Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Necetla jsem diskusi, ale ja ji chapu. Premyslim stejne jako ona. Chci mit neco ve svem majetku pro vsechny pripady. Neni to tak, ze bych premyslela, ze manzela opustim, ale kdybych nahodou zustala sama (opustil on me), tak neodejdu s igelitkou. Jadne, vim, ze jako mamzelka mam narok na jisty veci (jsem z obiru), ale hlavne vim, ze pokzd bychom se nedomluvili mimosoudne, tak pripadny tahanice jsou na roky. Takze mame na muj popud rozdelene i sjm. Penize a majetky beru ryze prakticky, s laskou to nema nic spolecneho.
@belladonna píše:
Vy to tady hrotíte, pánové. A potom, že ženy radí rozvody. Vy přeháníte a radíte jemu, aby ji vykopl, že už má stejně jiného.
Já v tom vidím jen ty zadní kolečka, pokud jemu by zůstal dům a ona odešla s igelitkou. Je rozumné to řešit i dobrý nápad to řešit takto. Nikdo tratit nebude, nechápu, co na tom jejímu manželovi přijde divné.
Moje opožděná reakce ![]()
Neradíme mu, aby ji vykopl, jen aby počítal s tím, že s největší pravděpodobností se jeho svazek blíží konci.
A taky jsem psal, aby se snažil SMJ rozdělit spravedlivě, ale taky aby se nenechal obrat.
@Josef_t píše:
Moje opožděná reakceNeradíme mu, aby ji vykopl, jen aby počítal s tím, že s největší pravděpodobností se jeho svazek blíží konci.
A taky jsem psal, aby se snažil SMJ rozdělit spravedlivě, ale taky aby se nenechal obrat.
Rada, aby ji vykopl, tady padla a je od vás dost hnusný ji hned podezirat, že chce prchnout a má milence atd. Naopak rozumný argument pro nekoupeni bytu jsem tu od vás nečetla, hlavně že v tom vidíte takový problém.
@Josef_t píše:
Moje opožděná reakceNeradíme mu, aby ji vykopl, jen aby počítal s tím, že s největší pravděpodobností se jeho svazek blíží konci.
Křišťálová koule? Kávová sedlina? Jolanda?
@belladonna píše:
Rada, aby ji vykopl, tady padla a je od vás dost hnusný ji hned podezirat, že chce prchnout a má milence atd. Naopak rozumný argument pro nekoupeni bytu jsem tu od vás nečetla, hlavně že v tom vidíte takový problém.
Né, vykopnout nee. Jen rozvést a spravedlivě vypořádat. Pak ať si madam kupuje bytů kolik chce.
@Hecate píše:
Křišťálová koule? Kávová sedlina? Jolanda?
Statistika ![]()
@belladonna píše:
O milenci jsem taky nic nepsal…
A taky jsem nepsal, že by koupit byt a spravedlivě vypořádat majetek je nerozumné…
Jediné co píšu je, že po A, zpravidla následuje B
Kdybych si koupil auto je velmi pravděpodobné, že ho budu používat a ne že ho pronajmu.
Když koupím byt (ne bytový dům, ale byt) je pravděpodobné, že v něm někdy chci bydlet.
@zoidberg píše:
Né, vykopnout nee. Jen rozvést a spravedlivě vypořádat. Pak ať si madam kupuje bytů kolik chce.
Proč by nemohla taky něco vlastnit? Proč jen chlap a ona s holou pr.. Pokud na to mají, nezrujnuje je to a ji tam nepatří fakticky vůbec nic, manzel slibuje a neplní, proc není její řešení v pořádku?
@Josef_t píše:
O milenci jsem taky nic nepsal…
A taky jsem nepsal, že by koupit byt a spravedlivě vypořádat majetek je nerozumné…Jediné co píšu je, že po A, zpravidla následuje B
Kdybych si koupil auto je velmi pravděpodobné, že ho budu používat a ne že ho pronajmu.
Když koupím byt (ne bytový dům, ale byt) je pravděpodobné, že v něm někdy chci bydlet.
Já to taky původně nepsala tobě, ale všem těm, kteri vypráví o milenci, že ji má vykopnout apod. Jsou úplně mimo.
@belladonna píše:
Já to taky původně nepsala tobě, ale všem těm, kteri vypráví o milenci, že ji má vykopnout apod. Jsou úplně mimo.
@zoidberg - máš průšvih…
Hele já jsem ve stejné situaci jako tvoje žena, takže jí chápu a je dobře, že myslí na vsechno i do budoucna. Můj chlap taky roky nechce o žádném přepsání ani slyšet, ale přesto bere jako samozřejmost, že ze svých příjmů budu ve velkém investovat do jeho domu. Jelikož mám ze svého okolí více odstrašujících případů, kdy žena byla vykopnuta z domu s holou prdeli, tak jsem mu řekla, že já takhle blbá nebudu a budu v domě investovat jen do věcí, které si pak případně odnesu z domu, kdyby mě vyhodil. Časem se může stát ledacos bohužel. Takový je život.
@belladonna píše:
Tak takovou bych chtěla vidět.
99,9% procent manželek co opouštějí společnou domácnost jdou někam bydlet ![]()
Bezdomovectví je většinou koníčkem mužů (80%)
95% procent těch, kteří se rozvádějí udělají určité kroky před tím, než to informují partnera.
@Sarael píše:
Hele já jsem ve stejné situaci jako tvoje žena, takže jí chápu a je dobře, že myslí na vsechno i do budoucna. Můj chlap taky roky nechce o žádném přepsání ani slyšet, ale přesto bere jako samozřejmost, že ze svých příjmů budu ve velkém investovat do jeho domu. Jelikož mám ze svého okolí více odstrašujících případů, kdy žena byla vykopnuta z domu s holou prdeli, tak jsem mu řekla, že já takhle blbá nebudu a budu v domě investovat jen do věcí, které si pak případně odnesu z domu, kdyby mě vyhodil. Časem se může stát ledacos bohužel. Takový je život.
Ale stejně odstrašující případy jsou i opačné…
Samozřejmě přepsání majetku, oběma dostupná finanční rezerva to je správný krok.
Rozdělení SMJ, pokud třeba někdo podniká - to taky dává smysl.
To co popisuje zakladatel je ovšem něco jiného.
Takže pro @belladonna - v pozadí nevidím milence, ale šikovného rozvodového právníka…