Manželka chce svůj byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12746
26.5.20 12:15
@Anonymní píše:
Fakt ne, sice vam to nevyvratim, ale nikdy jsem ji nic nevycital ohledne placeni. Nekdo tu psal, ze si sedim na milionu a manzelka vsechno sype do ciziho baraku. Tak jsem jen nastínil, jak to u nas funguje.

A o co mi jde jsem psal hned na zacatku. Cert vem byt, ve finále to neni spatny i kdyz nejswm odvazanej z toho se zadluzit na 30 let kdyz ted dluhy nemame.

Chtel jsem jen slyset nazor na to, ze jeden z partneru v manzelstvi chce neco jen pro sebe, na co ten druhej nebude mit narok. Jo, chapu, ze ji dosla trpelivost, ale ted je to fakt ve stavu, kdy staci udelat smlouvy a prepsat. Takze jsem sw uz rozhoupal, i kdyz pozde.

Nedělej z toho drama… když to nepůjde a bude to neudržitelné, byt prodáte nebo ho prodá ona (podle toho, jak to budete mít ošetřené). Váš život na tom nestojí, bydlet máte kde… co mají říkat lidi, co nemají vlastní bydlení a nedosáhnout ani na tu hypotéku.
Nebyli byste konec konců první ani poslední, kdo prodával byt zatížený hypotékou a zástavním právem banky :roll:.

Jestli tedy šlo o to znát názor a získat obraz o uvažování manželky, tak diskuze je celkem (předvídatelně) polarizovaná. Je vidět, že ženy nějakou jistotu a nezávislost chtějí a vítají, stejně jako je vidět, že muži preferují řešení, kdy žena je na nich ekonomicky závislá, což jim dává výhodnější pozici v prosazení svým zájmů. Nic překvapivého, to platilo a platí, co svět světem stojí. Co jsi čekal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2077
26.5.20 12:23
@Hecate píše:
Nedělej z toho drama… když to nepůjde a bude to neudržitelné, byt prodáte nebo ho prodá ona (podle toho, jak to budete mít ošetřené). Váš život na tom nestojí, bydlet máte kde… co mají říkat lidi, co nemají vlastní bydlení a nedosáhnout ani na tu hypotéku.
Nebyli byste konec konců první ani poslední, kdo prodával byt zatížený hypotékou a zástavním právem banky :roll:.Jestli tedy šlo o to znát názor a získat obraz o uvažování manželky, tak diskuze je celkem (předvídatelně) polarizovaná. Je vidět, že ženy nějakou jistotu a nezávislost chtějí a vítají, stejně jako je vidět, že muži preferují řešení, kdy žena je na nich ekonomicky závislá, což jim dává výhodnější pozici v prosazení svým zájmů. Nic překvapivého, to platilo a platí, co svět světem stojí. Co jsi čekal?

Píšeš nesmysly. Kdyby ten barák patřil jí tak budete všechny kvokat ať na něho nenapíše ani kliku u dveří. Tak to na emimi platí, co svět světem stojí. Ostatně víš proč Svatý Petr bere do ráje jen 20% žen? Protože jinak by to bylo peklo. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 12:29
@Anonymní píše:
Fakt ne, sice vam to nevyvratim, ale nikdy jsem ji nic nevycital ohledne placeni. Nekdo tu psal, ze si sedim na milionu a manzelka vsechno sype do ciziho baraku. Tak jsem jen nastínil, jak to u nas funguje.

A o co mi jde jsem psal hned na zacatku. Cert vem byt, ve finále to neni spatny i kdyz nejswm odvazanej z toho se zadluzit na 30 let kdyz ted dluhy nemame.

Chtel jsem jen slyset nazor na to, ze jeden z partneru v manzelstvi chce neco jen pro sebe, na co ten druhej nebude mit narok. Jo, chapu, ze ji dosla trpelivost, ale ted je to fakt ve stavu, kdy staci udelat smlouvy a prepsat. Takze jsem sw uz rozhoupal, i kdyz pozde.

ale vždyť ty to tak máš, a divíš se, že manželka to chce taky tak? :think: tady nejde o to, že by jste oba nic neměli a ona najednou by chtěla mít jen něco pro sebe. Tady jde o to, že ty 14 let nic neřešíš a ona si zajistila to samé sama a obratem. V čem je tedy problém? že jsi chtěl být ten, kdo určuje co a kdy bude? a vadí ti, že si to zařídila sama? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30194
26.5.20 12:31
@Keyllah píše:
pak jsem ale nepochopila, v čem vidíš problém :think: s tím nápadem ohledně bytu nemáš problém a nic jiného manželka nechce, tedy? já se ani moc nedivím, pokud 15 let řešíte něco a stále nejste schopni to vyřešit, tak našla jiné řešení, které bude rychlejší, protože si to zařídí sama.
Máš strach, že by byla více nezávislá? :think:

Já v tom cítím její vyčůranost. Z našeho společného SJM si koupím byt jen pro sebe. Se nedivím, že je zakladatel nesvůj. To že měl barák kterého se SJM netýká je jiná věc. Jí patří podíl z toho, co do jeho soukromého majetku investovali z SJM. Teoreticky, když by měl zakonzervovaný barák, z SJM by na něj nikdy nešla ani koruna, žádná investice, žádná oprava, nikdy žádá platba. Třeba by měl z dob kdy ještě nebylo SJM zaplacený energie atd. na dvacet let dopředu.. Tak by si rozdělily v případě rozvodu svoje SJM. Pokud by to všechno za dobu manželství prožili a utratili, to co společně do SJM vydělali, tak by si oba vzali igelitku. A on by se nastěhoval do baráku za X mega. A ona by se musela protloukat, jak umí. Tak by to navíc bylo i spravedlivé a snadno spočítatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.5.20 12:31
@Anonymní píše:

Nenech se od místních hysterických chlapů vystresovat :mrgreen:
Beztak ti nikam neuteče, s takovým dluhem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30194
26.5.20 12:33
@Keyllah píše:
možná na ni té radosti po 14 letech plných slibů bylo už moc a nemohla svému štěstí uvěřit :think:

Se paní urazí, protože to trvalo moc dlouho? Dobře ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
26.5.20 12:34

@smířený vždyť o tom píšu celou dobu. Vlastně je svým způsobem dost nefér, že ten, kdo jde do manželství o tu nemovitost chudší, tak už bez úpravy SJM za celý život nemá možnost tu situaci narovnat, i kdyby už celý život vydělával jenom on. Zakladatelova manželka prakticky po zakladatelovi nechce nic víc, než pár peněz (375 tisíc, těch druhých 375 tisíc totiž jejích je) na počáteční investici do majetku, který se také bude zhodnocovat pro ni. Stejně jako se zhodnocuje zakladatelův dům - v tom sice “zadarmo” bydlí a není potřeba ho splácet, ale zase už žádné příjmy negeneruje, zatímco ten byt si na zbytek ceny už sám vydělá. Mně to připadá jako naprosto spravedlivé řešení. Když spolu zůstanou, budou spolu v manželství dva lidé, kteří každý mají nemovitost. Pokud spolu nezůstanou, stejně si ho manželka doplatí ze svého. To prostě není podpásovka, to je jen narovnání situace, která je 15 let silně asymetrická.

**Zakladateli, **na jednu stranu píšeš, že nějaké moje/tvoje neřešíš, že to bereš jako společné. Přesto jseš to ve vašem vztahu ty, kdo rozhoduje o úsporách a jestli jí z nich něco pošleš, stavíš to teď tak, že vlastně auto je napsané na ni (ale najednou mluvíš o dvou autech), kromě kuchyně vlastně ona neplatila nikdy nic, protožes všechno platil ty. Platila. Prostřednictvím SJM platila půlku dveří, půlku oken, platí půlku provozu aut, půlku dovolených, půlku všeho. A platí tu půlku i navzdory tomu, že ty tu část platíš do svého a ona do něčeho, co její není a nemá na to žádný nárok. A pak se ještě vytasíš s tím, že když byla na mateřské, taks jí dokonce poslal nějaké peníze.

Ten váš vztah je o dost nevyrovnanější, než si myslíš. A pokud by sis to přiznal, že to zdaleka není tak růžové, jak to prezentuješ v prvním příspěvku. A tvoje žena pravděpodobně neusiluje o nic jiného, než o trochu vyrovnanější pozici. Kdyby ti ze dne na den švihlo a vyhodils ji na chodník, tak nebude mít vůbec nic.

A že po těch letech není odvařená z toho, žes jí teď slavnostně nabídl, že to teda přepíšeš, to fakt celkem chápu. Právní nárok na to nikdy neměla, ty ses k tomu neměl, tak vymyslela způsob, jak tu nerovnováhu vyřešit jinak. Vždyť je to super, o podpásovce nemůže být řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2077
26.5.20 12:34

@Keyllah

Jo, ona si to zajistila obratem, ale za jeho prachy. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30194
26.5.20 12:37
@belladonna píše:
A to znamená, že bys byl taky proti, kdyby manželka měla něco svého? Byt napsaný na ni, který by pronajímala? Proč? :think:

A víš, že se tím ruší jeden základní pilíř manželství? Společné hospodaření, SJM a to co s tím souvisí? Ze společného si začít soukromničit. Fakt pěkný postup. To určitě povede k vzájemné důvěře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 12:40
@Honza 12 píše:
Já v tom cítím její vyčůranost. Z našeho společného SJM si koupím byt jen pro sebe. Se nedivím, že je zakladatel nesvůj. To že měl barák kterého se SJM netýká je jiná věc. Jí patří podíl z toho, co do jeho soukromého majetku investovali z SJM. Teoreticky, když by měl zakonzervovaný barák, z SJM by na něj nikdy nešla ani koruna, žádná investice, žádná oprava, nikdy žádá platba. Třeba by měl z dob kdy ještě nebylo SJM zaplacený energie atd. na dvacet let dopředu.. Tak by si rozdělily v případě rozvodu svoje SJM. Pokud by to všechno za dobu manželství prožili a utratili, to co společně do SJM vydělali, tak by si oba vzali igelitku. A on by se nastěhoval do baráku za X mega. A ona by se musela protloukat, jak umí. Tak by to navíc bylo i spravedlivé a snadno spočítatelné.

hele, když se chce, dá se dnes právně ošetřit vše. Tak ať si sednou a přesně se domluví, co kdo kdy investoval a investovat bude atd., aby to bylo pro oba spravedlivé.
Jako 14 let něco slibovat a pak se divit, že si to zařídí sama, to jako vážně? nebo se divit tomu, že každý, ať už chlap, nebo ženská, chce mít něco svého? obzvlášť když se o tom 14 let baví? :think: Tak ať si sednou a pobaví se o tom. Zakladatel sice píše, že v tom vlastně problém nevidí, ale…založí diskuzi zde a dotyční mu vysvětlí, že ho chce podvést, pokud už to dávno nedělá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
26.5.20 12:40
@Proximus píše:
Píšeš nesmysly. Kdyby ten barák patřil jí tak budete všechny kvokat ať na něho nenapíše ani kliku u dveří. Tak to na emimi platí, co svět světem stojí. Ostatně víš proč Svatý Petr bere do ráje jen 20% žen? Protože jinak by to bylo peklo. :cert:

Ale já si taky nemyslím, že na ní ten barák má přepisovat. Já si jen myslím, že nemá rigidně trvat na tom, že ona už do smrti má být ta, která nic nemá, protože on holt měl to štěstí, že barák zdědil a ona ne, a že je fér jí umožnit, aby taky něco měla.

@Proximus píše:
@KeyllahJo, ona si to zajistila obratem, ale za jeho prachy. :zed:

Jak za jeho prachy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 12:41
@Proximus píše:
@KeyllahJo, ona si to zajistila obratem, ale za jeho prachy. :zed:

a? zakladatel v tom problém přece nevidí? vždyť na ni chtěl přepsat půlku baráku? :think: nebo to měla být jen póza? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30194
26.5.20 12:42
@Anonymní píše:

A proč jsi jí vlastně tenkrát kývnul na to, jí slibovat něco, co jí právně a morálně vůbec nenáleží/nenáleželo? :think: Šla po majetku a jinak by s tebou nebyla? Nebo proč vlastně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30194
26.5.20 12:44
@divine woman píše:
Ani omylem. Majetek děděný po generace dědí dál děti a ne přivdaná/přiženěná osoba.

Ty to schytáš.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
26.5.20 12:44
@belladonna píše:
A to znamená, že bys byl taky proti, kdyby manželka měla něco svého? Byt napsaný na ni, který by pronajímala? Proč? :think:

Tak zase pro nechápavé: byt pokud by byl napsán před SJM na ni, byl by ve výhradním vlastnictví ženy. Pokud by ho pronajímala za SJM výtěžek by byl společný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí