Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ne, je to jen z mojí strany.
Bylo by fér si o tom s ním promluvit. Dlouhodobě se to skrýt nedá a časem vás to zničí oba. Poradna, rozchod, volný vztah - možností je víc.
A pak je tu druhá věc, jestli si nedokážete představit, že večer odejde za jinou ženou, pak je ten problém asi někde jinde.
@jipo píše:
To je doslova trestuhodné takhle mrhat časem svým i manžela. Ty teď budeš trpět a jakmile to půjde, tak odejdeš. Ale to už budeš ty i manžel v jiné věkové kategorii a třeba teď by měl šanci najít lepší ženu. Ale ne, ta jeho ho bude blokovat a ještě se litovat, že tak musela živořit. Když pro tebe není vhodný, tak ho uvolni pro kterou vhodný bude. Nebuď sobecká, život není nekonečný.
Chápu tenhle úhel pohledu, ale pokud jsou oba schopní spolu fungovat, komunikovat, tak není lepší pro děti spolu setrvat? Myslím kvůli dětem, dokud nebudou větší.
@XYZ1234 píše:
Chápu tenhle úhel pohledu, ale pokud jsou oba schopní spolu fungovat, komunikovat, tak není lepší pro děti spolu setrvat? Myslím kvůli dětem, dokud nebudou větší.
Myslím si, že to není lepší. Když bude pořád na něco čekat - až budou děti větší, až udělají střední školu, až dokončí vysokou školu, až se ožení…, tak nakonec zjistí, že jí život protekl mezi prsty a co je horší, že na to nevinně doplatil i partner. Tátou a mámou zůstanou i tak, tak proč se sebeobětovat a škodit partnerovi.
@Martinanela píše:
Nemate pravdu, stalo se to, protoze on prave dluzil hodne mne. chyba je vzdy na obou stranach…
Ne, není vždy chyba na obou stranách. To jsou jen alibistický řeči. Často to bývá chyba pouze jednoho.
@jipo píše:
Myslím si, že to není lepší. Když bude pořád na něco čekat - až budou děti větší, až udělají střední školu, až dokončí vysokou školu, až se ožení…, tak nakonec zjistí, že jí život protekl mezi prsty a co je horší, že na to nevinně doplatil i partner. Tátou a mámou zůstanou i tak, tak proč se sebeobětovat a škodit partnerovi.
Z našeho ukecaného předměstí znám jeden příběh. Jí se před lety zapálila lýtka, měla pocit, že si nic neužila. Začala vyhledávat milence a domluvili se kvůli dětem na volném vztahu. Problém byl, že když se děti osamostatnily manžel se sebral a odešel.
Sice měla milence, ale manželův dlouhodobý vztah vůbec neviděla, a netuším proč ho brala jako samozřejmost.
A tak poučení pro anonymní, dobře si rozmyslet co vlastně chce, a spíš začít tou, tady nepopulární manželskou poradnou…
Děkuji vám všem za názory. Manžel nijak nestrádá, žijeme plnohodnotným manželským životem. To, co zde píši, se odehrává jen uvnitř mě. Prostě dětem nechci brát tátu a můj manžel je vzorný táta. Děti za moji špatnou volbu partnera nemohou.
@jipo píše:
A právě to sebeobětování kvůli dětem spousta lidí nedokáže a proto je tolik nešťastných dětí. Píšete, že tátou i mámou zůstanou, ale děti chtějí mít tátu i mámu doma. Nechtějí mít rozvedené rodiče.
@Darcakarca píše:
A právě to sebeobětování kvůli dětem spousta lidí nedokáže a proto je tolik nešťastných dětí. Píšete, že tátou i mámou zůstanou, ale děti chtějí mít tátu i mámu doma. Nechtějí mít rozvedené rodiče.
Ano, přesně s tímto souhlasím. V okolí vidím, jak to (ne)funguje u rozejitých rodičů a tohle pro své děti nechci, nakonec jsou třeba rodiče šťastní v jiných vztazích, ale děti šťastné nejsou. Děti jsou pro mě vším a pro ně žiju.
@Anonymní píše:
Děkuji vám všem za názory. Manžel nijak nestrádá, žijeme plnohodnotným manželským životem. To, co zde píši, se odehrává jen uvnitř mě. Prostě dětem nechci brát tátu a můj manžel je vzorný táta. Děti za moji špatnou volbu partnera nemohou.
Nezlobte se na mě, ale jste neuvěřitelně vedle.
„Plnohodnotný manželský život“, kdy Vy si několik let odskakuje za „zajíčkem“?
