Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Josef_t píše:
Jsem ve zcela jiné situaci, ale vím jak to myslíšAno, kdybych hypoteticky v takové situaci byl, asi bych do toho šel taky, ale počítal bych s tím, že to může velmi snadno eskalovat v rozchod.
jak se dřív říkalo - rozchod od slotu a od lože - rozdělení SMJ je taková forma rozchodu od stolu a je otázkou jak dlouho vydrží to lože
To samozřejmě může, ale ono ani těch 14 let planých slibů tomu vztahu moc nepomohlo. Už jí asi došla trpělivost a nevěří mu, což se moc nedivím. Ale kde není důvěra…
@Keyllah píše:
To samozřejmě může, ale ono ani těch 14 let planých slibů tomu vztahu moc nepomohlo. Už jí asi došla trpělivost a nevěří mu, což se moc nedivím. Ale kde není důvěra…
Tady se točíme na 14 letech slibů furt dokola. A co takhle nahlédnout za oponu a zjistit tu podstatnou a důležitou část? Co ho vlastně tenkrát vedlo ke slibovaní půlky svojí nemovitosti? To by možná hodně vypovědělo o charakteru jejich vztahu. Než furt připomínat sice politováníhodnou a však vcelku banální liknavost zakladatele, ve věci dotažení přepisu. ![]()
@Honza 12 píše:
Tady se točíme na 14 letech slibů furt dokola. A co takhle nahlédnout za oponu a zjistit tu podstatnou a důležitou část? Co ho vlastně tenkrát vedlo ke slibovaní půlky svojí nemovitosti? To by možná hodně vypovědělo o charakteru jejich vztahu. Než furt připomínat sice politováníhodnou a však vcelku banální liknavost zakladatele, ve věci dotažení přepisu.
já tě chápu -) vše je její vina, jak se mohla opovážit vůbec něco chtít! on jí to sice slíbil, ale ona ho určitě nějak donutila. Zlatokopka! A jak se mohla odvážit, mu ten slib připomínat?? Mrcha!
chápu, ten chlap za to nikdy nemůže! a myslím, že další diskuze je opravdu zbytečná ![]()
@Keyllah píše:
já tě chápu -) vše je její vina, jak se mohla opovážit vůbec něco chtít! on jí to sice slíbil, ale ona ho určitě nějak donutila. Zlatokopka! A jak se mohla odvážit, mu ten slib připomínat?? Mrcha!
chápu, ten chlap za to nikdy nemůže! a myslím, že další diskuze je opravdu zbytečná
Netuším, proč to tak hrotíš.
Já nikde nepíšu, že je zlatokopka, nebo mrcha, co vyžaduje plnit slib.
Chtěl jsem se dostat k tomu důležitému pozadí, proč jí vlastně vůbec půlku toho baráku sliboval, co ho k tomu vedlo A tak dále.. Na to, dělat z ženské zlatokopku a mrchu jsem na hony vzdálen.. To na mě nehodíš.
Nevím, jestli jsi se jen blbě nevyspala, špatně čteš, nebo proč z toho něco takového dedukuješ, proč tak příkrá reakce, na v celku normální dotaz?
@Josef_t píše:
99,9% procent manželek co opouštějí společnou domácnost jdou někam bydlet
Bezdomovectví je většinou koníčkem mužů (80%)
95% procent těch, kteří se rozvádějí udělají určité kroky před tím, než to informují partnera.
Hele, nechci Ti rušit kruhy, ale přijde mi, že si ty „statisticky“ teď ale už hodně cucáš z prstu.
Ano, mezi muži je více bezdomovců, ale mezi muži obecně je oproti ženám také více jedinců se sklony, které nejsou zcela slučitelné s nějakou extra životní úrovní (gamblerství, alkoholismus, drogová závislost nebo třeba jen touha žít nekonvenčně). Máš pravdu, že spousta bezdomovců je na ulici i proto, že přišli o bydlení v důsledku rozvodu, ale opět je otázka, kolik z nich si k té situaci nějakým způsobem dopomohli sami.
@Josef_t píše:
Ne rozhodně všechny ženy nemají kam jít - takto jsem to nenapsal…Kdyby jednala férově, tak by tato diskuze nevznikla. Ano, připouštím, že toho může mít za 14 let dost, ale přesto:
Má rozhodně právo odejít, ale partner by to měl vědět. Aby do vztahu, ale třeba taky do majetku neinvestoval dál a mohli se pokud možno přátelsky rozejít.
a) skutečně chce odejít a neřekla to, chce nejdřív uspořádat majetek.
b) nechce odejít, ale pak hraje hodně nebezpečnou hru, protože dělá kroky jako by chtěla… zase to není moc férový přístup…
Já na tom nic nefér nevidím, dala návrh, on s tím buď může či nemusí souhlasit. Ano, po 14ti letech má právo být naštvaná, zakladatel 14 let nebyl nefér? To spíš jeho kritizovat, z jakého důvodu kritizovat jen ji? Jak sem napsala Jiti81 nad tebou svůj příběh, „A určitě jsem to nezačala řešit kvůli tomu, že se chci rozejít. Doufám, že spolu budeme „navždy“, ale může se stát cokoliv, to nikdo neví.“
Přesně tak to je, ty holky prostě nechtějí odejít s igelitkou, když do toho manželství investovaly své, vychovávaly děti. Ale to neznamená, že by se hned měly rozcházet. Vlastně, jak že by to ta manželka měla dělat, aby to tobě připadalo fér? Ještě dalších x let čekat? Její řešení je prostě fér. Jeho majetku by se nedotklo.
@Honza 12 píše:
Tady se točíme na 14 letech slibů furt dokola. A co takhle nahlédnout za oponu a zjistit tu podstatnou a důležitou část? Co ho vlastně tenkrát vedlo ke slibovaní půlky svojí nemovitosti? To by možná hodně vypovědělo o charakteru jejich vztahu. Než furt připomínat sice politováníhodnou a však vcelku banální liknavost zakladatele, ve věci dotažení přepisu.
Proč banální? Nedodržení tak důležitého slibu ti přijde banální? Vždyť to postupně podkopává jejich důvěru. A jak píšeš, nikdo nevíme, co za tím bylo. Třeba to navrhl sám zakladatel. Já myslím, že i kdyby vymysleli jinou dohodu a sepsali, aby zakladatelka v případě rozvodu neodešla s igelitkou, tak by to bylo fér. S bytem ho to mohlo napadnout už daleko dříve, je vidět, že nad tím nepřemýšlel, asi? Ale pokud to zakladatel roky neřešil, nijak. Není důvod se tu pouštět do jeho manželky.
@jiti81 píše:
I já jsem došla k něčemu podobnému. Nejsem vdaná a byt jsme si pořizovali spolu, ale pak při odkupu bytu se do katastru zapsal jen partner. Řekl, že mu to nedošlo… bla bla. To vyřešíme. Je fakt, že v plánu byla někdy třeba i svatba a pak se to udělá naráz. Jenže můj chlap je typ, co má plány, vize a nic není problém, ale skutek utek. Trvalo mi bohužel více let, než jsem pochopila, že co si nezařídím, neporučím, tak prostě není. Vše v jeho režii má čas. Ovšem po těch cca 15 letech začaly vztahy mých kamarádek krachovat a já viděla, jak jsou najednou k sobě lidi hnusní. I ti skvělí muži a tátové najednou málem vyčetli každé kafe v kavárně. A z výroků, že by nikdy rodinu neošulili a ženu nevykopli se stali jen bláboly a má nejbližší kamarádka má „nárok“ dle jeho návrhu jen na pár desítek tisíc + si může odnést nábytek (přitom celý byt zrekonstruovala za své peníze i včetně vybavení a - prostě nemá to jak prokázat, že to bylo před manželstvím, svoji byli skoro 20let). Taky jí bylo řečeno, že ji samozřejmě vyplatí, že není hajzl…pak už obrátil…takže ji nezbylo vlastně nic a začíná od nuly v pronájmech…
Tak jsem se taky začala konečně starat o sebe, a co se mnou bude, když se třeba někdy rozejdeme. Ano, byla jsem hloupá, naivní, důvěřivá, že mě se to stát nemůže. Naštěstí se „zatím“ teda nestalo. Partnerovi jsem prostě oznámila, že už uběhlo času dost, zašla jsem za advokátkou, ta hned sepsala darovací smlouvu (bez možnosti odvolání se na to, že nejsem dost vděčná za dar). Pak jiný den tam přišel i partner to podepsat k notáři. Ostatní zase už zařídila advokátka. Našeho čistého času to zabralo tak 3 hodiny i s cestou.
A určitě jsem to nezačala řešit kvůli tomu, že se chci rozejít. Doufám, že spolu budeme „navždy“, ale může se stát cokoliv, to nikdo neví. Já hlavně řešila právě spíše to, že třeba zemře… a co by bylo s námi. Všechny mé úvahy a starosti jsem mu sdělila a on to pochopil.
Věřím, že i zakladatelova žena snad řekla nějaký důvod a pokud ne, opravdu si pořádně promluvte… ale věřím, že chce prostě také nějaké „své“ jistoty i pro děti, taky už nejste nejmladší a je potřeba se postarat o potomky až tady jednou nebudeteA taky může vidět v okolí ne příliš hezké konce vztahů, to ji taky mohlo „nakopnout“ jako mě…
Tohle je jiná situace. Vy jste ho kupovaly společně. Tak jsi tam měla být zapsána od začátku, bez jakékoliv debaty. Tady se z nějakého důvodu rozhodl přislíbit svojí ženě dárek, a to půlku baráku. Nevím, jestli chtěl být za granta. Nebo jestli cítil, že by s ním žena nebyla, bez vidiny majetku. Třeba hledala zajištění pro svoje děti u něho. K tomu se zakladatel nevyjádřil. A je tu teď za pitomce, že mu trvá předat jeho dobrovolný nenárokový dar tolik let. Plus se do toho začíná motat to, že investovaly z SJM peníze na údržbu jeho baráku. A že žena chce ty peníze, na které ostatně má nárok při rozvodu, chce přeměnit v byt, který by byl jen její.
