Manželovy lži

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35001
26.2.26 07:07
@Anonymní píše: Více

Nezmění se, nestojíš mu za tu špetku zodpovědnosti ani ty, ani vaše děti. Poslední co chceš, je rozbít rodinu? A rozum máš? Tak třeba třetídítě ho změní, co myslíš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5990
26.2.26 07:22

Zakladatelko, ještě zvaž ten řidičák. Já jsem spíš ve většině případů pro řidičák, sama si svůj život bez řidičáku nedovedu představit, řídím denně, vnímám, že to člověku dává spoustu možností a svobodu… Ale mám nejen to auto, které ty tedy po strýci dostaneš také, ale také mám finance na povinné ručení, na pneumatiky, na běžnou údržbu a drobné opravy do třeba 5000 Kč, na pohonné hmoty… Vám ale nevychází peníze ani na některé základní potřeby, jako jsou pleny a léky, tak co bys chtěla dělat s autem, do kterého měsíčně nacpeš x tisíc, když roční náklady rozpočítáš na měsíce? A to nepočítám pořízení dvou dětských autosedaček, které fakt nejsou vůbec levnou záležitostí. Asi znáš to rčení, že jestli chceš opici, musíš mít na banány… Ty na ně ale nemáš, naopak nevycházíte už teď i v základu, manžel je finančně negramotný, ty naivní… S takovou vám bude auto akorát někde stát, chátrat a ještě víc vás táhnout dolů. Auto má být pomoc, prostředek, ne další zátěž. Je to samozřejmě na tobě, jen mi to tedy moc ve vašem případě nedává smysl. Potřebujete investovat úplně jinam. Buď do odborné pomoci, nebo do rozvodového řízení a osamostatnění se. A to s 50 tisíci půjde těžko, zvlášť, když z toho sebereš ještě skoro dvacet tisíc na řidičák, který je ve vaší situaci fakt úplně k ničemu. Potřebujete řešit bazální záležitosti a ne nadstavbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
26.2.26 07:34

A potřebujete ho? Auto, ikdyž by se s ním moc nejezdilo, je velký každoroční výdaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.26 07:40
@Mall126 píše: Více

Dítě jsme měli po 3 letech vztahu, po 4 letech vztahu jsem to zjistila.
Psala jsem, že z textu blbě vyplývá to, že si všichni myslí, že má dluhy a exekuce, ale já psala že si často bral půjčky, ty splácel, a když jednu splatil, po čase si vzal další. Takže takhle

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.26 07:41
@izabe píše: Více

Však jo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.26 07:43
@JancaS84 píše: Více

A proč bych ji neměla platit školku?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.26 07:52
@Yasmen píše: Více

Myslím, že by občas dost pomohlo, bydlíme v menším městečku a vlakové spoje tu bývají třeba s 2-3 hodinovým rozestupem v čase, kdy mám třeba většinou objednanou lékařku.
A tak jsem řekla, že by se hodilo auto, když jsem začala mít pocit, že budu brzo rodit druhé, a se starší dcerou a kontrakcemi jsem se táhla vlakem, abych předala malou na hlídání a došla z nádraží do nemocnice.
Potom nákupy, cesty za mou rodinou, která bydlí dál, a vlakem to trvá skoro 2 hodiny, a ještě musím jet rychlíkem, kam nemůže kočárek, takže musím mít jednu malou v náručí, druhou tahat přes vysoký schody do vlaku a kočárek jednou rukou předat průvodčímu aby jej dal do úložného prostoru.

• Citovat
  • Upravit
5990
26.2.26 08:00

No dobře, potřeba auta u vás evidentně je. Ale kde na to vezmete? Já mám třeba spolehlivé auto, ale i tak se stalo, že prostě minulá oprava stála přes 20 tisíc a to už mě prostě také bolelo. A to vlastně ještě nebylo nic tak zásadního, mohlo to být mnohonásobně horší. A rozhodně nejde o nové drahé auto s drahými náhradními díly, naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25441
26.2.26 08:30
:zed: a to víš JAK přesně, že žádné dluhy nemá?? gamblerovi patří jen kapesné na svačinu, pokud se nebude léčit a abstinovat.. nad bednama se vyhrát nedá… občasná menší výhra jen utužuje závislost, viděla jsem dost zničených rodin kvůli tomu.. dřív to byly bedny, dnes je to vše dostupné on-line
jediná rada je Nevěřit mu a oddělit hospodaření! pokud se nechceš rozvádět, zužte sjm, o jeho dluzích absolutně nemusíš mít páru, nebankovky druhého partnera neinformují ani nevyžadují souhlas.. zajdi si na poštu pro výpis z Centrální evidence exekucí a podej žádost na Solus, aby ti vyjely dluhy aspoň tam evidované, myslím, že se budeš divit… Oni lžou a vůbec manželky obvykle netuší, jak moc je to zlé. Kryj sebe a děti, vše si zjisti, kontroluj účty, vše související s bydlením plať ty a zužte si to sjm, radím ti z praxe, ty to zatím nechceš vidět a obhajuješ to - typické… většinou se tyhle ženy proberou, až doma vše oblepí exekutor… jdeš tomu solidně se svým přístupem naproti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25441
26.2.26 08:38

KDE a u jaké společnosti sis „nechala vyjet registr dlužníků?“ nic takového s tímto názvem totiž v ČR neexistuje, a už vůbec ne komplexní databáze
Existují bankovní a nebankovní registry, Solus a Centrální evidence exekucí.
Takže pokud sis nechala vyjet nějaký fejkový registr, neznamená to vůbec NIC. S dluhy denně pracuju, tak vím co a je a co není možné v ČR zjistit a co zjistí člověk, který nepracuje v bance nebo nemá příslušné přístupy do registrů.
Jsi strašně naivní a doplatíš na to. Ty i tvé děti. Už proto udělej to, co radím výše. On evidentně přestat hrát a utrácet peníze nechce. A sorry - ale prohrát peníze na jídlo a nemít před výplatou ani korunu, to už je hodně špatné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5223
26.2.26 09:19
Často si bral půjčky(i když je splácel). Už to je patologické. Pořád ho omlouváš, není Ti pomoci.