To si děláte legraci. Děláte z něj blázna. Buď jím opravdu je a zaslouží si to nebo jím není a už se třeba dávno zařídil po svém.
„Nestrádá“ Jak to myslíte? Že nestrádá, pokud žije několik let vedle ženy, která miluje jiného? Jestli si myslíte, že když se s ním pravidelně se sebezapřením vyspíte, že je vše v pořádku - to je neuvěřitelně naivní.
Nebo je to tak, že ho jen zneužíváte a nechcete na tom nic měnit?
Ty děti - to je jen výmluva! Ve skutečnosti si asi neumíte představit, kdyby on od Vás odešel za jinou ženou a začal žít skutečný plnohodnotný vztah.
Nebo třeba přistoupit na volný vztah a připustit, že zatímco Vy si užíváte s milence, jemu může být dobře s jinou ženou.
Váš přístup mi připomíná dnes už skoro bývalou před nějakými dvanácti lety.
Ten výraz ve tváři když jsem jí řekl, že už někoho mám, to se nedá zapomenout.
Bohužel, i když si to asi vůbec nepřipustíte, Váš problém není rozchod s milencem, ale vyřešení Vašeho stávajícího vztahu - ať už jakýmkoliv způsobem.
@Anonymní píše:
Nezlobte se na mě, ale jste neuvěřitelně vedle.
„Plnohodnotný manželský život“, kdy Vy si několik let odskakuje za „zajíčkem“?
To si děláte legraci. Děláte z něj blázna. Buď jím opravdu je a zaslouží si to nebo jím není a už se třeba dávno zařídil po svém.
„Nestrádá“ Jak to myslíte? Že nestrádá, pokud žije několik let vedle ženy, která miluje jiného? Jestli si myslíte, že když se s ním pravidelně se sebezapřením vyspíte, že je vše v pořádku - to je neuvěřitelně naivní.
Nebo je to tak, že ho jen zneužíváte a nechcete na tom nic měnit?
Ty děti - to je jen výmluva! Ve skutečnosti si asi neumíte představit, kdyby on od Vás odešel za jinou ženou a začal žít skutečný plnohodnotný vztah.
Nebo třeba přistoupit na volný vztah a připustit, že zatímco Vy si užíváte s milence, jemu může být dobře s jinou ženou.
Váš přístup mi připomíná dnes už skoro bývalou před nějakými dvanácti lety.
Bohužel, i když si to asi vůbec nepřipustíte, Váš problém není rozchod s milencem, ale vyřešení Vašeho stávajícího vztahu - ať už jakýmkoliv způsobem.
@Josef_t píše:
Nezlobte se na mě, ale jste neuvěřitelně vedle.„Plnohodnotný manželský život“, kdy Vy si několik let odskakuje za „zajíčkem“?
„Nestrádá“ Jak to myslíte? Že nestrádá, pokud žije několik let vedle ženy, která miluje jiného? Jestli si myslíte, že když se s ním pravidelně se sebezapřením vyspíte, že je vše v pořádku - to je neuvěřitelně naivní.Nebo je to tak, že ho jen zneužíváte a nechcete na tom nic měnit?
Nebo třeba přistoupit na volný vztah a připustit, že zatímco Vy si užíváte s milence, jemu může být dobře s jinou ženou.Váš přístup mi připomíná dnes už skoro bývalou před nějakými dvanácti lety.
Já nejsme zakladatelka, nikam si neodskakuju ![]()
Psala jsem jako druhý anonym o tom, že paní rozumím, že žije ve vztahu, ve kterém žije.
@Anonymní píše:
Já nejsme zakladatelka, nikam si neodskakuju
Psala jsem jako druhý anonym o tom, že paní rozumím, že žije ve vztahu, ve kterém žije.
Pak se z celého srdce omlouvám.
I když - stejně si myslím, že by jste to řešit měla, protože Vás to dřív nebo později doběhne. Ty děti jsou skutečně jen výmluva.
@Josef_t píše:
Pak se z celého srdce omlouvám.I když - stejně si myslím, že by jste to řešit měla, protože Vás to dřív nebo později doběhne. Ty děti jsou skutečně jen výmluva.
Asi to je tím, že to berete z mužského pohledu. Pro mě to není výmluva. Prostě jen dětem nechci rozbít rodinu. Netvrdím, že je to ideální řešení, ale připadá mi momentálně nejlepší pro všechny.
@Martinanela Já o chlapech mám jen to nejhorší mínění a neměj špatný svědomí protože tvůj manžel ti určitě taky vždy věrný nebyl
žádný chlap totiž věrný není takže bud v klidu a klidně v tom i pokračuj
hlavně se netrap