Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@terinka4444 píše:
a co je na tomto pravým jménem popsáno? Vždyť to není pravda. Vy tady hájíte, že tří a půlleté dítě má být doma s mámou a batoletem a ze školky děláte odkladiště dětí, tak to přeci vůbec není. Školka je pro dítě, ne pro mámu.
Teri klid.. už jsem se tu včera pokoušela vysvětlit, že pokud je školka dobrá tak je to pro dítě přínos že takových akci denně jsou dítěti ku prospěchu - zbytečně… to nevysvětlíš
@LadyLada píše:
Někdy je docela dobré, když má dítě dva rodiče. Jako například v tomto případě. Zakladatelka hájí zájmy své a svého mladšího dítěte, otec hájí zájmy staršího dítěte. Nevidím na tom nic pobuřujícího. A že jí řekl co jí řekl a nehledal něžná slůvka, která by neurazila ji nebo některé zde diskutující? Někdy je třeba říct věci pravým jménem.
zájmy staršího? co se tomu staršímu děje úkorného kromě toho že si ve školce 2 hodiny odpočine? ![]()
@terinka4444 píše:
no tak to promiň, ale všechny roční děti spí po obědě dost dlouhou dobu, pokud už přejdou na jedno spaní, I ve školce všechny ty děti leží od 12 do 14. To tedy fakt nevím, co na tom je extrém. To je normální. Extrém je 20 minut v autosedačce.
všechny ne ![]()
moje první dalo po roce max půl hodiny a po roce a pul nespi vubec
…a druhé má k tomu nakročeno taky
ale jasný moc takových dětí neni
@catherine100 píše:
všechny ne
moje první dalo po roce max půl hodiny a po roce a pul nespi vubec…a druhé má k tomu nakročeno takyale jasný moc takových dětí neni
každé je jiné… starší nespal od roku a půl přes den vůbec - byl veselý vysmátý akční až do večera… mladší spí do ted po obědě 45 minut minimálně a to je mu už 6, když nejde spát, tak kolem šesté odpoledne už sotva tahá nohy a usíná ve stoje…
@LadyLada píše:
Někdy je docela dobré, když má dítě dva rodiče. Jako například v tomto případě. Zakladatelka hájí zájmy své a svého mladšího dítěte, otec hájí zájmy staršího dítěte. Nevidím na tom nic pobuřujícího. A že jí řekl co jí řekl a nehledal něžná slůvka, která by neurazila ji nebo některé zde diskutující? Někdy je třeba říct věci pravým jménem.
takže podle tebe staršímu matka vědomě škodí, nebo o jakém hájení zájmů to tady mluvíš?
Je snad samozřejmé, že na výchově se mají právo, spíš povinnost podílet oba rodiče. Ale aby ten, který zná denní rytmus rodiny jen z doslechu takhle kritizoval rozhodnutí manželky a ještě ji sprostě osočil, to je hodno vola těžkého kalibru, když už jsme u těch pravých jmen…
@eidamek píše:
To je presne, sam dve deti hlidat nezvladne, takze jezdi za mamou (uz 2×. No dnes manzilek dorazi pred osmou, tak to vidim na super diskusi.
Tveho muze bych nechala zazit simulaci dvou tehotenstvi vcetne vsech „bolistek“, porodni bolesti a vecne nevyspani z nocniho vstavani k detem a pak by mohl sofistikovane rozhodnout, jestli si potrebujes nebo nepotrebujes odpocinout.
Jestli je maly ve skolce spokojeny i na spani, tvrde bych si to prosazovala.
@jdukolem píše:
Teri klid.. už jsem se tu včera pokoušela vysvětlit, že pokud je školka dobrá tak je to pro dítě přínos že takových akci denně jsou dítěti ku prospěchu - zbytečně… to nevysvětlíš
naše malá chodí po obědě, a furtječí a držkuje, že tam chce spát, proč tam nemůže spát a bla bla bla, v kuse. Jenže u nás jsourozdílné platby za celodenní a polodenní docházku. Byla nahlášená na polodenní, prosila jsme, jestli by tamjednou nemohla zůstat po obědě ležet, že by si to zkusila, že si to moc neumí představit, tak to prý nejde, kdyby byla kontrola, byl by problém. A tak půl prosince řvala, že ta chce spát. Tak jsme ji v lednu nahlásila za 2× takovou platbu k celodenní docházce, aby tedy slečna mohla spát. Co myslíš, lehla si, vyposlechla pohádku, pak začala brečet, že chce domů. Přesně 2×. A to nikdy ve školce nebrečela, chodí od září, žádná zvykačka, žádná slzička, od prvního dne nadšeně, s jásotem a radostí, šla ve třech a osmi měsících. Takže co, takže mi můj manžel řekne, že ta tedy spát nebude a že já jsme v podstatě sobecká hydra, co odkládá nebohé dítě do ústavu ze své lenosti a pohodlnosti? A dle zdejších souhlasných reakcí má pravdu a ještě to řekl nezaobaleně pravdivě, tak co je na tom? A navíc zdejší nevidí důvod, proč to dítě má vůbec chodit do školky a nebýt s mámou doma, vždyť by to pro něj bylo lepší? A mladší ročák nespí po obědě déle, než 20minut v autosedačce, protože to by jinak byl extrém? Já jsem asi letadlo.
@catherine100 píše:
všechny ne
moje první dalo po roce max půl hodiny a po roce a pul nespi vubec…a druhé má k tomu nakročeno takyale jasný moc takových dětí neni
to je mi tě hrozně líto, ale co je extrém? Tvé nespavé děti nebo dítě, co běžně po obědě prostě 2-3 hodiny dá?
@MartinaIrena píše:
Tveho muze bych nechala zazit simulaci dvou tehotenstvi vcetne vsech „bolistek“, porodni bolesti a vecne nevyspani z nocniho vstavani k detem a pak by mohl sofistikovane rozhodnout, jestli si potrebujes nebo nepotrebujes odpocinout.
Jestli je maly ve skolce spokojeny i na spani, tvrde bych si to prosazovala.
on tenhle malý spal v té školce 2×, co jsme pochopila, školka mu nečiní problém, jen to spaní, zkusili to 2× a 2× před tím spaním plakal. A ona je okamžitě sobecká a líná a pohodlná se starat. Nevím ti, jestli by nebylo lepší s ní táhnout za jeden provaz, zkusit, jestli si ten malý třeba během 14 dnů nezvykne a když ne, pomoct manželce vyřešit její logistický problém, zvláště mám-li měsíčně šestimístné cifry ale doma se nevyskytuju.
@terinka4444 ![]()
Ona totiz casto spokojena matka = spokojeny dite
A z dvojiho spani se podle me neda moc usuzovat, jestli to zvladne nebo ne.
Příspěvek upraven 13.01.16 v 09:26
@terinka4444 píše:
on tenhle malý spal v té školce 2×, co jsme pochopila, školka mu nečiní problém, jen to spaní, zkusili to 2× a 2× před tím spaním plakal. A ona je okamžitě sobecká a líná a pohodlná se starat. Nevím ti, jestli by nebylo lepší s ní táhnout za jeden provaz, zkusit, jestli si ten malý třeba během 14 dnů nezvykne a když ne, pomoct manželce vyřešit její logistický problém, zvláště mám-li měsíčně šestimístné cifry ale doma se nevyskytuju.
mě na tom točí ten argument penězi… kdyby on řekl - malého je mi líto, že tam plakal mám pocit že se tam trápí tak, ok já to beru.. ale pán sem přišel s tím že : vydělávám šestimístnou sumu tak do toho budu mluvit… ááááá ![]()
@jdukolem píše:
mě na tom točí ten argument penězi… kdyby on řekl - malého je mi líto, že tam plakal mám pocit že se tam trápí tak, ok já to beru.. ale pán sem přišel s tím že : vydělávám šestimístnou sumu tak do toho budu mluvit… ááááá
tosi nemslím, že to myslel takhle, to on reagoval na to, že jsme mu psala, a bylo nás víc, ať v poledne místo oběda dojede pro dítě a doveze ho manželce domů. Na to napsal, že to nejde, že je v práci, 100km daleko a vydělává šestimístnou sumu, jako že nejde změnit práci. Takhle jsme to alespoň pochopila já, je pravda, že znám takové, co vydělají stotisíc měsíčně a myslí si, že jsou oni, pak dlouho nic, pak bůh, pak dlouho dlouho nic a pak někde zbytek. Tak snad to není tento muž a nemyslel to tak, že když vydělává, bude se poslouchat.
@terinka4444 píše:
tosi nemslím, že to myslel takhle, to on reagoval na to, že jsme mu psala, a bylo nás víc, ať v poledne místo oběda dojede pro dítě a doveze ho manželce domů. Na to napsal, že to nejde, že je v práci, 100km daleko a vydělává šestimístnou sumu, jako že nejde změnit práci. Takhle jsme to alespoň pochopila já, je pravda, že znám takové, co vydělají stotisíc měsíčně a myslí si, že jsou oni, pak dlouho nic, pak bůh, pak dlouho dlouho nic a pak někde zbytek. Tak snad to není tento muž a nemyslel to tak, že když vydělává, bude se poslouchat.
Teri.. já myslím tuhle větu co psal:
Vyzvedevat ho nemůžu, protože pracuju 100km daleko. Domů nosím sestimistnou sumu, kterou si nenechávám pro sebe, tak bych snad do toho mluvit taky mohl, ne? Do školky ho obden vodím ![]()