Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@marzanna píše:
Kde není žalobce, není soudce. Pokud by můj muž napadnul dohodu, se kterou sám souhlasil a kterou podepsal, tak bych se nerozpakovala mu usoudit zadek, protože by se zachoval jako křivák. A v takovém případě bych z něj snad vysoudila i poslední hmoždinku ve zdi, do které jsme za doby manželství investovali.
Chuck Norris osobně?
![]()
@Keyllah píše:
no vidíš, já právník jsem, mám za sebou dost let praxe i soudy, ale stejně tě nepřesvědčím a budeš mít pocit, že to víš lépe. Takže je jednodušší se shodnout, že máš určitě pravdu a už se v tom nebabrat
A není obžalovaný v trestním právu a ne v civilu, kde by se taková věc řešila?
Ja jsem na ničem urputně nebazíroval a nedržím se toho jako sopl košile. A určitě nechci polemizovat s právnikem. A ten dovětek měla být nadsázka. Ale poučila si mě. Děkuji
Ano, bingo, ale v pravěku
Uklidni se. Bude líp. Jen mi přijde nespravedlivé chtít půlku domu, na který nemám nárok, protože se cítím hrozně ukřivděná. Některá z vás @Divine woman? tady moudře napsala, že na přiženivšího, přivdanou se majetek nepřepisuje. Toto je správný názor ![]()
@jege píše:
Chuck Norris osobně?![]()
Pokud je Chuck Norris metaforou pro někoho, kdo si nenechá líbit úmyslný podraz a bude se bránit, pak každopádně.
@Proximus píše:
@HecateAno, bingo, ale v pravěkuUklidni se. Bude líp. Jen mi přijde nespravedlivé chtít půlku domu, na který nemám nárok, protože se cítím hrozně ukřivděná. Některá z vás @Divine woman? tady moudře napsala, že na přiženivšího, přivdanou se majetek nepřepisuje. Toto je správný názor
Ale tady nikdo netlačí na něj, aby tu půlku přepsal. Pouze aby ji umožnil mít taky majetek ![]()
@Keyllah píše:
no vidíš, já právník jsem, mám za sebou dost let praxe i soudy, ale stejně tě nepřesvědčím a budeš mít pocit, že to víš lépe.
Právníci…
![]()
Před časem jsem tady řešil právní pomoc pro kamarádku, která nevěděla, jestli má nárok na 1/2 družstevního podílu při rozvodu, jelikož se smlouvy v průběhu let měnily a na poslední byli uvedení oba manželé jako členové družstva: https://www.emimino.cz/…zvod-387521/ .
Kvůli koronaviru až teď konečně dostala osobní konzultaci, kterou si pro jistotu nezávisle domluvila u 2 různých advokátů, kdy jeden ji ujistil, že má nárok na 1/2 bytu a za týden jí to druhý vyvrátil. Teď hledá 3., který by to měl rozseknout. ![]()
Příspěvek upraven 26.05.20 v 14:11
@marzanna píše:
Tak znovu. Polovina tech penez je tak jako tak jeji, i kdyz na nich sedel zakladatel. Takze by ji on do zakladu ze svych penez dal 375 tisic.A co se tyce toho investovani pred manzelstvim - pokud by ty hypoteky v dobe vstupu do manzelstvi nemela splacene, coz by asi nemela, tak bez upravy SJM by on na cast tech nemovitosti tak jako tak mel pravo. Takze teoretik jsi sice vynikajici, ale praxe je trochu jinde.
Ted jsem precetl tvuj prispevek ve 12.34. Jo s tou hypotekou pred manzelstvim mas pravdu, to by se tam pocitalo, to mi nedoslo.
Holt pokud si to pani spatne spocitala predem nez vstoupila do manzelstvi, tak ted uz to po 18letech tezko nazene (leda, ze manzel je uplnej trouba a pujde ji uplne ve vsem na ruku co si rekne -idealne prepis zdedene nemovitosti) a vydela v nem.
Za hloupost se vzdy totiz plati.
Tak treba bude mit stesti az se rozvede a bude se vdavat podruhe, ze si majetek a finance lip osefuje nez doted ![]()
@Proximus píše:
@HecateAno, bingo, ale v pravěkuUklidni se. Bude líp. Jen mi přijde nespravedlivé chtít půlku domu, na který nemám nárok, protože se cítím hrozně ukřivděná. Některá z vás @Divine woman? tady moudře napsala, že na přiženivšího, přivdanou se majetek nepřepisuje. Toto je správný názor
Už jsem Ti psala jednou, že půlku domu před manželstvím nikdo neřešil ve smyslu, že by na ni měla nárok. Pouze to byl jeden z argumentů, že ona třeba taky chce mít JEN něco svého, hotovo tečka, což právě v kontextu toho, že manžel (zakladatel) něco svého má, dává celkem smysl a není důvod, aby ON byl ukřivděný.
Není třeba mě vyzývat, abych se uklidnila. Jsem naprosto klidná. To spíš Ty si dej hadr na hlavu a přestaň provokovat, pokud se ani neobtěžuješ pořádně číst, co kdo píše, nebo na mě nereaguj. Děkuji.
@jege píše:
Právníci…![]()
![]()
Před časem jsem tady řešil právní pomoc pro kamarádku, která nevěděla, jestli má nárok na 1/2 družstevního podílu při rozvodu, jelikož se smlouvy v průběhu let měnily a na poslední byli uvedení oba manželé jako členové družstva: https://www.emimino.cz/…zvod-387521/ .
Kvůli koronaviru až teď konečně dostala osobní konzultaci, kterou si pro jistotu nezávisle domluvila u 2 různých advokátů, kdy jeden ji ujistil, že má nárok na 1/2 bytu a za týden jí to druhý vyvrátil. Teď hledá 3., který by to měl rozseknout.
No to je přesně o tom co jsem napsal. Každý právník to vidí jiným pohledem. A opět záleží na soudu jak se na to bude dívat on.
@thalasan píše:
Ale tady nikdo netlačí na něj, aby tu půlku přepsal. Pouze aby ji umožnil mít taky majetek
Netlaci?
Tak to ctes dost blbe. On ji na ten byt poslal 800tisic ze spolecnych penez a tady se jen pta na nazor ostatnich.
V cem ji konkretne brani?
@Chytrak píše:
Ted jsem precetl tvuj prispevek ve 12.34. Jo s tou hypotekou pred manzelstvim mas pravdu, to by se tam pocitalo, to mi nedoslo.Holt pokud si to pani spatne spocitala predem nez vstoupila do manzelstvi,tak ted uz to po 18letech tezko nazene (leda, ze manzel je uplnej trouba a pujde ji uplne ve vsem na ruku co si rekne -idealne prepis zdedene nemovitosti) a vydela v nem.
Tak treba bude mit stesti az se rozvede a bude se vdavat podruhe, ze si majetek a finance lip osefuje nez dotedZa hloupost se vzdy totiz plati.
no jo no, blbá uvěřila slibům. Růžové brýle, znáš to, a trvalo jí 14 let, než jí došlo, že jsou to jen sliby a začala sama konat. Tak snad se z toho pro příště poučí ![]()
@jege píše:
Právníci…![]()
![]()
Kvůli koronaviru až teď konečně dostala osobní konzultaci, kterou si pro jistotu nezávisle domluvila u 2 různých advokátů, kdy jeden ji ujistil, že má nárok na 1/2 bytu a za týden jí to druhý vyvrátil. Teď hledá 3., který by to měl rozseknout.
no jo no, každej rok jich vyleze pár set a stejně jako všude jsou někteří dobří a někteří ne. Jde o to umět hledat a být ochoten za kvalitu zaplatit, jako všude. Jsou věci, na kterých se nevyplatí šetřit…
@Chytrak píše:
Ted jsem precetl tvuj prispevek ve 12.34. Jo s tou hypotekou pred manzelstvim mas pravdu, to by se tam pocitalo, to mi nedoslo.Holt pokud si to pani spatne spocitala predem nez vstoupila do manzelstvi, tak ted uz to po 18letech tezko nazene (leda, ze manzel je uplnej trouba a pujde ji uplne ve vsem na ruku co si rekne -idealne prepis zdedene nemovitosti) a vydela v nem.
Tak treba bude mit stesti az se rozvede a bude se vdavat podruhe, ze si majetek a finance lip osefuje nez dotedZa hloupost se vzdy totiz plati.
Ona jeho zdedenou nemovitost ale preci nechce!
Ona od nej chce jen souhlas s tim, aby byt, do ktereho z penez kazdeho z nich pujde 375 tisic, mohl byt jeji, aby take mohla mit vlastni nemovitost, kdyz zakladateli ta jeho spadla do klina a od te doby do ni spolecne investuji. Prezentovat jako hloupost to, ze narozdil od manzela nezdedila barak, Nebo ze jako treba dvacetileta nemela splacenou hypoteku, je slusna demagogie.
Příspěvek upraven 26.05.20 v 14:22
@Keyllah píše:
no jo no, blbá uvěřila slibům. Růžové brýle, znáš to, a trvalo jí 14 let, než jí došlo, že jsou to jen sliby a začala sama konat. Tak snad se z toho pro příště poučí
Uznavam, ze on ji nemel nic takoveho slibovat. Tohle je samozrejme chyba.
Na druhou stranu bych se propadl hanbou, chtit po sve zene pulku baraku, ktery ona vlastni a zdedila ho po rodicich.
Holt kazdej jsme jinej.