Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Honza 12 píše:
Ano, jo, tomu se fakt divím, protože ona, když se vdala, už nemůže mít něco svého. Nemůže mít svoji nemovitost. Nemůže mít svůj majetek. Už mají všechno společné.Tedy, kromě toho co už má z doby před manželstvím. A platí to i naopak. Takhle to přece má fungovat.Třeba má ona nějaké akcie, zlaté cihly, nějak uložený svůj majetek z doby před manželstvím. A po něm je zakladateli taky prd. Teda nevím, jak si ona ukládala svoje majetky, rodinná dědictví a tak dále.
a v tom je právě tvůj omyl. Jistě že to jde ![]()
@markytka3 píše:
honzo, rika ti neco zuzene SJM? ja nejsem pravnik, ale urco to pujde, kamoska ma tak, ze z prijmu manzela je v sjm jen urcite procento, zbytek je jeho vlastni. borec ma hodne vysoky prijem na ktery se vlastni pili vysplhal jeste pred manzelstvim. takze i to procento, co jde do sjm je pekne vysokeborec si kupuje nemovitosti, ale jsou jen jeho. o rodinu a zenu je radne postarano. vsichni v okoli si mysleli, ze je to zlatokopka, ale skutecnost je uplne jina. na jeho prijmy nema zadny pravni narok. tak si myslim, ze je to spravne, nechapu, proc uzavrenim snatku by ten druhy mel mit jakykoliv narok na vydelek z me pracovni aj. cinnosti.Příspěvek upraven 26.05.20 v 13:16
Tady si to sama napsala,,,pozice před sňatkem.
@marzanna píše:
@smířený jestli jseš právník, možná by ses měl dovzdělat. Jestli nejsi, tak věz, že vhodnou soustavou smluv se dá ošetřit prakticky cokoliv.
přesně, v dnešní době stačí vůle a dá se právně ošetřit cokoli ![]()
@smířený píše:
@marzanna Taky bys měla vědět, že dnes je téměř vše napadnutelné. Bohužel je jen málo věcí, když soudci rozhodují na základě nějakého precedensu.
Kde není žalobce, není soudce. Pokud by můj muž napadnul dohodu, se kterou sám souhlasil a kterou podepsal, tak bych se nerozpakovala mu usoudit zadek, protože by se zachoval jako křivák. A v takovém případě bych z něj snad vysoudila i poslední hmoždinku ve zdi, do které jsme za doby manželství investovali.
@smířený píše:
@marzanna Taky bys měla vědět, že dnes je téměř vše napadnutelné. Bohužel je jen málo věcí, když soudci rozhodují na základě nějakého precedensu.
a? stejně tak můžu podat trestní oznámení, že mi v noci marťani poničili trávník? a? záleží snad na tom, jak je to vymahatelné a jestli je to dle zákona. Takže pokud je ta smlouva platná a účinná, vše dle zákona správně, tak co na tom, že je napadnutelná? Tak ji napadnou a spláčou a pak zafinancují výdaje soudu i obou advokátů.
@Keyllah píše:
přesně, v dnešní době stačí vůle a dá se právně ošetřit cokoli
Ale rozvod vyjde levněji a je to sichr. Kolek stojí dva tisíce, kdežto notář si vezme desítky tisíc. A ani ta smlouva nemusí zaručit ochranu před exekutory.
@thalasan píše:
Ona ji nebude splácet že SJM. Očividně jedou každý na svůj účet, když ji manžel přispívá,, že svého,, a stejně tak platí vše okolo. Už teď mají moje a tvoje a ne naše. Navíc být bude na hypotéku, takže žádné zaplatila si být že SJM. Ano myšlenka SJM je super pokud mají oba stejné startovací pozice, takhle je to hodně špatná pozice pro ženu.
Spatnou pozici myslis, to ze ti nekdo jen tak zaplati skoro pulku bytu(800t.)? ![]()
To asi ne, ze. Svou startovaci pozici si ona zbabrala uz pred 20lety a pokud jeli kazdy na svuj ucet, tak ano je to chyba, ale hlavne jeji, ze na zacatku manzelstvi nerekla, ne mi to nevyhovuje, ja to takhle nechci. Nez se vzali mela predpokladam stejne moznosti jako on, brat hypoteky, investovat, vydelavat velke penize event.neco dedit.
Zakladateli proc jsi na ni chtel vubec prepsat tu pulku zdedeneho domu? Tohle mi prijde jako zakladni chyba v matrixu, tohle se se zdedenym majetkem v manzelstvi nedela, ten se odkazuje detem.
ps: diskuzi jsem celou necetl, omlouvam se za nepresnosti.
@Keyllah píše:
přesně, v dnešní době stačí vůle a dá se právně ošetřit cokoli
A neříkám ani tak ani tak, co je jisté, že výsledek je vždy nejistý. Mě zaráží, jenom to jak tady diskutujete, jako by to bylo už jasně dané.
@smířený píše:
A neříkám ani tak ani tak, co je jisté, že výsledek je vždy nejistý. Mě zaráží, jenom to jak tady diskutujete, jako by to bylo už jasně dané.
no tak se v těch právních otázkách možná jen lépe orientujeme, takže ano, některé věci dané zákonem jsou opravdu jasně dané a nelze o nich říct „že výsledek je nejistý“. Pokud je vůle obou stran, tak si to po právní stránce mohou dnes udělat přesně tak, jak jim vyhovuje a může to být hodně nestandartně a přitom po právní stránce velice dobře ošéfované, aby to nešlo právně napadnout.
@Keyllah píše:
a? stejně tak můžu podat trestní oznámení, že mi v noci marťani poničili trávník? a? záleží snad na tom, jak je to vymahatelné a jestli je to dle zákona. Takže pokud je ta smlouva platná a účinná, vše dle zákona správně, tak co na tom, že je napadnutelná? Tak ji napadnou a spláčou a pak zafinancují výdaje soudu i obou advokátů.
To je jen tvůj pohled,,,byl jsem u takových jednání a věř, že tam kde to vypadalo celkem jasně tak se všichni moc divili
@smířený píše:
To je jen tvůj pohled,,,byl jsem u takových jednání a věř, že tam kde to vypadalo celkem jasně tak se všichni moc divili
tak jo, máš určitě pravdu ![]()
@Keyllah píše:
tak jo, máš určitě pravdu
Jo a nejsem právník, jenom mám sem tam něco se soudy. Ale ne jako obžalovaný ![]()
@Chytrak píše:
Spatnou pozici myslis, to ze ti nekdo jen tak zaplati skoro pulku bytu(800t.)?
Tak znovu. Polovina tech penez je tak jako tak jeji, i kdyz na nich sedel zakladatel. Takze by ji on do zakladu ze svych penez dal 375 tisic.
A co se tyce toho investovani pred manzelstvim - pokud by ty hypoteky v dobe vstupu do manzelstvi nemela splacene, coz by asi nemela, tak bez upravy SJM by on na cast tech nemovitosti tak jako tak mel pravo. Takze teoretik jsi sice vynikajici, ale praxe je trochu jinde.
@smířený píše:
Jo a nejsem právník, jenom mám sem tam něco se soudy. Ale ne jako obžalovaný
no vidíš, já právník jsem, mám za sebou dost let praxe i soudy, ale stejně tě nepřesvědčím a budeš mít pocit, že to víš lépe. Takže je jednodušší se shodnout, že máš určitě pravdu a už se v tom nebabrat ![]()
A není obžalovaný v trestním právu a ne v civilu, kde by se taková věc řešila? ![]()
@Proximus píše:
Píšeš nesmysly. Kdyby ten barák patřil jí tak budete všechny kvokat ať na něho nenapíše ani kliku u dveří. Tak to na emimi platí, co svět světem stojí. Ostatně víš proč Svatý Petr bere do ráje jen 20% žen? Protože jinak by to bylo peklo.
Nepíšu nesmysly.
Zaprvé, jestli někdo tady v diskuzi podporoval rozhodnutí zakladatele nepřepisovat na manželku polovinu majetku nabytého před uzavřením sňatku, tak jsem to byla já. Zapátrej v diskuzi a sám uvidíš.
Zadruhé, nezmiňuješ žádný konkrétní nepravdivý údaj nebo informaci, který bych tu uvedla, jen emotivně a nevybíravě vykřikuješ, že v případě jiného zadání bych psala něco jiného. Netuším, kde jsi na to přišel (sedlina? křišťálová koule? karty?), ale logika je Ti očividně cizí nebo Ti došly argumenty, tak kloveš přesně jako ta slepice, ke které mě a spoustu dalších přirovnáváš.
Takže jestli tu někdo píše hysterické nesmysly, jsi to Ty. Někdo Ti očividně šlápl na kuří očičko, co?