@belladonna píše:
Proč banální? Nedodržení tak důležitého slibu ti přijde banální? Vždyť to postupně podkopává jejich důvěru. A jak píšeš, nikdo nevíme, co za tím bylo. Třeba to navrhl sám zakladatel. Já myslím, že i kdyby vymysleli jinou dohodu a sepsali, aby zakladatelka v případě rozvodu neodešla s igelitkou, tak by to bylo fér. S bytem ho to mohlo napadnout už daleko dříve, je vidět, že nad tím nepřemýšlel, asi? Ale pokud to zakladatel roky neřešil, nijak. Není důvod se tu pouštět do jeho manželky.
Nevím jak kdo, ale já se do jeho manželky nepouštím. To zaprvé. Za druhé, to není právě až tak o nedodržení slibu jak sám zakladatel píše na slibu se nic nezměnilo, je to spíš o té v celku banální neschopnosti a lenosti zvednou zadek a oběhnout ty úředníky.
@belladonna píše:
Na to se taky zakladatel ptám. Nějak si neumím představit, že by se žena nastěhovala ke mě, do zděděného baráku, a já bych za ní přišel s tím, že jí půlku daruju. Stejně tak si nedovedu představit, že bych já nemajetný se nastěhoval k ženě, chtěl si ji vzít a shrábnout půlku jejího bydlení, na které buď ona, nebo její rodina léta dřely. ![]()
Příspěvek upraven 28.05.20 v 08:19
@Honza 12 píše:
Tohle je jiná situace. Vy jste ho kupovaly společně. Tak jsi tam měla být zapsána od začátku, bez jakékoliv debaty. Tady se z nějakého důvodu rozhodl přislíbit svojí ženě dárek, a to půlku baráku. Nevím, jestli chtěl být za granta. Nebo jestli cítil, že by s ním žena nebyla, bez vidiny majetku. Třeba hledala zajištění pro svoje děti u něho. K tomu se zakladatel nevyjádřil. A je tu teď za pitomce, že mu trvá předat jeho dobrovolný nenárokový dar tolik let. Plus se do toho začíná motat to, že investovaly z SJM peníze na údržbu jeho baráku. A že žena chce ty peníze, na které ostatně má nárok při rozvodu, chce přeměnit v byt, který by byl jen její.
Tak ono má své opodstatnění, proč ještě ten dům nepřepsal. Prostě nenastal ten čas. A to je dobře, už by nejspíše byl na ulici. Rodina by ho zavrhla, jak taky jinak když přijde o rodinné jmění vlastní blbostí, dvě cizí děcka taky a to malé poslední by ho nevytrhlo. Ono je třeba se poučit, ne nadarmo vznikly pohádky o Sněhurce, Popelce, S čerty nejsou žerty, O dvanácti měsíčkách a mohlo by se pokračovat. A společný jmenovatel? Těžce přetěžce zkoušená vdova/samoživitelka byla sňatkem zachráněna a po odstranění manžela shrábla hospodářství. Tady zatím plán nevyšel, tak se zkouší jiné alternativy odsátí majetku.
@zoidberg píše:
Tak ono má své opodstatnění, proč ještě ten dům nepřepsal. Prostě nenastal ten čas. A to je dobře, už by nejspíše byl na ulici. Rodina by ho zavrhla, jak taky jinak když přijde o rodinné jmění vlastní blbostí, dvě cizí děcka taky a to malé poslední by ho nevytrhlo. Ono je třeba se poučit, ne nadarmo vznikly pohádky o Sněhurce, Popelce, S čerty nejsou žerty, O dvanácti měsíčkách a mohlo by se pokračovat. A společný jmenovatel? Těžce přetěžce zkoušená vdova/samoživitelka byla sňatkem zachráněna a po odstranění manžela shrábla hospodářství. Tady zatím plán nevyšel, tak se zkouší jiné alternativy odsátí majetku.
Dokud to zakladatel neupřesní, tak nebudu špekulovat, že je zakladatelka sobecká baba, která by chtěla aby ji a budoucnost jejich dětí, zajistil její manžel za použití majetků, které se jí netýkají. Pokud chce jen férovou pojistku z toho, co spolu s manželem vybudovaly, aby o svoji námahu nepřišla(viz investice do údržby jeho baráku). Tak celkem nic proti.
@Honza 12 píše:
no chce to asi I proto, ze pripadne dokazovani je na dlouhe lokte.
Po 14 letch mozna chce mit jen pocit, ze je neco jeji, clovek starne a chce jistoty.14 let se zivi dum a ona nema nic, papirove, legalne. treba videla v okoli nejaky rozchod, kdy sliby vyprchaly…. nevime.
14 let cekala a nic nema.
Tak či onak je pan zakladatel v dost prdelní situaci a na každý pád je kus BLBA že něco takového sliboval. Žiši.