Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Určitě ji k této „akci“ něco dohnalo. Ano u mě to byla případná smrt/nehoda, kdy já jako partnerka nemám nic, jen proto, že není čas zajít něco sepsat. Není to na papíře, tak mi nepomůže, že chtěl… Věřím, že v dobrém vztahu, chce každý pro svého milovaného, aby byl šťastný, ale často může dojít právě k těmto prodlevám, které můžou milovanou osobu dostat do pořádných s. raček.
U jeho ženy, tam samozřejmě v případě jeho smrti zdědí 3/4 domu a pokud se společné dítě svého podílu zřekne v její prospěch, tak pak může nějakým způsobem zajistit všechny děti. Taky samozřejmě i ty první 2 mají otce a tím pádem budou dětit i po něm.
Tady spíše vidím strach z ukončení vztahu rozvodem, v tom případě bude začínat opravdu skoro na nule a pokud bude chtít něco zpět z investic penežních, ale i časových, nebude to otázka pár dní na soudu nebo „dohody“. Tomu už nevěřím, je rozdíl, když něco říkáte a „slibujete“ člověku, kterého milujete a pak (sice té samé osobě), ale už v zášti, ublíženosti a zamilovaností k jinému, kde vám původně milovaná osoba najednou „překáží ve štěstí“.
Takže zakladateli, nedal jsi ji ty nebo někdo v blízkém okolí nějaký podnět k tomu si myslet, že může být ohrožen váš vztah? ![]()
Edit: nebo nemůže být nemocná a bát se, že ehmmm… zemře dříve? a tak chce zajistit i své 2 starší děti? ![]()
Příspěvek upraven 28.05.20 v 10:24
@Anonymní píše:
Zdravim, muzu znat vas nazor na tuhle situaci? Jsme s manzelkou skoro 15 let. Ona se tenkrat nastehovala do meho baraku, pak jsme se vzali a celou dobu mi vycita, ze jsem barak nenapsal i na ni, ze nema zadnou jistotu. Uznavam, asi jsem to mel prepsat, ale neprapsal jsem to jen z toho duvodu, ze kdyz jsem se k tomu odhodlal, tak jsem zjistil, jakej je to vopruz a nejak to utichlo. Jeste tu jsou problemy s pozemky. Nicmene koncem minuleho roku jsem to zacal resit, pozemky jsou takrka vyreseny, ale geodet mel jen 3 mesice podklady u sebe a uhanel jswm ho snad co 14 dni, takze to zase trvalo. Pozemky byl nejvetsi problem, ted jsem to chtel prepsat, ale pry smula, uz nechce. Umanula si, ze si vezme hypo, vyskrtne me ze spolecnyho jmeni, abych na byt nemel narok a pry ho bude pronajimat. Nikdy jsme si nejak penize nedelili, ucet spolecny nemame, ale nezijem si kazdy na svem pisecku. Auto je psany na ni, ona zase platila nedavno kuchyn, ted jsem ji zas ja poslal 800tis na zaklad hypo, fakt majetek vubec neresim a nedelim moje/tvoje, jen jsem byl proste linej to resit. Jen ted mi to prijde trochu podpasovka a pripada mi, ze se mnou nejak do budoucna nepocita. Tak jen chci slyset nazor nekoho nezaujateho a hlavne nazor z zensky hlavy, jestli jsem ko*ot a mel jsem to resit driv. Diky
Ahoj,
a já ženu docela chápu. Sice kolem sebe máme dost lidí, kteří očividně nevlastní ani stéblo trávy, protože nemovitost je dědictví pro jednoho z partnerů… ALE… je tam to ale, my ženy jsme romantické a asi dlouho čekala, že nějaké gesto tam bude.
Nicméně bych si dávala pozor, protože poslat jen tak 800tisíc, což není malá částka. Zdalipak to nebyl snatek z rozumu? Pokud někdo žije v domě za 2mil, tak je to něco jiného než domek za 10mil, že ano… ![]()
Ale ženu neznáme, máme taky jen jednostranný výklad a bůh ví jak to tam je. Zda tam jsou nějaké milenky, zda neplatila a netahala nějaké dluhy i ona sama, zda neinvestovala do toho domu a ted jen chce nějakou jistotu, že ti nepomohla opravit dům a pak ji vykopneš a co z toho bude mít ona? Ze nemáš milenky a ona prostě tomu jen nechce být svědkem? Ze třeba má díte z prvního vztahu a chce zajistit i to? Nevíme nic víc…
takže těžko soudit.
@Keyllah píše:
14 let slibuje a neplní, ale za fuseklu ji netahá?no, ne každý je tak důvěřivý a naivní
Takhle zní zadání příběhu. S tím zakladatel přišel, s tím chce poradit. To netřeba zpochybňovat. Jiný chlap sem může přijít a říct, hele lidi, před lety jsem slíbil manželce, že jí přepíšu půlku baráku. Ale vůbec se mě do toho nechce. Uvědomil jsem si, že na to nikdy vlastně pořádný nárok neměla, nikdy nic nepřispěla. Co mám dělat? Zas by to byla úplně jiná diskuse. Taky bys základ příběhu zpochybňovala?
@belladonna píše:
To je možné, tak je to lempl. A to neznamená, aby tu na tu ženu někteří místní pánové plivali a přemýšleli, že ho chce jen využít. Naopak plno let trpělivě čekala, než se rozhoupe.
Však jasně.
@belladonna píše:
Ze zakladatele děláš dementa. Už dávno mohl přijít s kompromisem.
A proč by vůbec měl on vymýšlet nějaké kompromisy? Co by z toho měl?
@belladonna píše:
Možná tahá. Co se mu honí v hlavě taky nevíme.
Víme co se mu honí hlavou. Slíbil ženě (nevíme proč
) půl baráku, byl línej to řešit, protože je kolem toho (na něj) moc práce a ouředničiny. Teď když už se teda rozhoupal. Po 15 letech
. Tak je změna ze strany ženy, což není zas tak velké překvapení po těch letech. Teda pro něj ano.. To je hned v úvodním příspěvku.
@zoidberg píše:
A proč by vůbec měl on vymýšlet nějaké kompromisy? Co by z toho měl?
Když slibuje plno let, tak to má dodržet. Pokud má rád své děti i ženu, záleží mu na nich, tak je má zabezpečit, kdyby se něco stalo. Jestli mu nevadi, že jeho žena se podílí na výchově domácnosti, peníze dává do rodiny, plno let, přitom ji tam nic nepatří. Pritom děláte hyenu zrovna z ní, proč? A vymyslet kompromis? To by ho vážně bolet nemuselo pro spokojeně manželství.
@Honza 12 píše:
Máš tam chybku, on přece nic neoddaloval. Je to jen lempl, co byl línej zajít za ouřadama.Ne borec co se vymlouvá a nechce se mu dát ženě co slíbil. Tohle psal sám zakladatel, tak nemusíme fabulovat. Chápu, že jeho žena to zřejmě vnímá jinak. Že mu nevěří. Nebo dokonce už je tak znechucená, že už s ním bejt nechce, a tak řeší třeba i ten byt. A klidně už může bejt tak znechucená že… To si neodporuje.
To je taková hezká pohádka ![]()
@belladonna píše:
Když slibuje plno let, tak to má dodržet. Pokud má rád své děti i ženu, záleží mu na nich, tak je má zabezpečit, kdyby se něco stalo. Jestli mu nevadi, že jeho žena se podílí na výchově domácnosti, peníze dává do rodiny, plno let, přitom ji tam nic nepatří. Pritom děláte hyenu zrovna z ní, proč? A vymyslet kompromis? To by ho vážně bolet nemuselo pro spokojeně manželství.
Těch 14 let mu to vyčítá ona, chce po něm něco na co nemá nárok. Tak on před nedávnem pod neustálým tlakem svolil, ale nebylo to jeho rozhodnutí. Přesto pro to něco začal dělat, i když nebyl přesvědčen, že je to dobře. On kompromis udělal, ujal se samoživitelky s dvěma cizími dětmi, nejspíše je i pěkně dlouho živil. Ona šla do jistoty, do hotového a odměnou bylo neustálé „přepiš to na mě!“ To by se pak vážně jeden nepřetrh. Tu její investici ať nechají soudně vyrovnat, pak bude všechno fér.
@Nimie píše:
To je taková hezká pohádka
Pohádka? S tím zakladatel přišel, a tak se o tom tady diskutuje.
@zoidberg píše:
Těch 14 let mu to vyčítá ona, chce po něm něco na co nemá nárok. Tak on před nedávnem pod neustálým tlakem svolil, ale nebylo to jeho rozhodnutí. Přesto pro to něco začal dělat, i když nebyl přesvědčen, že je to dobře. On kompromis udělal, ujal se samoživitelky s dvěma cizími dětmi, nejspíše je i pěkně dlouho živil. Ona šla do jistoty, do hotového a odměnou bylo neustálé „přepiš to na mě!“ To by se pak vážně jeden nepřetrh. Tu její investici ať nechají soudně vyrovnat, pak bude všechno fér.
A tohle víš jak? Vymyslis si pohádky. Nic z toho nevíš, jake neustále „přepis to na mě“? Proč hned v ženské vidíš nějakou vypocitavou mrchu? Po manželství a dětech má žena odejít s igelitkou, proč? Vzal si ji dobrovolne, jistě z lásky, ujal se jejich dvou dětí, protože chtěl, asi je tak spokojený, ne? To není žádný kompromis.
@belladonna píše:
A tohle víš jak? Vymyslis si pohádky. Nic z toho nevíš, jake neustále „přepis to na mě“? Proč hned v ženské vidíš nějakou vypocitavou mrchu? Po manželství a dětech má žena odejít s igelitkou, proč? Vzal si ji dobrovolne, jistě z lásky, ujal se jejich dvou dětí, protože chtěl, asi je tak spokojený, ne? To není žádný kompromis.
No zas hele stránka 1 zakládající první příspěvek.
na se tenkrat nastehovala do meho baraku, pak jsme se vzali a celou dobu mi vycita, ze jsem barak nenapsal i na ni.
Možná není třeba být tak radikální - chápu a znám ze svého okolí samozřejmě i ty ženy, které znají do puntíku zejména veškerá svá práva a o SJM dovedou dlouze povyprávět, ale každá ženská to tak mít nemusí. Kamarádka se o SJM dozvěděla v době rozpadu manželství nějak podrobněji až ode mne, a to já nejsem vdaná a povšechně o něm vím jen základy…
Napadá mě, že jí nejde o sebe, ale o ty dvě děti, co mají nefunkčníh otce, žijí v otčímově domě a kdyby se s ní cokoli stalo, je ve hvězdách, co s těmi dětmi bude. Matce asi patří půl gauče a půl koberce u postele, možná nějaké peníze (po soudech a řízeních), ale v případě její smrti je velký otazník. Třeba to nešlo právně nebo ani nebyla vůle dvě děti osvojit ze strany jejího manžela, to nevím. Třeba jim chce kromě faktické střechy nad hlavou dát nějakou jistotu, tak to teď chce napravit. Když jim umře otčím, jeho majetek připadne vlastnímu dítěti, pokud se nemýlím…
Já bych neviděla jako vypočítavost, protože u nich nebydlím a nevím, co všecko už se „snaží“ 15 let dotáhnout a urovnat.
Jsem mimochodem v podobné situaci, partnerství sice funkční, ale taktéž v domě partnera (koupil krátce před seznámením jako totální ruinu), on opravil, já vybavila, já se starám. A až láska jakkoli skoná, co já se sto metry vinylové podlahy, dvěma koupelnami a kuchyňskou linkou? Soudit se nepůjdu…
Takže taky kupuji byt - odůvodnila jsem to praktickou potřebou jistoty. Nevzal si mě dosud, tak kdoví jestli kdy vůbec, nic kromě vybavení domu mi prakticky nepatří a když vidím, jak se jeho rodina skoro pozabíjela po smrti jeho babičky a nevlastního otce v jednom roce, není nač čekat. Když se mu něco stane, určitě budou všichni hýkat blahem, že bych tam chtěla dál bydlet, to určitě.
Láska je hezká věc, ale nakonec člověk najde pomocnou ruku hlavně na konci svého předloktí. Bohužel.
@Honza 12 píše:
No zas hele stránka 1 zakládající první příspěvek.na se tenkrat nastehovala do meho baraku, pak jsme se vzali a celou dobu mi vycita, ze jsem barak nenapsal i na ni.
Však to je nic neříkající, nebude to žádná zlatokopka ani vypočítává mrcha, když to 14 let vydržela. A sama se bez jeho svolení asi do jeho baráku nenastehovala, musel je tam chtít, ne? To by jinak nešlo, tak to asi zakladatel špatně formuloval. „Celou dobu mi vycita“ může být jednou za uherský rok. Kdyby mu to nevyhovovalo, za tu dobu mohl navrhnout nějaký kompromis, který by se jeho domu nedotkl.
@belladonna píše:
Po manželství a dětech má žena odejít s tím, co do manželství přinesla. Případně s tím, co v manželství pomohla vybudovat. Žádný jiný nárok jí nevzniká. Proto píšu, ať jim to soud ty její investice spočítá a rozhodne. A bude vše naprosto fér. Žádné jiné řešení nemůže být k oběma manželům rovnější.