Manželka chce svůj byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34388
25.5.20 19:30
@Bábrdl píše: :nevim:
Vždyť je to pro zakladatele výhodné.

Možná, kdo ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
25.5.20 19:32
@arinecka píše:
Jako že jí měl přepsat polovinu domu, jen proto aby neměla pocit, že nic nemá? :mrgreen: On ten dům měl ještě před svatbou, tak si mohla už tenkrát vzít hypo, a mohla tedˇuž mít taky svoje ne? A jo, ješitnej chlap, jí pošle 800 tisíc :palec:

Ne nemel ji 15 let vykládat, že to na ní přepsat chce a mohli to takto vyřešit už před 15 lety. Jesitny je, protože teď když se žena rozhodla nečekat a konat, tak je uražený jaký je to teď na něj podraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
25.5.20 19:38

@Akve Zase ber v potaz, že ona posledních 15 let investovala do domu, který je výhradně v jeho vlastnictví (a ten dům se za těch 15 let zhodnotil několikanásobně). A to opravdu nejen tou novou kuchyní. A ta hypotéka se bude platit z výnosů z pronájmu toho bytu, což je příjem, který by jinak bez toho bytu v rodině nebyl, takže nebude ukrajovat další peníze z rodinného rozpočtu a zakladatele vlastně nebude nic stát. Takže bych to určitě nestavěla tak, že on si teda bude taky investovat bokem.

@FraDeu ano, dá se o ten byt zúžit SJM, tedy bude jen její stejně jako je jeho ten dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
25.5.20 19:41
@thalasan píše:
Ne nemel ji 15 let vykládat, že to na ní přepsat chce a mohli to takto vyřešit už před 15 lety. Jesitny je, protože teď když se žena rozhodla nečekat a konat, tak je uražený jaký je to teď na něj podraz.

Kdo jí nutil, aby těch 15 let čekala? Uražená ženská, že se nedočkala, a asi je to tak i dobře. On s tím souhlasí, a ještě jí poslal 800 tisíc na základ hypo, to je panečku ješita :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
25.5.20 19:45
@arinecka píše:
Kdo jí nutil, aby těch 15 let čekala? Uražená ženská, že se nedočkala, a asi je to tak i dobře. On s tím souhlasí, a ještě jí poslal 800 tisíc na základ hypo, to je panečku ješita :mrgreen:

A ona mu zase ze svých výdělků (které tedy stejně jako ty jeho spadají do společného jmění) zhodnocuje nemovitost, která sama o sobě za dobu manželství pravděpodobně zvýšila svoji hodnotu o několik milionů (nevíme samozřejmě, o jakou jde nemovitost, v jaké lokalitě, ale o méně než těch 800 tisíc téměř určitě její hodnota nevzrostla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
25.5.20 19:51

Já manželku chápu, byla jsem v podobné situaci. 12 let jsem platila společně s manželem hypotéku na jeho barák plus jsem dost peněz dala do rekonstrukce. Taky mi tam nepatřila ani cihla. Neřešila jsem to do tý doby než jsem přišla na milenku. Pak mi došlo, že taky můžu odejít s igelitkou a dvouma dětma. Takže jsem taky chtěla koupit byt. Říkala jsem, že když spolu zůstanem, budem ho pronajímat a tím se bude na něj splácet hypotéka a pak třeba zůstane dětem nebo se rozvedem a já tam půjdu bydlet. No a za další dva roky jsem fakt šla. A jak si teď blahořečím, že jsem to tenkrát takhle chtěla. Manžel v rámci vypořádání SJM na ten byt doplatil hypotéku a ten je teď můj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
25.5.20 19:52
@arinecka píše:
Kdo jí nutil, aby těch 15 let čekala? Uražená ženská, že se nedočkala, a asi je to tak i dobře. On s tím souhlasí, a ještě jí poslal 800 tisíc na základ hypo, to je panečku ješita :mrgreen:

Hele a s čím máš problém? Fakt nerozumím proč uražená? Prostě už dál třeba dalších 15 let nechce cekat než se k tomu chlap tedy rozhoupe, zatím jen opět slíbil :nevim: tak navrhla jiné řešení a 800 tis ji poslal sám. Ji asi taky nikdo nenutí platit kuchyň že svých peněz ne? Takže ještě jednou ano ješita, protože teď má potřebu psát někde na emimino jaky je to na chudáka podraz, když on teda zase řekl, že jo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
25.5.20 19:54
@marzanna píše:
A ona mu zase ze svých výdělků (které tedy stejně jako ty jeho spadají do společného jmění) zhodnocuje nemovitost, která sama o sobě za dobu manželství pravděpodobně zvýšila svoji hodnotu o několik milionů (nevíme samozřejmě, o jakou jde nemovitost, v jaké lokalitě, ale o méně než těch 800 tisíc téměř určitě její hodnota nevzrostla).

