Manželka chce svůj byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7571
26.5.20 11:28
@Proximus píše: :mrgreen: To je zajímavá otázka! :mrgreen:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41600
26.5.20 11:30
@Anonymní píše:
Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…
Ne, tim neargumentuju. Ale nektete tu ze me delaji skudlila, co sedi na penezich a manzelka investuje do meho baraku.

pak jsem ale nepochopila, v čem vidíš problém :think: s tím nápadem ohledně bytu nemáš problém a nic jiného manželka nechce, tedy? já se ani moc nedivím, pokud 15 let řešíte něco a stále nejste schopni to vyřešit, tak našla jiné řešení, které bude rychlejší, protože si to zařídí sama.
Máš strach, že by byla více nezávislá? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37900
26.5.20 11:47
@marzanna píše:
A volební právo ženám ještě chvíli necháme, nebo jim ho sebereme hned?

Raději dříve, než už bude pozdě! :cert: :mrgreen:

Jinak nevím, co všichni řešíte, vypadá to jako kachna, chodí to jako kachna, vydává to zvuky jako kachna, tak je to kachna, a ne jestřáb!

Pokud by manželka neměla v úmyslu brzo odejít, tak by radostně souhlasila, že barák na ni přepíše, bylo by to pro ní výhodnější i jistější, a pokud mají přebytek peněz, tak by byt mohli koupit společně do SJM a v případě rozvodu si to přátelský podělit - 1/2 domu a 1/2 bytu, takže by si brala byt a k tomu ještě rozdíl do ceny 1/2 domu.

Jenže ona to již nechce, chce mít vlastní být, takže si určitě chystá ústupovou cestu k rychlému odchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41600
26.5.20 11:49
@jege píše:
Raději dříve, než už bude pozdě! :cert: :mrgreen:

Jinak nevím, co všichni řešíte, vypadá to jako kachna, chodí to jako kachna, vydává to zvuky jako kachna, tak je to kachna, a ne jestřáb!

Pokud by manželka neměla v úmyslu brzo odejít, tak by radostně souhlasila, že barák na ni přepíše, bylo by to pro ní výhodnější i jistější, a pokud mají přebytek peněz, tak by byt mohli koupit společně do SJM a v případě rozvodu si to přátelský podělit - 1/2 domu a 1/2 bytu, takže by si brala byt a k tomu ještě rozdíl do ceny 1/2 domu.

Jenže ona to již nechce, chce mít vlastní být, takže si určitě chystá ústupovou cestu k rychlému odchodu.

možná na ni té radosti po 14 letech plných slibů bylo už moc a nemohla svému štěstí uvěřit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
26.5.20 11:53

Tak se tady rozvinula pěkná diskuse. Jsou tady dva tábory a dva pohledy.
Já se pokusím mít trochu nadhled. Zakladatel měl před vznikem SJM ve vlastnictví barák, tudíž je jenom jeho. Po vzniku manželství vzniká SJM a všechny další investice jdou napůl.
Pokud chce žena teď byt, tak pán poslal 750 tis. ale jeho byla zase jen půlka.
Pokud si chce vzít žena hypotéku a platit ji ze „svého“ tak zase bude platit jenom půlku. Viz SJM. Vše ostatní by muselo jít soudně. Je něco na tom nepochopitelného.
Některé dámy tady rozvíjení fakt šílené konspirace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41600
26.5.20 11:58
@smířený píše:
Já se pokusím mít trochu nadhled. Zakladatel měl před vznikem SJM ve vlastnictví barák, tudíž je jenom jeho. Po vzniku manželství vzniká SJM a všechny další investice jdou napůl.
Pokud si chce vzít žena hypotéku a platit ji ze „svého“ tak zase bude platit jenom půlku. Viz SJM. Vše ostatní by muselo jít soudně. Je něco na tom nepochopitelného.

a co zúžení SJM, jak se tu psalo? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
26.5.20 12:01
@smířený píše:

Dámy? Spíš pánové za tím hned hledají milence a útěky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
26.5.20 12:04

A ještě dovětek, kolik z vás tady by přepsalo svoje dědictví na partnera? Já jsem to tak měl. Dům jsem nechal po rodičích, to samé měla bývalá manželka. A za společné peníze jsme si postavili svoje. Tím odpadá hádka o to abych dával něco někomu na co nemá právní nárok. A nebudu do toho montovat morální kredit. V životě už se stali různe věci tak jako mě. Teď bych byl o půlku lehčí co vydělali moji rodiče. Vše ostatní budou mít děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
26.5.20 12:04
@Keyllah píše:
pak jsem ale nepochopila, v čem vidíš problém :think: s tím nápadem ohledně bytu nemáš problém a nic jiného manželka nechce, tedy? já se ani moc nedivím, pokud 15 let řešíte něco a stále nejste schopni to vyřešit, tak našla jiné řešení, které bude rychlejší, protože si to zařídí sama.
Máš strach, že by byla více nezávislá? :think:

Bohužel nejen ze zkušeností z mého okolí vidím, že tady bývá onen zakopaný pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
26.5.20 12:05

@belladonna Ja mám zkušenost s bývalou manželkou,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
26.5.20 12:08
@smířený píše:
@belladonna Ja mám zkušenost s bývalou manželkou,,,

A to znamená, že bys byl taky proti, kdyby manželka měla něco svého? Byt napsaný na ni, který by pronajímala? Proč? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2077
26.5.20 12:09
@belladonna píše:
Dámy? Spíš pánové za tím hned hledají milence a útěky.

Tak to bych si vyprošoval. Techtle prosím, ale mechtle, mechtle v žádném případě! O těch jsem nepsal. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.20 12:10
@Nimie píše:
Ale argumentuješ, vždyť jsi o tom napsal celý odstavec. Nezlob se, ale to jak jsi sám sebe popsal v prvním příspěvku a to jak pak tady reaguješ jsou dvě různé osoby. Možná nejsi škudlil, ale s rovností máš evidentní problém a máš potřebu se nad manželku povyšovat - byť jen rádoby nenápadně. Já bych se v tom vztahu příjemně fakt necítila… jak vydržovaná čubička. Takhle ti to vyhovuje? Tak jí možná ne ;)

Fakt ne, sice vam to nevyvratim, ale nikdy jsem ji nic nevycital ohledne placeni. Nekdo tu psal, ze si sedim na milionu a manzelka vsechno sype do ciziho baraku. Tak jsem jen nastínil, jak to u nas funguje.

A o co mi jde jsem psal hned na zacatku. Cert vem byt, ve finále to neni spatny i kdyz nejswm odvazanej z toho se zadluzit na 30 let kdyz ted dluhy nemame.

Chtel jsem jen slyset nazor na to, ze jeden z partneru v manzelstvi chce neco jen pro sebe, na co ten druhej nebude mit narok. Jo, chapu, ze ji dosla trpelivost, ale ted je to fakt ve stavu, kdy staci udelat smlouvy a prepsat. Takze jsem sw uz rozhoupal, i kdyz pozde.

• Citovat
  • Upravit
25897
26.5.20 12:13
@smířený píše:
A ještě dovětek, kolik z vás tady by přepsalo svoje dědictví na partnera?

Ani omylem. Majetek děděný po generace dědí dál děti a ne přivdaná/přiženěná osoba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.20 12:15

Jestli to pomuze, tak je to barak z dedictvi, ale to asi nehraje roli

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat