Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@adresa píše: Více
Když jsou manželé tak to není do dvou let dítěte, to je jen u nesezdaných.
@JancaS84 píše: Více
Já vím, ale když je to „buď budu mít peníze nebo rozvod“, tak se od té částky může odpichnout
@Anonymní píše: Více
Je normálně závislý. Neumí si pomoci.
Jinak samozřejmě že závislosti se lze zbavit. Musí ale chtít. A to on nechce. ![]()
Mí rodiče se taky rozvedli, ale líp nám s mámou nebylo, chtěla jsem zůstat s tátou
Nikoho kdo by mi měl jak pomoct nemám, jedině prarodiče, ale ty nechci v jejich věku obtěžovat, to si raději poradím s tím azylákem
Já vím, pro to zatajování půjček měl vysvětlení, že nechtěl abych se zatěžovala jeho problémy, a že to chtěl vyřešit tak, aby nás to nepostihlo
co konkrétně víš?? na otázku KDE přesně jsi zjišťovala jeho závazky, jsi neodpověděla, není to totiž tak snadné, a většinou ani bezplatné.. minimálně na tu poštu bych si skočila kvůli centrální evidenci exekucí pro svůj klid hned, stojí to pár kaček a budeš mít jistotu, že v této fázi (ještě zatím) není a nehrozí vám brzké přímé ohrožení…
u těch dalších registrů bych kontaktovala aspoň ten Solus, dá se tam zaregistrovat a za poplatek vyjedou přehled případných dluhů u jejich smluvních partnerů, kam patří banky, část nebankovek, dodavatelé telekomunikačních služeb a energií… ty pořád snižuješ tu závažnost situace… Vyrostla jsi v nehezkých podmínkách, ale v tom opravdu nejsi sama a neznamená to, že vzorce, které jsi zažila, jsou normální… tak ochraň před riziky vaše děti…
pokud hraje denně a pořád ho to stojí peníze, není s tím lehké jen tak přestat (píšeš, že hraje spíš on-line hry s placenými doplňky), to je dnes celkem mor a hraje to hodně lidí, nemusí to být nutně gambling, pokud si ti lidi dají třeba měsíční strop, který mohou vložit, ALE to platí u lidí, kteří mají bez potíží peníze na jídlo a lékárnu!! chápeš ten rozdíl?? Hraje denně? jednu konkrétní hru nebo více? se známými nebo neznámými hráči? kdy se věnuje rodině, když chodí do práce? tohle stojí kromě peněz i fůru času, pár kolegů jednu dobu hrálo po nocích tanky a sekli s tím kolektivně všichni, protože chodili do práce jak chodící zombie a taky je to stálo prachy a hádky doma…
@Lucy75 píše: VíceŽe Vím to, že mi není pomoci
@arinecka píše: Více
Tak vždycky jsem žila v nejistotě
A nedovedu si představit žít naprosté jistotě, že se nic nestane, nezkazí a tak
Pořád ho omlouváš a sobě si namlouváš. Tak proč jsi zakládala diskusi, když je pro Tebe každá rada obtěžující a nepřijatelná? Tak jo, nech to dál plynout, chlap utratí peníze, budeš s dětmi v nejistotě, průser za dveřmi - ovšem Ty ho máš pořád tak rááááda. Slepota říznutá bezohledností k dobru dětí, to jsi Ty.
Zakladatelko, vidím rozvod jako nejlepší řešení. Sepsat, že dluhy jsou jeho (jestli to jde, to nevím, to poradí právník). Vyměřit výživné. Však můžete být spolu, ale rozvedení a majetkově oddělení. Jinak se řítíš do průšvihu. A ano, oddělit SJM (dnes nově SJ), majetek převést na Tebe.
Tak jistotu nemá nikdy nikdo v ničem. Ale proč tomu jít vědomě naproti. ![]()
@884135 píše: Více
Právě že z těch rad jsem si dost vzala, jen nerada reaguji na útočné rady plné urážek
Aha, rady plné urážek
A mohla bych je vidět?