Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Honza 12 píše:
Tobě nepřijde divné, když si do svého, mimo SJM a společné hospodaření, bude jeden hrabat pod sebe?Realy?
Právě že připadá. A vzhledem k tomu, že v tuhle chvíli to dělá zakladatel, protože se sypou prachy do jeho baráku, tak mi taky připadá adekvátní, aby tu možnost měla i ona. Divné by mi to přišlo, pokud by barák měli společný a ona chtěla ještě byt, který bude jen její.
@reincarnate píše:
Ale tos k tomu musela („dobrovolně“) přistoupit, ne?
jasně a o tom to je, domluvit se a zařídit to společně tak nějak nejvíc spravedlivě, co to jde. Tady se zakladatel nějak s ženou domluvil a už 14 let se stále chystá k tomu, že tu domluvu nějak zrealizuje. A najednou je překvapený, že ona začla konat. Protože ona dobrovolně nesouhlasila s tím, že ona nic. Oni se přece domluvili, že on část na ni přepíše.
@Honza 12 píše:
Teď mají SJM takže to bude splácet z SJM, jestli jim pokulhává názvosloví, můj účet, tvůj účet. To je irelevantní.
Ano teď mají SJM a před splácením toho bytu se dá zúžit
to je tak těžké to pochopit? Mimo jiné si myslíš, že do jeho domu za tech 15 let 800 tis už neinvestovali? Že je to jen tak si někde bydlet? Prostě on má svůj dům, že kterého ji může kdykoliv vyhodit a ona chce možnost někde bydlet. Jinak názvosloví je jedna věc, neustále poukazovani kdo co platil je druhá věc. Takže ne, kdyby mi někdo vykládal jak dovolenou platí on, že svých peněz atd tak mě to štvát a nebudu to brát jako názvosloví. A ještě tedy jednou NIKDO PO NĚM NECHCE ABY TEN DŮM NA NI NAPSAL, UŽ ANI TA MANŽELKA NE.
@Honza 12 píše:
Uzavřením manželstvím se vídaje i příjmy stávají společnými. To je tak koncipováno. Mě je to osobně fuk, jen sem napsal, že se dohodli v rámci manželství hospodařit společně, spolu budovat, když to nevyjde, tak si to zase hezky v rámci SJM rozdělit. A teď najednou, ženská chce hrabat na svém písečku. Paráda. Možná by bylo fér, kdyby stejnou částku, kterou ona bude investovat do svého bytu, mohl i on investovat pro sebe. Třeba do renovace domu. Ale tak, aby jí z té renovace nemusel při rozvodu vyplácet. Což z peněz, co investovali do jeho baráku do teď, bude v případě rozvodu muset.
Nebude, pokud se např. dohodnou, že o těch 350 tisíc, které on dává ze svého podílu na SJM do její hypotéky, se poníží její podíl investic do jeho domu. Tohle už je všechno o smluvní úpravě. Takže tu fakt vaříš z vody. Znovu opakuju, že zakladateli připadá jako PODPÁSOVKA, že ona vůbec něco svého chce, proto to sem napsal.
@thalasan píše:
Ale tady nikdo netlačí na něj, aby tu půlku přepsal. Pouze aby ji umožnil mít taky majetek
Takže jí povolit zúžení SJM a k tomu nutné právní finty, spíš úpravy. Umožnit jí, aby si odlévala s chlapovým souhlasem na svůj soukromý píseček. Inu mě by hamba fackovala hrabat pod sebe, i kdyby s tím moje žena výslovně souhlasila. To je o tom, kdo má jaký žaludek. ![]()
@Honza 12 píše:
Tobě nepřijde divné, když si do svého, mimo SJM a společné hospodaření, bude jeden hrabat pod sebe?Realy?
Teď tím zrovna myslíš to, že ze SJM odcházely patnáct let peníze na údržbu domu mimo SJM? ![]()
@Honza 12 píše:
Takže jí povolit zúžení SJM a k tomu nutné právní finty, spíš úpravy. Umožnit jí, aby si odlévala s chlapovým souhlasem na svůj soukromý píseček. Inu mě by hamba fackovala hrabat pod sebe, i kdyby s tím moje žena výslovně souhlasila. To je o tom, kdo má jaký žaludek.
no, zatím tu jediný, kdo má vlastní nemovitost a nechává roky druhého do ní investovat, je jen a jen zakladatel. Ale jak píšeš, někoho by hanba fackovala a jinýmu to přijde normální, takže s tebou souhlasím ![]()
@Hecate píše:
Už jsem Ti psala jednou, že půlku domu před manželstvím nikdo neřešil ve smyslu, že by na ni měla nárok. Pouze to byl jeden z argumentů, že ona třeba taky chce mít JEN něco svého,hotovo tečka, což právě v kontextu toho, že manžel (zakladatel) něco svého má, dává celkem smysl a není důvod, aby ON byl ukřivděný.Není třeba mě vyzývat, abych se uklidnila. Jsem naprosto klidná. To spíš Ty si dej hadr na hlavu a přestaň provokovat, pokud se ani neobtěžuješ pořádně číst, co kdo píše, nebo na mě nereaguj. Děkuji.
Nevím proč a na základě čeho toto potřebuje, ale to je buřt. Nicméně aby to bylo spravedlivé, tak by on měl také odlévat z SJM stejnou částku výhradně pod sebe.
@reincarnate píše:
Teď tím zrovna myslíš to, že ze SJM odcházely patnáct let peníze na údržbu domu mimo SJM?
tak to pozor. Pokud to dělá manžel, tak je to ok, ale pokud by to měla dělat ona, tak by přítomné pány na jejím místě hanba fackovala. Mám to správně?
![]()
@Chytrak píše:
Uznavam, ze on ji nemel nic takoveho slibovat. Tohle je samozrejme chyba.Na druhou stranu bych se propadl hanbou, chtit po sve zene pulku baraku, ktery ona vlastni a zdedila ho po rodicich.
Holt kazdej jsme jinej.
Tohle mě na tom právě dráždí.
@Honza 12 píše:
Nevím proč a na základě čeho toto potřebuje, ale to je buřt. Nicméně aby to bylo spravedlivé, tak by on měl také odlévat z SJM stejnou částku výhradně pod sebe.
ale to on přece těch 14 let dělal
ze společného sjm odléval peníze na údržbu něčeho výhradně pro sebe. Hele, to už děláš ale schválně, že jo? protože jinak to fakt už není možný, tomu se říká selektivní slepota.
@Honza 12 píše:
Ale vždyť tohle už patnáct let dělá. ![]()
Co je nefér na tom, že manželka by chtěla totéž. ![]()
@Honza 12 píše:
Takže jí povolit zúžení SJM a k tomu nutné právní finty, spíš úpravy. Umožnit jí, aby si odlévala s chlapovým souhlasem na svůj soukromý píseček. Inu mě by hamba fackovala hrabat pod sebe, i kdyby s tím moje žena výslovně souhlasila. To je o tom, kdo má jaký žaludek.
Můžeš mi napsat jak a na co bude ty peníze odlevat? Hypotéka se bude platit nájemníky, tudíž z jejich rodinného rozpočtu nic odcházet nebude
tak kam ty peníze bude odlevat?
@Honza 12 píše:
ale tak asi jsi výjimečně čestný, no. zakladatele zjevně hanba nefackuje, když ze SJM udržuje a zvelebuje svůj barák ![]()