Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Silverine247 píše:
Já tomu rozumím, mě jde o to, co psala Marzanna - že když měl klíče od auta on, tak jak kdyby společné nebylo, teď má klíče ona a řeší se, že vzhledem k tomu, že je auto společné, tak je úplně jedno kdo má klíče. Prostě když dva dělají totéž, není to totéž.
Protože on může ty peníze vynaložit na svůj dům a ona když je vynaloží, tak to půjde zase do SJM na byt.
Při srovnání s autem on může jezdit nakupovat pro rodinu nebo vozit kamarády, kteří ho za to pozvou večer do hospody - vydělá na tom sám.
Ona může jezdit nakupovat nebo vozit kamarádky, které jí za to upečou dort - bude to jíst celá rodina.
Zpátky k penězům - ona navíc nemá možnost reálně prokázat, kolik šlo do toho jeho domu.
On má teď výpis z účtu a jednoznačný doklad (kdyby ty peníze mohla použít nějak relevantně pro sebe).
@reincarnate píše:
Protože on může ty peníze vynaložit na svůj dům a ona když je vynaloží, tak to půjde zase do SJM na byt.Při srovnání s autem on může jezdit nakupovat pro rodinu nebo vozit kamarády, kteří ho za to pozvou večer do hospody - vydělá na tom sám.
Zpátky k penězům - ona navíc nemá možnost reálně prokázat, kolik šlo do toho jeho domu.
Ona může jezdit nakupovat nebo vozit kamarádky, které jí za to upečou dort - bude to jíst celá rodina.
On má teď výpis z účtu a jednoznačný doklad (kdyby ty peníze mohla použít nějak relevantně pro sebe).
Jo, taky jí může tím autem srazit ze skály za úplňku a vytí kojotu… ![]()
Zatím všechno, co udělal, by nasvědčovalo, že je schopen všeho! ![]()
@Silverine247 píše:
Jo neznamená. 800 tisíc přesunout na její účet je uplně běžné.To by udělal každý, kdo by měl z principu problém, aby manželka měla něco svého. Stejný typ člověka jako co přijme 2 cizí děti za vlastní a když mu žena začne zahybat, tak s igelitkou vyklidi svůj barák. Dala bych si na něj pozor.
a přesunout 800 tisíc v sjm na učet, který spadá do sjm je jako o čem? došlo k nějaké změně? po právní stránce naprosto k žádné. Takže líbivé gesto navenek ale právně to nemá žádný efekt či důsledek. Něco jako 14 let slibovat a nic.
@Silverine247 píše:
Jo, taky jí může tím autem srazit ze skály za úplňku a vytí kojotu…
Zatím všechno, co udělal, by nasvědčovalo, že je schopen všeho!:
jj, všeho
teda, jen ne přepisu části baráku, protože to je úkol na desetiletí ![]()
@Keyllah píše:
a přesunout 800 tisíc v sjm na učet, který spadá do sjm je jako o čem? došlo k nějaké změně? po právní stránce naprosto k žádné. Takže líbivé gesto navenek ale právně to nemá žádný efekt či důsledek. Něco jako 14 let slibovat a nic.
Když je teda tak jedno, na jakém účtu ty peníze leží, tak proč bylo špatně, když byly na jeho? Viz tu zaznělo pár stránek zpět, že si nasyslil skoro mega. Nevím, přijde mi, že se tu dělá ze Zakladatele sycak, co jí chce odrbat a to mi vadí, protože kromě svého laxniho přístupu k přepsání půl baráku, jí neudělal nic, co by svědčilo o tom, že mu nemůže důvěřovat. Spíš naopak - pokud vycházíme z toho, že co napsal je pravda a nic nezamlcel. ![]()
@Keyllah píše:
jj, všehoteda, jen ne přepisu části baráku, protože to je úkol na desetiletí
Tak ona to byla lehká ironie ![]()
@Silverine247 píše:
Když je teda tak jedno, na jakém účtu ty peníze leží, tak proč bylo špatně, když byly na jeho? Viz tu zaznělo pár stránek zpět, že si nasyslil skoro mega. Nevím, přijde mi, že se tu dělá ze Zakladatele sycak, co jí chce odrbat a to mi vadí, protože kromě svého laxniho přístupu k přepsání půl baráku, jí neudělal nic, co by svědčilo o tom, že mu nemůže důvěřovat. Spíš naopak - pokud vycházíme z toho, že co napsal je pravda a nic nezamlcel.
To netuším, já o tom nic nepsala
to se budeš muset zeptat zakladatele, nebo jeho ženy
já z něj lepla nedělám, zcela narovinu jsem napsala, že pro mě by někdo, kdo jen 14 let slibuje a neplní, byl prostě nespolehlivej a ta důvěra už by tam taková nebyla. Protože něco „ne“/přepisovat 14 let, to už je fakticky záměr, to není o lenosti. Ok, nemám s tím problém, prostě ji to přepsat nemusí a ona na to právo nemá. Ale nebudu ho tady litovat, jakej je chudáček, že to prostě za těch 14 let určitě nešlo a on za to nemůže, to fakt nee ![]()
@Silverine247 píše:
Tak ona to byla lehká ironie
však jo
já už i jako lehkou ironií vnímám i to, že někdo opravdu chce udělat něco, co běžně trvá pár týdnů, a on to dělá 14 let, ale stále tvrdí, že jako opravdu „chce“. Tomu jako „opravdu“ věřím ![]()
@reincarnate píše:
Protože on může ty peníze vynaložit na svůj dům a ona když je vynaloží, tak to půjde zase do SJM na byt.Při srovnání s autem on může jezdit nakupovat pro rodinu nebo vozit kamarády, kteří ho za to pozvou večer do hospody - vydělá na tom sám.
Zpátky k penězům -ona navíc nemá možnost reálně prokázat, kolik šlo do toho jeho domu.On má teď výpis z účtu a jednoznačný doklad (kdyby ty peníze mohla použít nějak relevantně pro sebe).
To je přece v pořádku. Platí přece Presumce neviny ne? Nebo jako on to měl vybrat v hotovosti dát do obálky a předat jí to do ruky? Aby taky neměl doklad, kam ty peníze šli? Dostáváme se docela do šíleností.
@Keyllah píše:
To netuším, já o tom nic nepsalato se budeš muset zeptat zakladatele, nebo jeho ženy
já z něj lepla nedělám, zcela narovinu jsem napsala, že pro mě by někdo, kdo jen 14 let slibuje a neplní, byl prostě nespolehlivej a ta důvěra už by tam taková nebyla. Protože něco „ne“/přepisovat 14 let, to už je fakticky záměr, to není o lenosti. Ok, nemám s tím problém, prostě ji to přepsat nemusí a ona na to právo nemá. Ale nebudu ho tady litovat, jakej je chudáček, že to prostě za těch 14 let určitě nešlo a on za to nemůže, to fakt nee
Já ho taky nelituju, ale vnímám to spíš tak, že je lempl, ne podrazak. Ona je v podstatě podobný lempl, když to neřešila 15 let. A najednou už ani půlku baráku přepsat nechce, chce svůj vlastní byt. Trochu extrém, ale možná mi chybí fantazie, kam až může uražená ženská zajít. ![]()
@Keyllah píše:
To netuším, já o tom nic nepsalato se budeš muset zeptat zakladatele, nebo jeho ženy
já z něj lepla nedělám, zcela narovinu jsem napsala, že pro mě by někdo, kdo jen 14 let slibuje a neplní, byl prostě nespolehlivej a ta důvěra už by tam taková nebyla. Protože něco „ne“/přepisovat 14 let, to už je fakticky záměr, to není o lenosti. Ok, nemám s tím problém, prostě ji to přepsat nemusí a ona na to právo nemá. Ale nebudu ho tady litovat, jakej je chudáček, že to prostě za těch 14 let určitě nešlo a on za to nemůže, to fakt nee
Zakladatel přišel s tím, že to není záměr, že je to o jeho lenosti. Nauč se číst. Nemůžeš jen tak z libovůle předělat základní fakt příběhu. A pak se o tento změněný fakt v diskusi opírat.
@Silverine247 píše:
Jo neznamená. 800 tisíc přesunout na její účet je uplně běžné. To by udělal každý, kdo by měl z principu problém, aby manželka měla něco svého. Stejný typ člověka jako co přijme 2 cizí děti za vlastní a když mu žena začne zahybat, tak s igelitkou vyklidi svůj barák. Dala bych si na něj pozor.
Peníze, které jsou její, jo to je fakt gesto no
bože…
@Honza 12 píše:
Zakladatel přišel s tím, že to není záměr, že je to o jeho lenosti. Nauč se číst. Nemůžeš jen tak z libovůle předělat základní fakt příběhu. A pak se o tento změněný fakt v diskusi opírat.
darovani casti nemovitosti jednomu z manzelu zabere asi pul hodky casu ![]()
@Honza 12 píše:
No spíš ty vytáhni hlavu z písku. Tenhle alibismus je opravdu na facku.
Já tomu rozumím, mě jde o to, co psala Marzanna - že když měl klíče od auta on, tak jak kdyby společné nebylo, teď má klíče ona a řeší se, že vzhledem k tomu, že je auto společné, tak je úplně jedno kdo má klíče. Prostě když dva dělají totéž, není to totéž.