Příspěvek upraven 26.02.26 v 10:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
26.2.26 09:43

Autobusy u vás nejezdí? Lékař se dá objednat na hodinu, kdy víš, že máš spoj nebo čas předtím využít jinak (nákup, s dětmi hřiště, procházka). Před porodem bych na tvém místě měla nachystanou obálku s penězi na taxíka, mrzí mě, že tys to musela řešit takhle (já třeba měla tak rychlý porod, že bych rodila už cestou na nádraží). Nákupy lze dovézt…chápu, že šetříte každou korunu, ale zkus se podívat třeba na tesco, to je levnější jak rohlik a pod. A třeba jednou měsíčně si takhle udělat velký nákup, nechat si dovézt velké a těžké věci. A s vlakem nechápu, nemá tam prostor pro kola? Takhle jezdíme my. A na nádraží vždycky někdo ochotně pomůže s kočárkem do a i z vlaku. Auto nemáme a nepotřebujeme, ale je fakt, že bydlíme ve větším městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.26 09:57

Jděte od něj dokud je čas. Nezmění se a bude se to pravděpodobně zhoršovat. Nezachráníte to ani vy ani děti - ty by mimochodem nikdy ani žádný vztah dospělých zachraňovat neměly. Lepší být sama s dětmi a v klidu než udržovat nefunkční rodinu, to dětem ublíží daleko víc. Vím o čem mluvím, sama jsem z nefunkční rodiny a od 11 jsem na mámu naléhala aby se rozvedla a šly jsme pryč. Když to po dalších několika letech udělala zjistila že nám je najednou líp jen spolu. Nedrže to co nefunguje a nesnažte se spravit to, co spravit nejde. Jestli máte rodiče co vám budou ochotni do začátku nějak pomoct neváhejte, není na co čekat. Nebude to lepší. Neobhajujte ho a nenalhávejte si nic, vidím že to vidíte ale snažíte se to omlouvat aby jste nemusela přiznat že jste si vybrala špatně a udělala chybu. Dost velký varování jsou už i ty půjčky o kterých vám neřekl. Není to normální. Udělat tohle můj manžel tak už dávno manželé nejsme.

• Citovat
  • Upravit
1399
26.2.26 10:02
@Lucy75 píše: Více

Já bych se vsadila, že zakladatelka to nikde nezjišťovala. Protože tady začaly padat rady, aby odešla (což ona nechce), začíná vytahovat, že to není tak zlé, jak se může zdát, že půjčky nemá, že si to zjistila… Prostě omlouvačka, která najednou opravuje fakta, aby to trošku zažehlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
26.2.26 10:10

Zakladatelko, zkus se s ním domluvit, že se zaregistruje na kolikmam a dá ti přístupové údaje.
Pokud to s vámi myslí vážně a dobře, tak bude souhlasit.
Web má přístup právě do těch registrů, jak psala @Lucy75 a údaje jsou každý měsíc aktualizované, takže budete mít solidní přehled jak na tom manžel je.
Zároveň zúžit SJM tak, aby se tě aspoň případné budoucí dluhy nedotkly a majetek, který máte, do toho zahrnte ve tvůj prospěch.

Pokud bude odmítat, je jasné, že má nějaké dluhy a ty buď tvrdší, trvej na tom s tím, že jinak uděláš další kroky, i za tu cenu, že se rozvedete a že by holky měly být dočasně v nějakém zařízení, ale že se prostě musíš osamostatnit. Pak že bude muset počítat s výživným na holky i na tebe (matka s dítětem do 2 let)

Výživné na děti i na sebe si můžeš spočítat už teď, mysím, že jsou na to kalkulačky, a minimálně na tuhle částku udělejte trvalý příkaz, ať to chodí z jeho účtu rovnou po výplatě na tvůj. Raději ale víc penez, ať můžeš začít šetřit na auto, servis atd. Jak jsi popsala ty různé situace, tak auto se vám opravdu hodí a může se hodit i do práce, ale jak už psaly holky přede mnou, jsou k tomu potřeba peníze.
Svůj účet, pokud nemáš, si zařídíš online, nemusíš se s dětmi nikam táhnout. S tím a s rodicákem už vyjdeš a snad zvládneš i trošku tvořit rezervu. On ať dal platí trvalým příkazem nájem, energie a nechá tě mít pod kontrolou jeho účet, změň přístupové údaje a omez limit na jeho kartě na snesitelnou částku. Řekla bych mu, že vím, že je to nedůstojné a cítí se blbě, ale že jsem se taky cítila blbě když jsem neměla na jídlo a lékárnu pro děti.

A uvidíš jak on se k tomu všemu staví, podle toho se rozhodneš jak dál. Musíš, prostě musíš vidět progress, jinak to celé vůbec nemá smysl, nechceš deset let hlídat ho jak dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí