Manžel nesouhlasí...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
164
14.1.16 07:56
@Eidamek-otec píše:
Ale manželka chtěla, aby tam spal zatím jen 2 dny (aby si postupně zvykl), ne celý týden, takže je to 100% podle ní. Celý týden chce postupně přidat a já si prostě myslím, že to tak nutné není… Ale stejně to asi moc neovlivním, protože nejsem doma a většina jí radí, že se má zařídit po svém. Ale nejsem ten otec, co bude jen chodit do práce a co se týká režimu dětí, budu mlčet.

Takže asi nebude až tak sobecká, jak si jí řekl, když sama chce postupné zvykání. A Ty ji podpoříš tím, že od toho dáš ruce pryč…a až si zvykne(a on si zvykne, o tom jsem přesvědčená),tak ho do té školky vodit budeš? A budeš všem vykládat jak máte šikovného synka, že ve školce nepláče a jak máš doma šikovnou ženu, že ho to s Tvým laskavým dovolením naučila?

No, je myslím zbytečné už se na něco ptát, vy jste to vyřešili a tahle diskuze je tím pádem už pasé. Jsem ráda za Vás oba a hlavně za malého, protože on to vnímá, že se hádáte, a co je horší, že se hádáte kvůli němu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.1.16 08:01
@Eidamek-otec píše:
Ale manželka chtěla, aby tam spal zatím jen 2 dny (aby si postupně zvykl), ne celý týden, takže je to 100% podle ní. Celý týden chce postupně přidat a já si prostě myslím, že to tak nutné není… Ale stejně to asi moc neovlivním, protože nejsem doma a většina jí radí, že se má zařídit po svém. Ale nejsem ten otec, co bude jen chodit do práce a co se týká režimu dětí, budu mlčet.

tak je to super ne? Manželka je rozumná, nenarve tam dítě hned, ale dva dny, aby si zvyklo. Proč jsi jí tedy nenabídl, že najdeš a zaplatíš chůvu, která to dítě dovede domů? Manželce určitě nevadí mít ho doma, pro ni je prostě v poledne náročné skloubit potřeby obou dětí. Tak proč jí to nepomůžeš vyřešit tím, že jí toho kluka necháš vyzvednout a dovézt domů? Když nechceš jen tak někoho, jsou přeci profichůvy, profiagentury. Nějaký tisíc tě nerozhází a máte klid všichni. To bych chtěla bojovat doma s manželem, místo abych se dočkala pochopení a podpory. Můj manžel na rozdíl od tebe viděl sám, že není vmé moci skloubit ty potřeby obou dětí. Nebyl blbej, žil s náma, věděl, že mládě prostě musí spát, že není v mé moci udržet ho do půl jedné, než dojdeme ze školky…prostě to viděl sám, ani jsme mu to nemusela říkat, natož se s ním snad dohadovat, prostě přišel, že neví, jak bych to dělala, takže místo oběda sjel do školky a dceru mi přivezl. To ty nemůžeš, máš práci daleko, tak za sebe najdi a zaplať supl. Nechápu fakt co řešíš. A ještě to hážeš na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
14.1.16 08:16
@Terdul píše:
V tom pripade ja jsem uplne krkvaci matka. Od 10.mesice male pracuju a ona travi cas se svym tatinkem. Takova hyena jsem. Momentalne jsou zachumlani v perinach, spi a ja mrznu venku. Kazdopadne se neobetuju, tak si zimu zaslouzim :lol:.

:roll: To jsme se zasmáli, fakt že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
14.1.16 08:16

Ježíííš a co až bude dítě chodit do školy? Nebude smět do družiny a ani na tábory, aby nebylo odložené? Je to samodřejmě každého věc, ale spaní dětí ve školce je prostě jen prodloužení pobytu mezi dětmi, kamarády. Nevidim v tom nic šíleného. Obě moje děti spaly ve školce od mala a žádnou újmu to u nich nezpůsobilo. byly tam rádi a to pracuju na směny, takže i ve dnech mého volna zůstávali ve školce na spaní. samodřejmě byly dny, kdy jsem s dětmi někam šla nebo jela, tak se šlo po obědě. A musím říct, že díky tomu, že tam zůstávali, tak nikdy nebyl problém. Naopak děti, u kterých se odkládal pobyt spaní došlo pak k tomu, že po určité době, tam spát pak nechtěli, protože měli zajeté, že po obědě jdou domů.
Nemám pocit, že bych své děti odkládala, byly a jsou se mnou hodně, chodí se mnou do práce, jezdí se mnou na pracovní pobyty. Hlídací babičku nemáme, vše si zajištujeme sami, ale děti ve školce byly i na spaní.
Pokud to manželovi vadí, souhlasím s holkama, ať si ho tedy chodí vyzvedávat on. Ono rady jak a co by se mělo…,toho má kde kdo plnou pusu, ale zrealizovat to, to už je jiná věc. Pořídili jste si děti společně, tedy se můžete společně podílet na úkonech. Né že se ženská zblázní tím, jak určité věci zkloubit a chlap bude jen chodit a říkat, jak by si to on představoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abver
14.1.16 08:26

Nečetla jsem celou diskuzi, ale chci se otce zastat, myslí to se synem dobře. Já řešila opačný problém, manžel trval na spaní syna ve školce, protože mu přece nebudeme ulevovat a spí tam ostatní atd.atd., dalo mi moc práce ho přesvědčit, že když půjde po o. domů, budou spokojení všichni. Roční dceru uspím po příchodu ze školky a mám čas být jen se synem, pohrát si… A jsou to jediné chvíle za den s ním takto strávené.

• Citovat
  • Upravit
32918
14.1.16 08:27
@Eidamek-otec píše:

Vůbec jsi nepochopil co jsem tím myslela. Opravdu nevidis jak je tvůj pristup manipulativni a špatný? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abver
14.1.16 08:30

Ale musím říct, že syn tam spát nechce, kdyby chtěl, tak bych ho tam určitě s dětmi nechala…

• Citovat
  • Upravit
32918
14.1.16 08:31
@Ver-Ab píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale chci se otce zastat, myslí to se synem dobře. Já řešila opačný problém, manžel trval na spaní syna ve školce, protože mu přece nebudeme ulevovat a spí tam ostatní atd.atd., dalo mi moc práce ho přesvědčit, že když půjde po o. domů, budou spokojení všichni. Roční dceru uspím po příchodu ze školky a mám čas být jen se synem, pohrát si… A jsou to jediné chvíle za den s ním takto strávené.

Ano, t jsi byla s dětmi, takže je správné že jsi se zařídila podle sebe, jak sis myslela že to bude dobré pro vás tři. Jenže jiné ženě to nevyhovuje ( třeba ani mně, když jsem dala malého spát až po školce, bylo to o nervy a ne lepší), a o to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abver
14.1.16 08:50
@andelka83 píše:
Ano, t jsi byla s dětmi, takže je správné že jsi se zařídila podle sebe, jak sis myslela že to bude dobré pro vás tři. Jenže jiné ženě to nevyhovuje ( třeba ani mně, když jsem dala malého spát až po školce, bylo to o nervy a ne lepší), a o to jde.

Ale ano, pokud to skutečně u zaklad. nelze skloubit, manžel jistě rozumně uzná a nechá zakl., ať to zorganizuje po svém. U nás to bylo naopak a říct mi manžel to co zakladatelčin, řeknu si jakýho rozumnýho muže mám. Mám ho i tak, hlavně se s ním dá v klidu mluvit. I oni to musí probrat hlavně spolu…

• Citovat
  • Upravit
32918
14.1.16 08:58
@Ver-Ab píše:
Ale ano, pokud to skutečně u zaklad. nelze skloubit, manžel jistě rozumně uzná a nechá zakl., ať to zorganizuje po svém. U nás to bylo naopak a říct mi manžel to co zakladatelčin, řeknu si jakýho rozumnýho muže mám. Mám ho i tak, hlavně se s ním dá v klidu mluvit. I oni to musí probrat hlavně spolu…

On to jako že uznal, ale hned to shodil tím, že v ty dny ho nebude vodit. Tudíž to negoval a ještě v ní vyvolal pocit viny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abver
14.1.16 09:24
@andelka83 píše:
On to jako že uznal, ale hned to shodil tím, že v ty dny ho nebude vodit. Tudíž to negoval a ještě v ní vyvolal pocit viny.

Přečetla jsem velkou část diskuze a s manželem zakl. souhlasím, ale i proto, že neznám, že bych měla potíž syna vyzvednout. Chápu to s chůvou, žjí nechce, hlídání o sobotách super i s babičkou, taky si děti může užít. A pro něho taky není jistě lehké být celý den v práci, taky by chtěl o děti třeba víc pečovat, ale to by zakl. musela vydělávat to co on… Nevín no, ale když se chce všechno jde. A mě se malá budí, tak pádím

• Citovat
  • Upravit
32918
14.1.16 09:33

@Ver-Ab on by chtěl víc pečovat..tak by to taky mělo jít. Ale za určitých podmínek, musel by něco změnit, a to nechce nebo to nejde. U ní to samé. Rozdíl nevidím. A ano, někde je fajn nemuset pro dítě po o. Že ty to zrovna nemáš, super, ale jiní to tak mají. Nám se tím dodrbalo celé odpoledne. Naštěstí většinou když to bylo potřeba vyzvedavala babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abver
14.1.16 09:57

@andelka83 jasné je to, že my to tu nevyřešíme :think: mají spolu děti, měli by být rozumní a domluvit se tak, aby byli všichni spokojení. Třeba o babičce nevím jestli byla řeč, jestli tam chlapec nechce spát a babička by mohla pomoct, není to cizí osoba a třeba by sama byla s vnoučkem ráda a on s ní. U nás po o. potkávám hodně hodných babiček a spokojených dětiček. Snad nám napíší rozuzlení :think: jinak přeji vše dobré :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2204
14.1.16 10:25
@Eidamek-otec píše:
Už jsem sem nechtěl psát, ale přeci jenom se ještě vyjádřím, když na to někteří tak čekají :-)
  1. Manželka přežila, jak se někteří obávali :-) - nejsem žádný násilník, spíš jsem se s ní moc nebavil, neboť si myslím, že její podání nebylo zcela objektivní a bez citového zabarvení. Samozřejmě to každý píše subjektivně a částečně manipuluje s míněním ostatních.
  1. Chtěl bych uvést na pravou míru dvě informace, které jsem včera psal ve spěchu na mobilu a ke kterým už jsem se nemohl vyjádřit z důvodu limitu příspěvků:
  • byla moje chyba, že jsem uvedl částku (už bych to neudělal), ale nemyslel jsem, že ji lidé vytrhnou z kontextu - chtěl jsem ukázat, že syna po obědě vyzvednout nemůžu a že když nejsem 12 hodin doma, tak že to není kvůli tomu, že se flákám 8 hodin v práci a pak jsem ještě 4 hodiny v hospodě. Jsem rád, že aspoň někdo to pochopil. Doma nejednám z pozice výše výdělku, protože vím, že jsou stejně společné a to ani manželka nepsala.
  • to, že v sobotu jedu k babičce (s oběma syny) je samozřejmě i proto, že je chce babička vidět a že mi s nima pomůže. Přiznávám i, že strávit celý den sám s oběma by pro mě bylo dost náročné, protože ten režim prostě nemám zajetý. A kdybych nejel k babičce, tak si manželka doma tak neodpočne, neboť by prostě děti její interkaci tak jako tak vyžadovali.

tato diskuze má pro mě 2 zjištění:

1. z pár vět si člověk nemůže udělat věrohodný obrázek, proto to vede často až k extrémním názorům s citacemi vytrženými z kontextu. Jsem překvapen, kolik lidí je schopno takto zjednodušovat, ale asi je to normální.
  1. Z diskuze jsem si vyvodil, že jsou 2 typy matek - jedny by se rozkrájely, aby se mohly dětem co nejvíce věnovat a užít si maximálně jejich přítomnost dokud jsou malé. Druhá skupina to tak neprožívá a nehodlá se tolik obětovat jako první skupina (ať už si to zdůvodní argumenty jakkoliv).Takže akceptuju, že lidi jsou různí. Akorát někomu je bližší to či ono.

Závěr doma: Zatím to bude tak (jak chce manželka), že syn tam bude spát 2 dny v týdnu (později více), ale já ho tam v tyto 2 dny vodit nechci, protože mi prostě není příjemné ho vidět, jak je z toho frustrovaný. (školka je 1 km daleko)

Příspěvek upraven 14.01.16 v 06:49

Podle mě to je z tvé strany trošku zbytečný šprajc, takové to „alespoň něco“.
Já své děti miluji, rád se o ně starám, nemám problém s nimi být týden sám pod stanem, minimálně 2× v týdnu večer vařím, dělám úkoly, koupou, uspávám, vše v pohodě. To ale neznamená, že nejsem taky rád, když si je vezmou prarodiče na víkend a já si v klidu udělám co potřebuji, jedu na kolo atd. To z maximálním užíváním přeci nemá co dělat.
Vím z vlastní zkušenosti, co dělá rozhození spací rytmu dítěte. Mladší má 4 roky a pokud po obědě nespí, nebo spí málo, je to okolo 19 už peklíčko. Proto, i když nám to velmi komplikuje třeba při výletech a podobně, spaní po obědě dodržujeme. Pláče, nechce, vzteká se a je frustrovaný, ale jdu a lehnu si s ním, dokud neusne… Proto bych ten režim mimča ve vašem případě preferoval.
Jinak mi přijde naprosto správné, aby otec se zajímal, je to ku prospěchu věci, v tom s tebou souhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
15.1.16 08:18
@arinecka píše:
@neila Jo tak, paní chytrá vylezla :mrgreen: Na blbou otázku, blbá odpověď že? Nevím jestli sis všimla ale je to veřejná diskuse tak si dělej buubu tam kde to bude mít účinek ano? :mavam:

Ano, přesně tak :mavam:

@Eidamek-otec o tom, že bereš k babičce oba syny si ve svém prvním příspěvku nic nepsal… Manipuluješ snad taky? :jazyk: Nicméně přeji vám, abyste to v zájmu svých dětí vyřešili. Udělali jste s komára nepředstavitelného velblouda. Přitom jsem přesvědčená, že by stačilo se v klidu pobavit a zvážit argumenty pro a proti. Ale ne trvat jen na těch svých, stavět se na zadní a když není po mém, tak se stáhnout a trucovitě dát ruce pryč… to je takové… dětinské, když hledám slušné slovo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí