Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, hlavne on vas zasadni problem neni spinave pradlo…
manzolovi peru veskere obleceni, tedy i pradlo a vazne s tim nemam ani po 10 letech problem. na druhou stranu manzel by po me nikdy nerval a uz vubec ne, ze dostavam penize zadarmo. to je trochu zasadnejsi problem nez nejake zpocene podvlikacky
Tak k tomu prádlu: U nás se špinaveé prádlo dává do pračky, pak když je potřeba to třídím podle barvy a vyperu. Manžel pral jednou v životě, když jsem nebyladoma adopadlo to tak, že vytopil koupelnu
Pomáhá s tím, že nakupuje, stará se, aby nedošlo zách. papír apod.,dělá ty chlapské práce. Že bych se štítila manželových špinavých věcí, to fakt ne. Tady bude problémještě někde jinde.
Samozrejme, ze peru partnerovi pradlo. Vubec by mne nenapadlo mu ho neprat. A to je dobre, je ti spatne z jeho pradla a z jinych vecich s nim ti spatne neni???
Prislo by mne to velmi nehospodarne, kdyby si kazdy pral sam. Ja mam vetsinu pradla bileho, partner cerneho, ale cas od casu mam neco tmaveho take. V tvem pripade by jela prazdna pracka s jednim tmavym trickem ci by to tricko lezelo v pradle X tydnu, az by bylo tveho tmaveho dost?
Ale rpavda, do kapes nesaham, co tam kdo necha, tam zustane.
Manželovi peru špinavé prádlo, ale je pravda, že když má něco propoceného ze sportu, tak mi to hází rovnou do pračky
.
Nee peru jen sobe a diteti
jasne, ze mu peru, zehlim, skladam. Spousta muzu doma pomaha a nekteri se proste niceho nedotknou. Muj vynese max kos kdyz ho pripravim. A tak co no… Vsechno si delam po svem a az kdyz se mi chce. Uklizim kazdy den, ale kdyz se mi nechce tak se mi proste nechce. Nerekne pul slova, ptz bych ho poslala to udelat
a to vis, ze taky nekdy frfnam. Chodime nakupovat teda spolu a stara se zase o jine veci:)
Příspěvek upraven 21.08.15 v 11:48
No na jednu stranu by se mi nelíbilo, že po mně někdo ječí. Na druhou stranu chápu, že ho naštve, když v koši vydělíš jeho prádlo a vypereš jen sobě a dětem. To by mne nikdy nenapadlo. Takže bud stylem - prosím tě, nacpi do pračky - jo a prohlídni kapsy, at tam něco není - já si zatím udělám to a to. A nachystat to, co má jít do pračky.
Já teda myslím, že dát prádlo do pračky je to nejmenší! A mě třeba ani manželovo špinavý prádlo nesmrdí, natož abych se ho štítila dotknout!… na druhou stranu chápu, že ti jde o princip, že děláš vše ostatní, tak může pomoci, ale zrovna v tomto případě by se mohl i urazit!
Souhlasím s @Ali-Ali problém bude jinde… ale tedy asi bych se na partnera blbě koukala, kdyby začal řešit moje a tvoje prádlo
u nás je jenom prádlo a neřeším čí je, namrskám do pračky, pouze ho odmítám sbírat po domě, takže peru pouze to, co doběhne do koše.
Ano, samozřejmě manželovi peru prádlo, ani by mě nenapadlo ho nechat, aby si pral sám. Ale jak píše AliAli, tady bude větší problém, než to prádlo.
Příspěvek upraven 21.08.15 v 11:49
Jako vetsinu veci, tak ani pradlo doma nedelime na moje, tvoje, deti…
Z 99% peru ja, chlap ma doma jine povinnosti. ![]()
Já tedy nevím, ale když je chlap celý den v práci a pracuje proto abych my se měli dobře a nic nám nechybělo a já jsem doma. Tak je samozřejmostí že uklidím, vyperu mu prádlo at' je špinavé či nikoliv. U nás je pořád propocené a špinavé (partner je automechanik) a prostě mi přijde normální že člověk tak trochu smrdí když se spotí a kvůli tomu že mi nevoní po něm chtít at si sám pere
. My to tedy máme trochu jinak. Snažíme se si navzájem pomáhat a je fakt že čas od času si vyprat musí ale s mou pomocí. Prostě je to hodně i komunikaci s chlapem. Néé mu říkat:,,Vždyt' ty si nejsi schopný ani vyprat prádlo.'' nebo Dej prosimtě prádlo do pračky apod..Ale zeptat se ho třeba :,,Miláčku mohla bych tě poprosit abys mi hodil prádlo do pračky? Děkuji, budeš moc hodnej.''
Na tohle chlapi poslechnou, pokud chceš aby ti doma pomáhal, nejen s praním. Prostě komunikace je základ vztahu jak se říká.
![]()
Ajé, páníček si zvykl na pohodlíčko. Takže doma jsi prachobyčejná služka, která navaří, vypere, uklidí, o dítě se postará a on nemusí hnout brvou?
Mám jedno ponaučení, jaké sis to udělala, takové to budeš mít.
U nás je to podobné, jak píší holky - pere se podle potřeby. Protože je nás hodně, dýl než tři, max. 4 dny v koši prádlo není. Třídím podle barev, peru denně, takže co tři dny na některou barevnou skupinku dojde.
K dělení prací - obvykle pračku plním a vyndávám já, když nestíhám, udělá to manžel - neřešíme. A že špinavé prádlo nevoní, s tím se prostě musí počítat.
Já peru manželovo prádlo společně s prádlem svým a naší dcery. Manžel vyprat umí ale moc to nedělá.
Reakce tvého manžela je nepřiměřená, evidentně má dojem, že když jsi na mateřské, máš být i něco jako služka a zabezpečovat celou domácnost.
Milé maminy, chtěla bych se zeptat zda perete manželovi špinavé prádlo? Já peru všechno prádlo několik let od té doby co jsem na mateřské, předtím si manžel vypral sám nyní se pračky nedotkne… Dělám všechny domácí práce, včetně žehlení, starám se o syna. Před 14 dny jsem mu navrhla, poprosila, jestli by si nedal špinavé prádlo do pračky sám, že já nemám problém to vyndat, pověsit, vyžehlit a narovnat mu to do skříně jako vždy, souhlasil… když se prádlo zůstalo x dní v koši netknuté dala jsem mu to tam se sebezapřením sama, je to blbé to psát, ale jeho prádlo je tak propocené až se mi z toho navaluje, z kapes mu tahám posmrkané kapesníky apod… tak jsem to tam se sebezapřením dala a vyprala… pak jsem se ho zeptala proč to nemohl dát vyprat… a začal na mne řvát, že to už je vrchol aby si sám pral, že budu dostávat peníze zadarmo… Jako já nevím, myslím, že toho dělám doma dost, každý den uklízím, vařím večeře, starám se o syna… myslím, že tohle přece není ode mne tak hnusné po něm chtít, od mamky jsem se dozvěděla jak je to ode mne hnusné a že jsem mu tím dala na jevo že už ho nemám ráda… tak já nevím co dělat… je mi do breku… hrozně jsme se pohádali…
ale já si nedokážu představit že bych npo někom chtěla aby pral moje špinavé prádlo…