Asi tak. Souhlasím.

• Citovat
  • Upravit
49159
12.1.16 18:07
@Svistice píše:
Tak ono záleží, jakou vybereš školku. S jeho platem, když už se tu s ním tasí, si můžou zaplatit soukromou s takovým přístupem, že takhle intenzivně se mu matka vzhledem k dalšímu potomkovi doma nikdy nebude schopná věnovat.

A nebo jak tu padlo, zaplatit někoho na vodění, aby to nebouralo režim.

Já třeba kluka chtěla dávat taky jen na dopoledne, jenže když jsem tam pro něj na dvanáctou musela, tak to znamenalo horko těžko na to napasovat oběd pro mladší (která o jídlo moc zájem nejeví, takže kolikrát akce na 30 minut, aby snědla alespoń něco a pak jako bonus dokojit, aby neřvala hlady), na svůj oběd jsem mohla rovnou zapomenout. Navíc starší buď usnul v autě, nebo nespal naopak vůbec (a odpoledne pak stojí za to)
Organizačně i režimově je tedy jednodužší, když se všichni v klidu najíme, on se ve školce vyspí, dá sváču a jde domů.

Můj chlap naštěstí ví, co to být doma s dětmi obnáší, takže jsme v tom zajedno.

malej je ve státní školce, ale tolik programu bych mu doma zajistila jen s vyplazeným jazykem mají bezvadnou ředitelku akční učitelky a mají každý týden divadýlko nebo koncert, každý týden ekocentrum, výstavu výlet na farmu atd.. každý den ranní pohybovky - rozcvičky, pro předškoláky speciální program denně, pečou s nimi cukroví, dělají keramiku… prostě denně se něco děje… tolik nápadů bych já osobně měla sotva aby to bylo tak pestré tolik týdnů v roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
12.1.16 18:08

Přihlouplá telenovela :roll:

Nicméně k věci - starší dítě není zvyklé spát (a zřejmě ani odpočívat) po obědě. Ve školce spalo 2× a vztekalo se - celkem pochopitelně. Může se to zlepšit nebo taky nemusí. Objektivně neexistuje důvod nechávat ho tam, když je máma doma s mladším. Osobně naprosto chápu problémy, které vyzvedávání po obědě přináší - moje starší dítě také jedno období ve školce spát muselo, protože jsem to s mladším prostě nedokázala zařídit jinak. Ale to je věc názoru, konkrétní situace, spousty individuálních okolností.

Tady je ale daleko podstatnější problém, a to chování muže. Diskutovat s vlastní ženou způsobem „Ty ho tam odkládáš, jsi sobecká, myslíš na svoje pohodlí“ a blablabla… argumentovat faktem, že Ty vyděláváš šestimístnou sumu… to je hodně ubohé a nehodné chlapa - otce rodiny.

Milý Eidamku-otče, chováš se jako trouba. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
12.1.16 18:09
@tamata píše:
Mám stejný názor jako manžel. Dítě potřebuje kolektiv. Ale nechápu mámy, co tam dítě odloží na celý den, když jsou doma.
A to jsem ve stejné situaci jako ty. Malá mi také spí přes den a kluka vyzvedávám v 11:45. Takže to musím vymyslet tak, aby se malá vyspala a aby byl uvařený oběd. Ono až budeš chodit do práce, tak to jednodušší nebude.
A pokud někdo nemá čas na starší dítě, tak si neměl dělat to mladší. To je můj názor a je mi jasné, že se to spoustě lidem nemusí líbit.

Máš zkreslené představy.. Já jsem zas názoru, že dítě je spokojenější s dětmi v kolektivu, když si hrají, než doma s jedním člověkem-matkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí