Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No barák je a zůstane váš.
A pokud manželce všechno odkejvete a podepíšete. Tak ona bude mít čistě svůj byt. Ale bez vašeho souhlasu ona sama na sebe nic koupit nemůže.
Dle mě si dělá zadní vrátka, aby měla kam jít, až vás kopne do p*rdele ![]()
Asi jsi měl
Ale co už… Ona vydržela že dům je jen tvůj, tak ty vydržíš, že ona bude mít byt ![]()
Hele, když ti bude chtít zdrhnout, udělá to i do pronájmu…
Já žiju v domě manzela, on má byt, co pronajímá, já mám svůj byt, co pronajímá a vzali jsme si hypo na společný, abychom vůbec měli něco, o co bychom se mohli v. pripade rozvodu hádat ![]()
Příspěvek upraven 25.05.20 v 19:17
Jste manželé, tak je fuk, na koho je psané auto, prostě je obou a šmitec. Asi s tebou vážně nepočítá a je naštvaná, že si jí nepřepsal polovinu domu. Jenže pokud byl tvůj ještě před manželstvím, tak s tím nehne. Když si koupí byt na hypo, tak tě vyškrtne jak?
@Anonymní píše:
Zdravim, muzu znat vas nazor na tuhle situaci? Jsme s manzelkou skoro 15 let. Ona se tenkrat nastehovala do meho baraku, pak jsme se vzali a celou dobu mi vycita, ze jsem barak nenapsal i na ni, ze nema zadnou jistotu. Uznavam, asi jsem to mel prepsat, ale neprapsal jsem to jen z toho duvodu, ze kdyz jsem se k tomu odhodlal, tak jsem zjistil, jakej je to vopruz a nejak to utichlo. Jeste tu jsou problemy s pozemky. Nicmene koncem minuleho roku jsem to zacal resit, pozemky jsou takrka vyreseny, ale geodet mel jen 3 mesice podklady u sebe a uhanel jswm ho snad co 14 dni, takze to zase trvalo. Pozemky byl nejvetsi problem, ted jsem to chtel prepsat, ale pry smula, uz nechce. Umanula si, ze si vezme hypo, vyskrtne me ze spolecnyho jmeni, abych na byt nemel narok a pry ho bude pronajimat. Nikdy jsme si nejak penize nedelili, ucet spolecny nemame, ale nezijem si kazdy na svem pisecku. Auto je psany na ni, ona zase platila nedavno kuchyn, ted jsem ji zas ja poslal 800tis na zaklad hypo, fakt majetek vubec neresim a nedelim moje/tvoje, jen jsem byl proste linej to resit.Jen ted mi to prijde trochu podpasovka a pripada mi, ze se mnou nejak do budoucna nepocita. Tak jen chci slyset nazor nekoho nezaujateho a hlavne nazor z zensky hlavy, jestli jsem ko*ot a mel jsem to resit driv. Diky
Jakože když to děláš ty jí, tak je to ok, ale když ona tobě tak najednou špatný?
ehm… byť nemám v tomhle tak úplně vyhraněný názor, protože si primárně nemyslím že by to mělo univerzální řešení, tak bych tipla že jí to konečně přestalo bavit, jak do tebe furt hučela a ty nic, nestála ti za to, tak se rozhodla se pojistit nějak jinak. Možná ani ne kvůli odchodu, ale čistě protože je jí jasný že s důchodovou situací v naší zemi to není úplně slavné a když bys jí nedejbože vyměnil nebo se ti něco stalo, tak ona nemá kde bydlet ani úspory ani nic jiného.
Ale jinak těžko říct, my do hlavy tvojí ženě nevidíme. Spíš mě překvapuje že tě překvapuje že to nakonec vygradovalo i když víš že to řešíte přinejmenším od svatby ![]()
@matkabagristy píše:
Manzelka se poradila na epipi![]()
To jsem zrovna chtěla napsat, že manželka asi příliš četla tento server.
Jinak ne, mně to nepřijde normální. Jestli nenaháníš milenky, nevyhrožuješ doma rozvodem nebo zkrátka zda není vaše manželství nějak jinak v nepořádku, tak to nechápu, taky jsme nikdy nedělili moje-tvoje, ani třeba moji rodiče, blízcí, vůbec v praxi neznám model, kdy si manželé hospodaří každý na svém písečku. Ale tady mezi diskutujícími se zdá, že je to docela běžné, až mě to překvapilo. ![]()
@arinecka píše:
Jste manželé, tak je fuk, na koho je psané auto, prostě je obou a šmitec. Asi s tebou vážně nepočítá a je naštvaná, že si jí nepřepsal polovinu domu. Jenže pokud byl tvůj ještě před manželstvím, tak s tím nehne. Když si koupí byt na hypo, tak tě vyškrtne jak?
Tak ona čeka, že on s tím bude souhlasit, jak jsem pochopila ![]()
@matkabagristy Třeba tady bude za chvilku diskuse na téma, jak vyškrtnout lakomého manžela ze SJM, aby si mohla koupit byt a on na něj nemohl ![]()
@Anonymní píše:
Pozemky byl nejvetsi problem, ted jsem to chtel prepsat, ale pry smula, uz nechce. Umanula si, ze si vezme hypo, vyskrtne me ze spolecnyho jmeni, abych na byt nemel narok a pry ho bude pronajimat. …
Auto je psany na ni, ona zase platila nedavno kuchyn, ted jsem ji zas ja poslal 800tis na zaklad hypo …
Ano, chystá si hnízdečko, do kterého Ti nic nebude, a Ty ji na to ještě přispíváš…
Pokud by nechtěla mít zadní vrátka, tak bude šťastná, že ses rozkýval, ovšem pro ní to již není důležité, plánuje si vlastní život bez Tebe! ![]()
Hele, manželka chce mít své jisté do budoucna. Nikdy neví, kdy to na tebe příjde a budeš jí chtít vyměnit za jiný model.
Upřímně a co měla jiného dělat? Asi měla pocit 15 let, že s ní do budoucna nepocitas. Mě by taky nebavilo se někoho tolik let doprošovat o přepsání
dům je tvůj, ona tam platila kuchyň prakticky do cizího
teď budete mít každý své, ona svou jistotu, že jí nevyhodis na ulici a nebude s holou řiťkou. Nevidím v tom řešení problém, ty ano? Není to jen chlapska ješitnost?
@Bábrdl píše:
Tak ona čeka, že on s tím bude souhlasit, jak jsem pochopila
Já bych se jí zeptala, kde hodlá bydlet, když ten byt chce pronajímat ![]()
Tak ja samozrejme s tim souhlasit budu kdyz to tak chce.
Vyskrtnout ze spolecnyho jmeni…ja nevim, nerozumim tomu, ale hypo poradkyne ji rekla, ze takhle to jde.
@arinecka píše:
@matkabagristy Třeba tady bude za chvilku diskuse na téma, jak vyškrtnout lakomého manžela ze SJM, aby si mohla koupit byt a on na něj nemohl
U notáře sepíšou zúžení (nebo tak něco) SJM, kde on podepíše, že ten byt kupuje ona ze svých prostředků a že on na ten byt nehodlá mít žádný nárok.
Zdravim, muzu znat vas nazor na tuhle situaci? Jsme s manzelkou skoro 15 let. Ona se tenkrat nastehovala do meho baraku, pak jsme se vzali a celou dobu mi vycita, ze jsem barak nenapsal i na ni, ze nema zadnou jistotu. Uznavam, asi jsem to mel prepsat, ale neprapsal jsem to jen z toho duvodu, ze kdyz jsem se k tomu odhodlal, tak jsem zjistil, jakej je to vopruz a nejak to utichlo. Jeste tu jsou problemy s pozemky. Nicmene koncem minuleho roku jsem to zacal resit, pozemky jsou takrka vyreseny, ale geodet mel jen 3 mesice podklady u sebe a uhanel jswm ho snad co 14 dni, takze to zase trvalo. Pozemky byl nejvetsi problem, ted jsem to chtel prepsat, ale pry smula, uz nechce. Umanula si, ze si vezme hypo, vyskrtne me ze spolecnyho jmeni, abych na byt nemel narok a pry ho bude pronajimat. Nikdy jsme si nejak penize nedelili, ucet spolecny nemame, ale nezijem si kazdy na svem pisecku. Auto je psany na ni, ona zase platila nedavno kuchyn, ted jsem ji zas ja poslal 800tis na zaklad hypo, fakt majetek vubec neresim a nedelim moje/tvoje, jen jsem byl proste linej to resit. Jen ted mi to prijde trochu podpasovka a pripada mi, ze se mnou nejak do budoucna nepocita. Tak jen chci slyset nazor nekoho nezaujateho a hlavne nazor z zensky hlavy, jestli jsem ko*ot a mel jsem to resit driv
. Diky