Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@884135 píše: Více
To jste takhle útočná ke každému, kdo je v koncích? Odpovídala jsem na to, jak mi někdo psal ať si najdu lepšího nebo tak nějak..
Ale, děkuju' za podporu a, milé' rady
@Trojlístek píše: Více
Tak si to tak je no..
Nemáme a neřídí.
Ale strýc si bude kupovat nové tak by mi své současné nechal do začátku
@Anonymní píše: Více
Tohle není úplně gambling, myšleno hazard - v těch hrách nejde nic vyhrát. Je to spíše o tom že tyto hry mají tvrdé FOMO (Fear of missing out) mechaniky. Často to hrají studenti nebo děti, které u toho sedí prakticky nonstop. Pokud chce dospělý hráč, který pracuje a tedy nemůže se věnovat hře na plný úvazek být srovnatelně úspěšný a vyrovnat čas, kdy ve hře není tak musí utrácet reálné peníze.
Bohužel takto utrácené peníze tomu hráči dají silný pozitivní efekt, který ale trvá krátce, protože i když ho v daném čase dorovná na stejně za pár dní mu ti co to hrají stále zase ve výsledcích utečou.
Na druhou závislost na tyto hry zpravidla není tak tvrdá. Hráči často jsou v zajeté smyčce - ví kolik peněz už do hry dali a aby to nebyly pro ně vyhozené peníze tak „musí investovat“ další.
Pro řešení situace zakladatelko je důležitý jeden faktor a to zda to hraje komunitně, tedy zda to hraje sám nebo s přáteli.
Pokud to hraje s přáteli tak je to složitější protože hra mu poskytuje sociální interakce a sociální kredit, takže pokud chceš aby to hrát přestal tak musí změnit okruh přátel, tzn. nejlépe si musíte najít nějaký koníček který budete dělat spolu, nebo ho dostat k jiným kamarádům… Popř. jestli to hraje s kolegy v práci tak nejlepší je navrhnout změnit práci. Mým kamarádům co byli v tomhle utopení pomohlo třeba začít podnikat nebo sportovat, prostě naplnit hlavu něčím jiných co dává stejné pocity.
Pokud ale hraje sám, tak máš situaci velmi jednoduchou. Prostě mu ten telefon seber, smaž v těch hrách profily a hry smaž. Naprostá většina hráčů si uvědomí kolik peněz je to stálo a prostě do toho znova nepůjdou, protože by tím trýznili sami sebe. A vliv těch FOMO efektů velmi rychle vyprchá.
@HornyHippo píše: Více
Děkuji
Hry si právě už několikrát odinstaloval, ale jak kouká na telefonu na videa (reelsy atd.) tak si na tu určitou hru skrz to po nějaké době vzpomene a opět si ji stáhne a pak zase to samé.
Jelikož jednou dal do Call of Duty 10 tisíc na mýtickou postavu, a následně si musel vzít půjčku aby měl peníze na vyžití, tak od té doby částky pod 10K už mu přijdou přijatelné. I když má prostě nutkání každý měsíc minimálně jednou, dvakrát třikrát, prostě si nemůže pomoct ale nechce si to přiznat. Myslíte že může tuhle stejnou hladinu dopaminu čerpat jinde? Na druhou stranu někdy bývá v práci dlouho do večera a často pracuje i o víkendech, takže je pochopitelné že se uchýlil k tomuto pohodlnějšímu koníčku a na sport třeba nemá čas a prostor.
To je dost složité jako kolejář telefon potřebuje ale hodně lidem pomohl prostě digitální detox a být prostě nějaký čas bez telefonu.
Tak proto, že ti ostatní radí, ať ho raději opouštíš, napíšeš, že to jen blbě vyplývá z textu? Nezlob se na mě, ale nezaplatit chlap energie a já sedět doma po tmě, neudělám si s ním 2 děti - no ta bene druhý, co na něj prasknou lži a půjčky. Snad když už ty děti plánuju, vím, že budou potřeba peníze a to tomu chlapovi říkám, bavím se o tom, připravuju se na to… Přijde mi, že jste se skoro neznali a hned si udělali dítě (píšeš, že jste spolu přes 5 let a hned že po 4 letech, když byla dcera už na světě - ale předpokládám, že vysvětlení bude, že jsi to jen špatně napsala). Každopádně jste se nikam neposunuli a peněz nijak moc nemáte.
Doporučila bych terapii i tobě samotné, ne jen v páru. Protože tobě stačí, že on chodí do práce a nosí peníze. Uvědom si, jaký příklad dáváte dětem - že žít od výplaty k výplatě a nic nemít, je normální; že spolu lidí neumí komunikovat (nebo nekomunikují), je normální; utrácet za hraní her, je normální. Nechat si všechno líbit a nemít žádnou sebehodnotu, brát si půjčky na hlouposti, atd..
Vždyť sama uvádíš, že jste skoro rok svoji a předtím ti několikrát lhal, utrácel peníze za hry apod. A stejně sis ho vzala. A nezlob se na mě, použít argument “byl chvíli upřímný” je fakt dost naivní představa, že se člověk zázrakem změnil ![]()
Ty máš a budeš mít v budoucnu úplně jiné starosti než hledat nového taťku ![]()
Auto stojí nemalý peníze, zvlášť starý. Pojištění, opravy, pneumatiky atd.
Proč dítěti platíš školku když nemáte peníze a jsi doma s mladší?
Odejdi. Tenhle člověk by se stěží zvládl postarat o vaše děti, kdyby ses na chvilku starat nemohla ani si nedovedu představit, že by se zvládl postarat o tebe, kdyby se ti cokoliv stalo. To není partner, ale nevyzrálá osobnost a navíc s těžkou závislostí. Dohledej si informace o spoluzávislosti. Pokud se on sám nebude chtít léčit, nikdo jiný ho nespasí. Půjdeš ke dnu společně s ním a obětovat se pro kohokoliv je leda tak sebevražda, i když třeba nevědomá. Vezme ti to obrovský kus fyzického i psychického zdraví a promarníš čas, který bys mohla s dětmi naplnit smysluplněji.
No určitě je to lepší než úplně vůbec nic stranou