Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Josef_t píše:
99,9% procent manželek co opouštějí společnou domácnost jdou někam bydlet
Bezdomovectví je většinou koníčkem mužů (80%)
95% procent těch, kteří se rozvádějí udělají určité kroky před tím, než to informují partnera.
Jde někam bydlet neznamená přeci k milenci. Pošli odkaz na statistiku ohledně můžu bezdomovců, které obrala manželka o střechu nad hlavou. ![]()
A že 95 procent, co se rozvádějí udělají určité kroky, to je pochopitelne, když jsou na sebe naštvaní, že se rozvádí. Asi proto chce mít i žena něco napsaného na sebe, zcela pochopitelně, jinak odchází s igelitkou.
@belladonna píše:
Proč by nemohla taky něco vlastnit? Proč jen chlap a ona s holou pr.. Pokud na to mají, nezrujnuje je to a ji tam nepatří fakticky vůbec nic, manzel slibuje a neplní, proc není její řešení v pořádku?
Její řešení je v pořádku, pokud chce oddělit všechno. Tedy rozvod a nový start. Pak může vlastnit do aleluja.
@Josef_t píše:
Ale stejně odstrašující případy jsou i opačné…
Samozřejmě přepsání majetku, oběma dostupná finanční rezerva to je správný krok.
Rozdělení SMJ, pokud třeba někdo podniká - to taky dává smysl.To co popisuje zakladatel je ovšem něco jiného.
Takže pro @belladonna - v pozadí nevidím milence, ale šikovného rozvodového právníka…
Po 14ti letech spíš došla trpělivost a přešla k činům, když to u muze vázne. Divis se jí? Proč v ní hned vidět nějakou hyenu. S bytem to vymyslela dobře i pro zakladatele, který by se nemusel strachovat o polovinu domu.
@zoidberg píše:
Její řešení je v pořádku, pokud chce oddělit všechno. Tedy rozvod a nový start. Pak může vlastnit do aleluja.
Lepší to oddělit, než ať potom žena nemá nic. Nemůže se jí divit nikdo, v dnešní době. Myslí na zadní vrátka, se třemi dětmi, co se divit. A dle zakladatele se rozvádět nechtějí, tak co pořád nějaké spekulace o tom, že by ho měla hned opouštět.
@Josef_t píše:
99,9% procent manželek co opouštějí společnou domácnost jdou někam bydlet
Bezdomovectví je většinou koníčkem mužů (80%)
95% procent těch, kteří se rozvádějí udělají určité kroky před tím, než to informují partnera.
Jo, treba se rano probudis a chlap stahl prachy z uctu. Mit vlastni byt zde je pochopitelne, po tech letech.
@belladonna píše:
Jde někam bydlet neznamená přeci k milenci. Pošli odkaz na statistiku ohledně můžu bezdomovců, které obrala manželka o střechu nad hlavou.
A že 95 procent, co se rozvádějí udělají určité kroky, to je pochopitelne, když jsou na sebe naštvaní, že se rozvádí. Asi proto chce mít i žena něco napsaného na sebe, zcela pochopitelně, jinak odchází s igelitkou.
Drtivá většina bezdomovců se ke do své pozice prochlastala tak dokonale, že bývalé manželky je neměli o co obrat.
Netuším proč mi pořád nutíš toho milence, ale když chceš… určitě má milence ![]()
Aby dohoda o SJM a obecně jakákoliv dohoda mohla být uzavřena spravedlivě, musí k ní obě strany takto přistoupit - ne že do toho jde jeden odpočátku s tím, že druhého trochu převeze.
Dokonce si myslím, že kdyby k tomu přistoupila férově, třeba by jí na ten byt i přispěl víc (jen aby se jí zbavil
)
@belladonna píše:
Po 14ti letech spíš došla trpělivost a přešla k činům, když to u muze vázne. Divis se jí? Proč v ní hned vidět nějakou hyenu. S bytem to vymyslela dobře i pro zakladatele, který by se nemusel strachovat o polovinu domu.
Ale vždyť je to tak v pořádku - ona bude mít byt, jemu zůstane barák, žádný bezdomovec.
S milencem nebudou dělat ostudu po lesích a děsit cykloturisty (milence jsi vymyslela ty
). Zakladatel si časem do baráku nastěhuje jinou dámu…
Jediné co virtuální partnerce zakladatel vyčítám je, že neřekla na začátku „po 14 letech mi došla trpělivost“.
@Josef_t píše:
Ale vždyť je to tak v pořádku - ona bude mít byt, jemu zůstane barák, žádný bezdomovec.
S milencem nebudou dělat ostudu po lesích a děsit cykloturisty (milence jsi vymyslela ty). Zakladatel si časem do baráku nastěhuje jinou dámu…Jediné co virtuální partnerce zakladatel vyčítám je, že neřekla na začátku „po 14 letech mi došla trpělivost“.
Treba rekla. Vem si to obracene. 14 let ti zena slibuje, ze prepise pulku na Tebe… a nic.
@jkra píše:
Jo, treba se rano probudis a chlap stahl prachy z uctu. Mit vlastni byt zde je pochopitelne, po tech letech.
Jo je to podraz - ten může udělat jak muž tak žena…
Nějaká pojistka by měla být - především když pán propadne hazardu tak je to naprostý průšvih.
@Josef_t píše:
Drtivá většina bezdomovců se ke do své pozice prochlastala tak dokonale, že bývalé manželky je neměli o co obrat.Netuším proč mi pořád nutíš toho milence, ale když chceš… určitě má milence
Aby dohoda o SJM a obecně jakákoliv dohoda mohla být uzavřena spravedlivě, musí k ní obě strany takto přistoupit - ne že do toho jde jeden odpočátku s tím, že druhého trochu převeze.
Dokonce si myslím, že kdyby k tomu přistoupila férově, třeba by jí na ten byt i přispěl víc (jen aby se jí zbavil)
Jak se na to přistupuje férove? Na nějakou jistotu čekala dost dlouho, nemyslíš? Jak má přistupovat feroveji? Milence ti nenutím žádného, přeci reaguji na to, jak jsi psal, že všechny ženy mají kam jít. Právě že to tvé tvrzení vůbec nijak nesouvisí s tématem ani s možným milencem, tak právě nechápu, proč jsi to psal.
A ano, bezdomovci chlapi alkoholici. Nemá to nic společného s nějakýma zlatokopkama apod.
@Josef_t píše:
Jo je to podraz - ten může udělat jak muž tak žena…Nějaká pojistka by měla být - především když pán propadne hazardu tak je to naprostý průšvih.
Souhlas. Tady mi neprijde ta zena, ze chysta podraz.
I já jsem došla k něčemu podobnému. Nejsem vdaná a byt jsme si pořizovali spolu, ale pak při odkupu bytu se do katastru zapsal jen partner. Řekl, že mu to nedošlo… bla bla. To vyřešíme. Je fakt, že v plánu byla někdy třeba i svatba a pak se to udělá naráz. Jenže můj chlap je typ, co má plány, vize a nic není problém, ale skutek utek. Trvalo mi bohužel více let, než jsem pochopila, že co si nezařídím, neporučím, tak prostě není. Vše v jeho režii má čas. Ovšem po těch cca 15 letech začaly vztahy mých kamarádek krachovat a já viděla, jak jsou najednou k sobě lidi hnusní. I ti skvělí muži a tátové najednou málem vyčetli každé kafe v kavárně. A z výroků, že by nikdy rodinu neošulili a ženu nevykopli se stali jen bláboly a má nejbližší kamarádka má „nárok“ dle jeho návrhu jen na pár desítek tisíc + si může odnést nábytek (přitom celý byt zrekonstruovala za své peníze i včetně vybavení a - prostě nemá to jak prokázat, že to bylo před manželstvím, svoji byli skoro 20let). Taky jí bylo řečeno, že ji samozřejmě vyplatí, že není hajzl…pak už obrátil…takže ji nezbylo vlastně nic a začíná od nuly v pronájmech…
Tak jsem se taky začala konečně starat o sebe, a co se mnou bude, když se třeba někdy rozejdeme. Ano, byla jsem hloupá, naivní, důvěřivá, že mě se to stát nemůže. Naštěstí se „zatím“ teda nestalo. Partnerovi jsem prostě oznámila, že už uběhlo času dost, zašla jsem za advokátkou, ta hned sepsala darovací smlouvu (bez možnosti odvolání se na to, že nejsem dost vděčná za dar
). Pak jiný den tam přišel i partner to podepsat k notáři. Ostatní zase už zařídila advokátka. Našeho čistého času to zabralo tak 3 hodiny i s cestou.
A určitě jsem to nezačala řešit kvůli tomu, že se chci rozejít. Doufám, že spolu budeme „navždy“, ale může se stát cokoliv, to nikdo neví. Já hlavně řešila právě spíše to, že třeba zemře… a co by bylo s námi. Všechny mé úvahy a starosti jsem mu sdělila a on to pochopil.
Věřím, že i zakladatelova žena snad řekla nějaký důvod a pokud ne, opravdu si pořádně promluvte… ale věřím, že chce prostě také nějaké „své“ jistoty i pro děti, taky už nejste nejmladší a je potřeba se postarat o potomky až tady jednou nebudete
A taky může vidět v okolí ne příliš hezké konce vztahů, to ji taky mohlo „nakopnout“ jako mě…
@jkra píše:
Treba rekla. Vem si to obracene. 14 let ti zena slibuje, ze prepise pulku na Tebe… a nic.
Jsem ve zcela jiné situaci, ale vím jak to myslíš ![]()
Ano, kdybych hypoteticky v takové situaci byl, asi bych do toho šel taky, ale počítal bych s tím, že to může velmi snadno eskalovat v rozchod.
jak se dřív říkalo - rozchod od slotu a od lože - rozdělení SMJ je taková forma rozchodu od stolu a je otázkou jak dlouho vydrží to lože ![]()
@belladonna píše:
Jak se na to přistupuje férove? Na nějakou jistotu čekala dost dlouho, nemyslíš? Jak má přistupovat feroveji? Milence ti nenutím žádného, přeci reaguji na to, jak jsi psal, že všechny ženy mají kam jít. Právě že to tvé tvrzení vůbec nijak nesouvisí s tématem ani s možným milencem, tak právě nechápu, proč jsi to psal.A ano, bezdomovci chlapi alkoholici. Nemá to nic společného s nějakýma zlatokopkama apod.
Ne rozhodně všechny ženy nemají kam jít - takto jsem to nenapsal…
Kdyby jednala férově, tak by tato diskuze nevznikla. Ano, připouštím, že toho může mít za 14 let dost, ale přesto:
a) skutečně chce odejít a neřekla to, chce nejdřív uspořádat majetek.
b) nechce odejít, ale pak hraje hodně nebezpečnou hru, protože dělá kroky jako by chtěla… zase to není moc férový přístup…
Má rozhodně právo odejít, ale partner by to měl vědět. Aby do vztahu, ale třeba taky do majetku neinvestoval dál a mohli se pokud možno přátelsky rozejít.
@jkra píše:
To by se u mě stát nemohlo. Protože by mě nenapadlo si vymínit nárok na půlku cizího baráku. ![]()