Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Nemáš rodinu? Nebo nějakou kamarádku co by pomohla? Ten strach je nejhorší no, nedá se s detmi odejít ze dne na den, ale můžeš si pomalu připravovat půdu, odkládat si nějaké peníze bokem, zjistit si možnosti. Ale takový vztah je cesta do pekla.
Aku radu chces, proste si zariad ine byvanie a vypadni odtial, kazdy den co tam travis to iba zhorsujes pre seba a aj deti. Zlepsenie nieje mozne.
Keby sa chcel toho zbavit mal milion prilezitosti. On nechce!
Pozdě bycha honit. Máš gamblera a to je úplně stejně jako u alkoholiků, narkomanů, nevěrníků, lhářů, žárlivců a jiných podobných individuí - absolutní zákaz…zjišťovat důvod, proč jsi s ním (proč s ním máš děti, když už tehdy jsi viděla potíže), nemá smysl. Já třeba kdysi byla s jedním, protože uměl hodně dobře šu..kat a měl ho velkého, ale vydržela jsem s ním chvilku (přes léto), protože jen TO nestačí.
U tebe to vidím buď na odchod nebo poslední šance pro něj a záchranu rodiny - veškeré jeho peníze budou chodit na tvůj osobní účet (bez možnosti jakéhokoli sdílení pro něj) a on bude dostávat kapesné třeba 100 Kč týdně?(zkratka dle možností - pokud to nepůjde, tak nebude dostávat nic, když jsou dluhy, co čekat?), když neumí hospodařit, co jiného zbývá. A pokud by se mu kamarádi/rodina smáli, že je podpantoflak, klidně to na ně vybal, jak se věci mají - tady jde o záchranu vaší rodiny. Pokud s tím nebude souhlasit nebo bude mít vytáčky, že to je blbé, že se mu budou smát, že nechce…tak rozvod. Ale je to jen má rada, vše je na tobě.
Rada už padla - rozvod. V této situaci jediná možnost, jak uchránit děti a Tebe před exekutorem. Nejaké dávání 100 kč na týden je na nic. To je jen další dítě navíc, tím spíše sobecké, bezohledné a závislé. Ještě dávám ke zvážení ústavní léčbu, ale fofrem a i tak nebudeš mít vyhráno. Delikvence je častá. Jak to máte s bydlením? Na koho je byt nebo jste v nájmu?
@Kriss Tina píše: Více
Táta pořád živí mé 3 mladší sourozence, skoro všechny dospělé, a matka je závislá alkoholička, co byla 2× ve vězení, kvůli ní a jejímu týrání jsme byli jako děti v DD. Takže nepřipadá v úvahu. Kamarádky mám 3, jedna studuje VŠ a bydlí u rodičů, druhá se mi za 3 roky pořádně neozvala a třetí sama řeší problémy s chlapem a dítětem. A do Azylového domu nevím, jak budou děti nést, že je budu vychovávat takhle. Ale už si začínám šetřit a i když nerada, tak si chci chystáte zadní vrátka… ![]()
Vždyť jsi říkala, že do práce nechodí, že se válí, má dluhy a nedává ti peníze. A se s penězi ti pomáhají rodiče. To ho zase omlouváš?
Pro děti je lepší aby byly s tebou v azylovem domě, než aby se "doma " pocuravaly strachy.
Vůbec nechápu, ale absolutně, že s ním máš 2 děti
ono ty tvoje úspory taky nebyly zrovna nic moc, co? Zdedila jsi alespoň byt po prarodičích nebo s rezervou sotva 1 výplaty máš děti do nájmu? ![]()
@Proto02 píše: Více
ona píše „myslela jsem, že ho děti změní“ -
svatá prostoto
Zajimalo by me za jake hry presne manzel utraci, jestli je to gamba (tedy online kasina, sazky atd) nebo gacha hry (hry, ve kterych se utraci herni mena, ktera je vetsinou za realne penize, na to abys ziskala nejake veci ci postavy) ci zda to jsou lootboxy (napr do counter:striku)…Porad bych radila tedy dat ruce pryc a odejit, protoze gambler se nezmeni.
Cesta ven samozřejmě je…ale chce to sebezapření…je otázka proč hraje…chce při vás peníze, adrenalin, nuda… nůž na krk a léčení…jinak konec…
Jsi totálně naivní. Najdi si terapii pro sebe, ať se zvládneš postarat aspoň sama o děti ty.
Tu na pojišťovnu najdeš. Nebo se zkus podívat na nějakou neziskovou organizaci, zda nenabízí poradnu pro rodiny gamblerů.
Možná Ti to otevře oči.
@Proto02 píše: Více
To jsem neříkala, on chodí do práce, a dluhy měl, když si bral půjčky, ty má už ale splacené
Kdyby nechodil do práce tak ani s pomocí rodičů neutahnu nájem 😅
Nepřeháníš vůbec. Radím rozvést se co nejdříve jako první krok a doufej, že ty dluhy, co nasekal nejsou velké, protože ty dluhy jsou teď i tvoje (Ty nemáš přehled o pohybu peněz na vašem účtu?) Tvůj manžel je nezodpovědný lhář a sobec a rodinu rozbíjí on svým lhaním a svojí závislosti. Právo užít si těžce vydělané peníze? Jaké právo máš ty, co si můžeš užít ty, každodenně pečující o děti, když vám pak nezbývá ani na plenky a léky?
Příspěvek upraven 25.02.26 v 19:51