Manželovy lži

Anonymní
25.2.26 18:07

Manželovy lži

Dobrý den, jdu se vypsat a zeptat na názor/ radu..
S manželem jsme spolu přes 5 let, z toho skoro rok svoji, máme 2 malé děti, ale od začátku vztahu byly problémy a komunikací. Muž mě věčně neposlouchal, byl na telefonu, nebo hrál hry. Vždycky nevycházel s penězi do výplaty a oháněl se s tím, že to moc řeším, že to je tím, jak se udělá,,větší" nákup v supermarketu za 2-3K.
Tak jsem to neřešila. Jednou, když byl pracovně přes týden pryč, po celý rok se vracel jen na víkendy, tak nám vypojili elektřinu, protože ji nezaplatil a já v tom musela žít. Chtěla jsem na to dát všechny své úspory, ale on si v mžiku vzal půjčku, což jsem právě nechtěla.
Myslela jsem, že děti ho změní.
Když byla starší dcera na světě, po nějaké době jsem po 4 letech vztahu zjistila pravdu- celou tu dobu utrácel měsíčně několik tisíc do mobilních her a bylo mu asi jedno, že kvůli tomu pak nevychází s penězi. Jednou dál za měsíc do hry kolem 10 tisíc, a abych na to nepřišla, vzal si tajně další půjčku.
Před svatbou jsme si to nějak urovnali a slíbil, že už to dělat nebude.
Ale teď jsem zase zjistila, že i tak měsíčně prostě utrácí kolem 2-3 tisíc do her, jako by si nemohl pomoct, a pořád mi o tom lže a bagatelizuje to. Říká, že jsou to jeho těžce vydělané peníze, které si chce užít. Na jednu stranu to chápu, ale bolí mě, že mu nestojím ani za špetku upřímnosti, a že je nezodpovědný, protože potom máme peníze tak akorát na jídlo, a nic navíc, takže když má někdo narozeniny, něco se stane, nebo jsou potřeba plenky, léky, tak prostě nejsou peníze, ale na to on v tu chvíli nemyslí.
Už nevím co mám dělat. Myslím, že ho miluji, a vždy mu to odpustím, protože poslední co chci, je rozbít rodinu.
Co si o tom myslíte, přeháním? A co s tím mám dělat?
Ani na párovou terapii nemůžeme, protože nemáme hlídání(kojím) a navíc ani peníze, protože žádná terapie není plně hrazená pojišťovnou.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
79839
25.2.26 18:13
@Anonymní píše: Více

gambler, žádná terapie nepomůže, rychle rozvod a pryč, proč sis s gamblerem udělala druhé dítě? nikdy to lepší nebude, nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
25.2.26 18:14

Nene 8o
Obávám se, že po letech tolerované rutiny lhaní, nezodpovědnosti a závislosti manžela asi už nepředěláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3707
25.2.26 18:22

Do prčic…co se to s těma lidma děje?? Další diskuze, kde už na začátku NIC nefungovalo, takže spolu zůstanou, pořídí si dvě děti a po 4 letech, přesto, že to startovní NIC je už 10 x NIC tak se vezmou???
Já už ničemu nerozumím.
Zakladatelko, radu nemám. Snad jen mozek kdyby se někde dal koupit, promiň :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11950
25.2.26 18:22

No holka…vzala sis gamblera a navíc sis s ním upletla dvě deti… :roll: Co se stalo, stalo se, teď už to nezmenis..ale seber rozum do hrsti a jak je psáno výše honem od něj pryč, co nejdříve rozvod a modli se ať ty dluhy nejsou moc velký, protože půlka jich půjde za tebou…

Příspěvek upraven 26.02.26 v 04:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
25.2.26 18:25
@stinga píše: Více

Spíš proč si ho vůbec vzala, když problémy byly už před svatbou :roll: a jo vlastně, dítě to mělo všechno napravit a ono ne…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5216
25.2.26 18:28

Nechceš rozbít rodinu, ale na mizinu ji tímto způsobem přivedeš. Pryč od gamblera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36905
25.2.26 18:52

Já bych si udělala ještě třetí dítě, to se jistě vzpamatuje.
Co dělat, no asi nic když nemáš peníze na samostatný život. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37211
25.2.26 18:53

Padala bych pryč. Něco podobného byl důvod u mě k rozvodu. Lži a dělání dluhů, lhaní o penězích a ještě, když jste manžele a všechny dluhy se povezou i za tebou… to je za mě horší jak nevěra a utla bych to, dokud nemáš na sebe psané exekuce a nedoplácíš na jeho kraviny. Nebudeš mít klid do smrti. Ja jsem rozvedena rok a pořád se klepu, aby někde nevyplavalo neco z doby manželství, o čem mi ex neřekl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23105
25.2.26 19:06

Gamblerství, alkohol, drogy..těžká disciplína :roll: je závislý podle toho co píšeš a dokud si to sám nepřipustí a nebude s tím něco dělat, neuděláš nic. Nůž na krk, ne párová, ale terapie pro něj! A pokud ne, tak ruce od něj pryč.

Zodpovědné hraní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30444
25.2.26 19:12

V první řadě si myslím, že člověk - žena - která si přes to všechno takový typ muže vezme, „myslí si, že ho miluje“, nechce rozbít rodinu, ale brečí, že jí chlap lže, neváží si jí a bla bla bla, tak je prostě blázen a není jí pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5216
25.2.26 19:33

Pokud myslíš vážně slova : Myslím, že ho miluji, a vždy mu to odpustím- tak Ti není pomoci a nechápu založení diskuse. Jsi pak však spolupachatelkou pádu Vaší rodiny na dno. Včetně dětí. Začni myslet mozkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.26 19:35

@Kriss Tina děkuji za názor, já si přijdu fakt hloupá, že vlastně pořád doufám že se s tím dá něco dělat, protože jinak dá se říct funguje (chodí do práce, platí nájem,..)
A odchodu se bojím, nevím kam jít, nevím, jestli už není pozdě, jestli zvládnu 2 děti sama.. jsem zoufalá..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.26 19:41
@izabe píše: Více

Protože se vše srovnalo, na nějakou dobu, byl chvíli upřímný, vše vycházelo, a proč bych nemohla věřit že se člověk změní? Kdybych takhle prchla od každého ex který měl nějaký problém, co se mi nelíbil, tak v životě s nikým nebudu. Bohužel každý má něco, co bude tomu druhému na něm vadit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.26 19:43
@884135 píše: Více

Důvod založení je právě ten, že mi není pomoci, jak jste napsala, a proto jsem doufala, že mi třeba někdo pomůže s radou jak se vykopat z toho do čeho jsem se já hloupá a naivní uhrabala 🙏🏼 :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky