Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše:
já to tak třeba mám, barák je psanej na chlapa a já s tím nemám problém. Protože jsem finančně nezávislá a kdyby cokoli, tak se postarám o sebe i o děti. Ale mám v okolí pár kamarádek, které se přistěhovali k chalpovi/tchánovcům atd., tam vše vrážely do zvelebování, odrodily, a pak zjistily, že vlastně nemají nic -) nenašetřeno, žádný podíl na nemovitosti a díky rodičáku výpadek výpadek v kariéře a díky dětem a péči o ně i značně omezené pracovní možnosti. A kdyby cokoli, odchází s igelitkou. Takže bych to „prodapnutí hanbou“ až tak nedramatizovala za situace, kdy těm dotyčným není hanba nechat ženskou investovat veškerý svý peníze do jejich nemovitosti, nechat se obskakovat, nechat si vychovat děti a pak ji poslat o dům dál kvůli novému modelu. Mě by zase hanba fackovala, nechat si chlapem zvelebovat barák, nechat ho na něm makat a nic mu na oplátku nenabídnout. Chce to určitou rovnováhu a nedělat blbce ani z jednoho…
Jenže v tomhle případě zakladatel nechce nějak, nevím jak, ojebat SJM a nevyplatit svojí ženě v případě rozvodu to co jí náleží. Včetně investic do „jeho“ baráku. Nechce jí ukradnout to co jí náleží, jak tu popisuješ.
@Honza 12 píše:
Tohle mě na tom právě dráždí.
A když ji nechce tak je to taky špatně, protože je uražená? Jaká je tedy správná reakce ženy? Držet hubu a krok a v případě rozvodu odejít s igelitkou a u toho děkovat, že neplatila nájem? ![]()
@Honza 12 píše:
Jenže v tomhle případě zakladatel nechce nějak, nevím jak, ojebat SJM a nevyplatit svojí ženě v případě rozvodu to co jí náleží. Včetně investic do „jeho“ baráku. Nechce jí ukradnout to co jí náleží, jak tu popisuješ.
jakože jí vyplatí vše, co za těch 15 let koupila do baráku? do poslední nitě? jojo, to se v reálu opravdu často děje, i ty složenky si všichni k tomu pečlivě desetiletí schovávají a věci neztrácí časem na hodnotě. A všichni ti rozvádějící hrdě a popravdě vše u soudu nahlásí a přiznají…pocem, když ty jsi tak strašně naivní a nedotčený realitou ![]()
@Honza 12 píše:
Nevím proč a na základě čeho toto potřebuje, ale to je buřt. Nicméně aby to bylo spravedlivé, tak by on měl také odlévat z SJM stejnou částku výhradně pod sebe.
Jako že by se vyzmizíkovalo těch 15 let, kdy cpali peníze jen do jeho a teď by si každý odlévali stejnou částku mimo sjm? No jasně, taky se to tak dá udělat. Akorát by pak v případě rozvodu ona právem chtěla vyplatit z těch 15 let.
@Honza 12 píše:
A to právě ona nemůže vědět, pokud se i doma vyjadřuje tak, jako tady, že všechno platil a platí on. Což je pitomost.
Proč si ten byt neporidila za ty peníze, co za těch 15 let ušetřila bydlením zadarmo? Fakt mi není jasné, jak její 200 tisícová kuchyň zhodnotila jeho majetek natolik, aby ona se teď cítila v právu si vzít sama na sebe byt, na který on ji sice dal 800 tisíc společných peněz, ale nárok bude mít jen ona. ![]()
Uniklo někomu, že se nerozváděj? Jen chce mít manželka jistotu, že v případě problémů opravdu neskončí s igelitkou na ulici?
Co by teda bylo správný? Aby celý roky investovala do společnýho a kdyby chlapovi v pomatení druhé mízy přeběhla přes cestu nějaká ziskuchtivá kočička, tak v klídku s holým zadkem vyklidit pole?
@Silverine247 píše:
Proč si ten byt neporidila za ty peníze, co za těch 15 let ušetřila bydlením zadarmo? Fakt mi není jasné, jak její 200 tisícová kuchyň zhodnotila jeho majetek natolik, aby ona se teď cítila v právu si vzít sama na sebe byt, na který on ji sice dal 800 tisíc společných peněz, ale nárok bude mít jen ona.
@akavi píše:
Uniklo někomu, že se nerozváděj? Jen chce mít manželka jistotu, že v případě problémů opravdu neskončí s igelitkou na ulici?
Co by teda bylo správný? Aby celý roky investovala do společnýho a kdyby chlapovi v pomatení druhé mízy přeběhla přes cestu nějaká ziskuchtivá kočička, tak v klídku s holým zadkem vyklidit pole?
Zjevně Minimálně Honzovi a Chytrákovi ![]()
@Silverine247 píše:
Proč si ten byt neporidila za ty peníze, co za těch 15 let ušetřila bydlením zadarmo? Fakt mi není jasné, jak její 200 tisícová kuchyň zhodnotila jeho majetek natolik, aby ona se teď cítila v právu si vzít sama na sebe byt, na který on ji sice dal 800 tisíc společných peněz, ale nárok bude mít jen ona.
jako že si za těch 15 let během rodičáků mohla našetřila bokem na byt?
no, je fakt že o takové drobnosti, jako že si našetřila miliony, se zakladatel zapomněl nějak zmínit, ale přijde ti to jako reálné? nebo myslíš, že je reálnější, že jako rodina investovali společné peníze do domu a rodiny?
a bavíme se o našetřených milionech na byt jen pro ni ze sjm? ![]()
@Keyllah píše:
no jo no, chápu, že někomu se víc líbí mít nemovitost jen jako svoji a nechat druhého ať do ní investuje a opečovává ji. Ale jsou i tací, kteří to chtějí mít aspoň trochu spravedlivé
K á musíš říct i b. Ona do ní investuje z SJM. Tudíž v případě rozvodu z toho bude mít patřičný prachy.
@Honza 12 píše:
Tohle mě na tom právě dráždí.
Vzdej to, nema to zadnou cenu
Je to marny, je to marny, je to marny… ![]()
Příspěvek upraven 26.05.20 v 15:21
@Honza 12 píše:
K á musíš říct i b. Ona do ní investuje z SJM. Tudíž v případě rozvodu z toho bude mít patřičný prachy.
tak ti říká reálné b), o těch tvých „patřičných prachách“ si můžeš nechat jen zdát. Tím se možná laicky může utěšovat ten, kdo netuší, ale už vidím, jak u soudu prokazuje, že před 13 lety něco koupila
faktem pořád je, že kromě větších a dohledatelných výdajů, třeba z peněz, které dostala nebo zdědila, uvidí v případě rozvodu prdlačky. A zatím co jí zbydou tak maximálně osobní věci, tak druhá strana na tom bude výrazně lépe…
@Chytrak píše:
Vzdej to, nema to zadnou cenuJe to marny, je to marny, je to marny…
bez právního povědomí a se selektivním viděním, určitě ![]()
@Silverine247 píše:
Prosim te, vubec nezatezuj tady nikoho s fakty, to tady skoro nikoho nezajima.
Tady se vubec ani necte co napsal zakladatel, tady se mu prislo jen nadavat ![]()