To my ale nevíme, to vědí oni :nevim: Hlavní je, že on s tím souhlasí, tak není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
25.5.20 19:55

Fakt jsem jediná, které přijde naopak umanutá právě manželka? Proč by měl muž automaticky na manželku přepisovat majetek? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
25.5.20 19:58
@arinecka píše:
To my ale nevíme, to vědí oni :nevim: Hlavní je, že on s tím souhlasí, tak není co řešit.

Není co řešit. Je to rozumná investice a to nejhorší, co se může stát, je to, že když to mezi nima neklapne, tak budou mít oba střechu nad hlavou. A když jim to vydrží, tak maj v rodině další nemovitost. Jen on asi má z mně neznámého důvodu pocit, že ho teď nějak bere na hůl, či co, jinak si nedokážu představit důvod, proč to teď jde řešit na epipi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
25.5.20 20:03
@Cenarius píše:
U notáře sepíšou zúžení (nebo tak něco) SJM, kde on podepíše, že ten byt kupuje ona ze svých prostředků a že on na ten byt nehodlá mít žádný nárok.

Akorát chybí, proč by to on měl dělat a vytunelovat tím SJM, ve kterém jsou příjmy obou i to, co se za ně koupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
25.5.20 20:06
@reincarnate píše:
Akorát chybí, proč by to on měl dělat a vytunelovat tím SJM, ve kterém jsou příjmy obou i to, co se za ně koupí.

Podle mě to, že doteď SJM zhodnocovalo výhradně jeho majetek (který za tu dobu znásobil na hodnotě), je celkem rozumnej důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
25.5.20 20:07
@marzanna píše:
Není co řešit. Je to rozumná investice a to nejhorší, co se může stát, je to, že když to mezi nima neklapne, tak budou mít oba střechu nad hlavou. A když jim to vydrží, tak maj v rodině další nemovitost. Jen on asi má z mně neznámého důvodu pocit, že ho teď nějak bere na hůl, či co, jinak si nedokážu představit důvod, proč to teď jde řešit na epipi.

No, ale stejně tak, by mohl říct i on, že si vezme hypo a šmitec. Co měl před svatbou, je prostě jeho a madam se může stavět třeba na hlavu. Pochopila bych, kdyby to zdůvodnila tak, že by ráda měla taky něco svého, prostě jistotu, ale ne dup dup, když si na mě nepřepsal polovinu baráku, tak si vezmu hypo, a tebe vyškrtnu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16006
25.5.20 20:08
@Anonymní píše:
Zdravim, muzu znat vas nazor na tuhle situaci? Jsme s manzelkou skoro 15 let. … … …
Tak jen chci slyset nazor nekoho nezaujateho a hlavne nazor z zensky hlavy, jestli jsem ko*ot a mel jsem to resit driv :-). Diky

No, podle mentality místních bych řekl, že manželka má jiný kolík a chce tě odrbat, až bude zdrhat k novému milému. :mrgreen:
Ale jinak bych ji kopl do zadku, barák byl tvůj, je tvůj, takže ať se jde bodnout. Pokud si chce s bytem hrabat na svém písečku, tak fakt není zralá na partnerský život, takže ta by šla smykem. Když už jí takhle hrabe, tak si myslím, že to je jen začátek a svoje požadavky bude stupňovat. Takže čím dřív půjde do světa, tím lépe pro tebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.20 20:09

No jako já ji chápu, 15 let slibuje a nic se neděje, tak už je naštvaná a rozhodla se takto. My máme byt sice psány na manzela, ale první rok před manželstvím jsem posílala peníze na hypo a od manželství už je to co je placeno hypotékou sjm. Manžel vrazil do první platby 400tis a já do vybavení bez manzelskeho papíru 300tis. Takže kromě roku kdy jsem byla na rodicaku jedeme 50:50. Kdyby byl byt jen na nej, tak po návratu do práce si taky koupím byt na pronájem a co by zbylo z nájemného by šlo do rodinného rozpočtu. V případě zapalenych lytek bych měla kam jít bez dluhu. A rozhodne bych tak dlouho jako ona nečekala. Pan je slušná slibotechna.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky